Evenimentele lunii aprilie 2023

În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii

Evenimentele lunii martie 2023

Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii

Evenimentele lunii ianuarie 2023

Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii

Evenimentele lunii decembrie 2022

🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2022

Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii

Arhiva de articole

"Sa stii mai multe, sa fii mai bun" la Centrul Cultural

Săptămâna care a trecut, 01-07 aprilie 2013, a fost marcată de programul educaţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun” care a antrenat tot învăţământul românesc preuniversitar într-o „altfel de şcoală” cu activităţi educative de o altă manieră decât cele care, în mod curent, se desfăşoară la clasă.

În întâmpinarea programului educaţional menţionat, Centrul Cultural „Aurel Stroe” a venit cu o serie de oferte la care au răspuns multe clase şi grupuri de elevi din Buşteni, Azuga, Sinaia dar şi din ţară şi de la care copiii au plecat încântaţi şi mai bogaţi în cunoştinţe şi emoţii estetice.

Astfel, putem spune că, pe toată perioada, peste 1000 de elevi au fost conduşi prin spaţiile expoziţionale, spaţiul muzeal „Aurel Stroe” dar şi prin spaţiile destinate activităţilor aplicative din Centrul Cultural „Aurel Stroe” de către directorul acestuia – domnul Constantin Spurcaciu. Cu această ocazie domnia sa le-a vorbit copiilor despre istoria centrului cultural, despre activităţile care se desfăşoară aici şi despre personalitatea lui Aurel Stroe, patronul spiritual al instituţiei noastre. În afară de copiii din Buşteni şi localităţile limitrofe, ne-au vizitat instituţia şi grupuri de elevi din Alexandria, Braşov, Bucureşti, Ploieşti, Ilfov şi Brebu.

Miercuri, 03 aprilie, câteva clase de la şcolile „Nestor Urechia”, „Cezar Petrescu, Şcoala Sanatorială din Buşteni dar şi un grup de copii din Ploieşti au participat la o audiţie muzicală în care, domnul prof. Marin Guşter, i-a condus prin universul sonor şi emoţiile muzicale ale „Anotimpurilor” lui Antonio Vivaldi, ale Simfoniei a VI-a, „Pastorala” de Ludwig van Beethoven şi ale Simfoniei a V-a „Simfonia Destinului” de acelaşi autor.

Joi, 04 aprilie, a fost zi de operă: Trupa de teatru muzical a Asociaţiei „Fascinaţia Sunetului” – Timişoara a suţinut două reprezentaţii cu opera pentru copii „Hansel şi Gretel” (vezi afisul). Copiii au participat emoţional la spectacol reacţionând cu entuziasm la momentele narative şi muzicale sensibile din spectacol; iar la final au luat autografe şi s-au fotografiat cu artiştii.

Vineri, 05 aprilie, copii de la Şcoala din Azuga, de la Şcoala Sanatorială şi câţiva de la celelalte şcoli din Buşteni au avut parte de o emoţionantă lecţie de istorie prezentată într-un mod inedit printr-un recital în memoria Reginei Maria, „Salve Regina”, în care printre momentele muzicale interpretate de mezzosoprana Claudia Codreanu şi pianista Inna Oncescu cu lucrări tematice din creaţia universală, actriţa Liliana Pană a recitat din scrierile târzii ale reginei, scrieri încărcate de un adânc simţământ patriotic în care Regina descrie istoria transformării ei sentimentale dintr-o principesă engleză într-o adevărată româncă (vezi afisul).

Sâmbătă, 06 aprilie, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, am invitat trei artişti de la Liceul de Artă din Ploieşti (Antonia Tudose clasa a V-a şi Ştefan Ioniţă clasa a III-a la pian şi Sebastian Dinu clasa a IX-a la chitară clasică) într-un recital cu lucrări din Frederic Chopin, Francisco Tarrega, Franz Schubert, Y. Regundi şi Paul Constantinescu. În sală, pe lângă copii de la Şcoala Sanatorială din Buşteni a existat şi un public adult care a apreciat prin aplauze bine meritate prestaţia micilor dar virtuoşilor artişti.

Evidenţiem cu această ocazie calitatea de spectatori fideli ai elevilor de la Şcoala Sanatorială din Buşteni care, participând nu numai la toate activităţile oferite cu ocazia programului educaţional din săptămâna trecută, dar şi la aproape toate manifestările culturale oferite de noi de-a lungul timpului, au ajuns la concluzia că prin această participare nu au decât de câştigat. Bravo lor!