Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Evenimentele lunii noiembrie 2018

Timp de patru zile, în perioada 31 octombrie – 04 noiembrie 2018, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, s-a desfăşurat cea de a IX-a ediţie a Colocviului Naţional „Coregrafia dansului tradiţional astăzi”... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2018

În perioada 26 – 27 octombrie 2018 a avut loc la Buşteni cea de a XIV-a ediţie a Galelor Teatrului Studenţesc „Seri în lumea Thaliei”.. Detalii

Evenimentele lunii septembrie 2018

n perioada 28-30 septembrie 2018, s-a desfăşurat la Buşteni (la Casa Memorială „Cezar Petrescu”, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” şi în şcolile din Buşteni) Festivalul Naţional de Literatură pentru Copii şi Tineret ,,Cezar Petrescu” - ediţia a IX-a.. Detalii

Evenimentele lunii august 2018

Vineri, 24 august 2018, la finalul unui masterclass de vioară cu profesorul Igor Petrusevschi de la Conservatorul Regal din Londra, a avut loc un concert de vioară în care studenţii participanţi la master au făcut dovada măiestriei.. Detalii

Evenimentele lunii iulie 2018

Sâmbătă, 28 iulie 2018, la Stagiunea Muzicală de la Buşteni, a concertat în cadrul unui „Recital de pian”, pianista Mădălina Dănilă.. Detalii

Arhiva de articole

Ecouri ale Zilelor Culturii la Busteni,
6 - 19 august 2012

Marţi, 07 august, ora 18:00 a avut loc recitalul extraordinar al maestrului GRIGORE LEŞE si al invitaţilor săi: AMIR HEIDARKHODAEE din Iran - setar, RĂZVAN ROŞU – tulnic şi AROMÂNII FÂRŞEROŢI din Cogealac–cimpoi şi voce.

 

Joi, 09 august, ora 18:00 - NOAPTE FĂRĂ ANOTIMP: Spectacol de folk cu VASILE ŞEICARU

 

Vineri, 17 august, ora 18:00 a avut loc recitalul extraordinar VALENTIN GHEORGHIU (pian) şi GABRIEL CROITORU (vioara)

 

Sambata, 18 august, ora 19:00 a avut loc un recital extraordinar sustinut de ELISABETH LEONSKAJA, descrisa de jurnalistii francezi ca fiind "Ultima mare Doamna a Scolii Sovietice" si critica spaniola au numit-o "Anti-Diva". Ambele sunt corecte. De cateva decenii, Elisabeth Leonskaja se afla printre cei mai celebrati pianisti ai timpului. Intr-o lume dominata de media, Elisabeth Leonskaja a ramas dedicata siesi si muzicii sale si, facand astfel, calca pe urmele marilor muzicieni rusi ai "epocii sovietice".

Legendara ei modestie o face si azi timida in mediul media, dar de indata ce paseste pe scena publicul poate simti forta care vine din faptul ca muzica a fost intotdeauna viata ei.

Nascuta in Tbilisi, Georgia, intr-o familie de origine rusa, a fost privita ca un copil prodigios si a sustinut primul ei concert la varsta de 11 ani. Talentul ei exceptional a adus-o curand sa studieze la Conservatorul din Moscova. In timp ca era inca studenta la Conservator, a castiagat premii la prestigioasele concursuri internationale de pian Enescu, Marguerite Long si Regina Elisabeta.

ELISABETH LEONSKAJA, cunoscută ca interpretă chopiniană, descoperă în fiecare piesă trăsături determinante reuşind să reconstituie astfel o stare de spirit şi o caracteristică aparte a discursului muzical.

Si in patria adoptiva, Austria, minunatele sale realizari au fost recunoscute. A fost numita Membru de Onoare al Konzerthaus din Viena. In 2006 a fost premiata cu Crucea de Onoare a Austriei, Clasa I pentru serviciile sale aduse vietii culturale a tarii cea mai inalta distinctie de acest fel din Austria.

Duminica 19 august, sala de spectacole a Centrului Cultural ”Aurel Stroe” din Buşteni a fost luata cu asalt de oameni. In orasul prahovean au avut loc ,două evenimente dedicate frumuseţii feminine: “Miss Buşteni” şi “Miss Regina Prahovei” au fost organizate. Cele doua evenimente dedicate frumusetii au fost o premiera pentru Valea Prahovei.

Tinere şi foarte sexy, cele zece participante la finala concursului “Miss Buşteni” au incercat sa convinga juriul ca sunt cele mai frumoase din Prahova. Cea mai frumoasa a devenit Alexandra Veselin,ploiesteanca care este model al agentiei Unique Models Agency. Emoţionate, tinerele au trecut prin mai multe probe de foc ale finalei. , printre care şi o probă inedită, aceea de "defilare pe busteni".

Timp de 30 de minute,juriu a avut de luat o decizie grea...in timpul pauzei de jurizare,pe scena Casei de Cultura din localitate a urcat tanara artista de la Casa de Cultura a Studentilor,cunoscuta Laura Dragan,care prin cele doua doua piese interpretate a reusit sa ridice sala in picioare. Dupa jurizare si dupa mult suspansa, Sandra Veselin o tanara de 17 ani din Ploieşti afost incoronata in aplauzele celor prezenti "Miss Busteni-Regina Prahovei 2012". ” A fost o seară extraordinară şi mă simt minunat, fiindcă am trăit o experienţă de neuitat. M-am pregătit pentru acest concurs, iar fetele au fost foarte frumoase. Nu m-am aşteptat să ies chiar eu Miss Buşteni şi Miss Regina Prahovei. Fac modeling de peste un an şi intenţionez să fac o carieră în această meserie.”, a spus Alexandra Veselin, câştigătoarea concursurilor.

”Pentru prima ediţie a acestor concursuri, noi, ca organizatori, considerăm că totul a ieşit bine. Publicul numeros a fost extraordinar, iar fetele s-au descurcat foarte bine pe scenă. Suntem mândri de aceste proiecte şi sperăm că aceste concursuri să devină o tradiţie, aici, la Buşteni.”,a declarat Mihai Totpal, unul dintre organizatori. “Foundation Miss Queen”, deţinătoarea brandurilor pentru aceste concursuri de frumuseţe,a organizat in trecut si evenimente de gen, în Europa, cum ar fi: “Miss Austria”, “Queen of Europe” sau “Running Queen”. Organizatorii şi-au propus ca pe viitor să dezvolte astfel de concursuri, în toate staţiunile de pe Valea Prahovei şi nu numai.

 

Pe toata perioada desfasurarii "Zilelor Culturii" la Busteni a avut loc în curtea Centrului Cultural "Aurel Stroe" un Targ al Mesterilor Populari cu realizare, expunere şi comercializare de produse meşteşugăreşti populare.