Evenimentele lunii aprilie 2023

În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii

Evenimentele lunii martie 2023

Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii

Evenimentele lunii ianuarie 2023

Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii

Evenimentele lunii decembrie 2022

🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2022

Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii noiembrie 2013

Sâmbătă 30 noiembrie 2013, la ora 18.00, micii muzicieni de la „Atelierul de muzică şi creativitate Mozartinno din Bucureşti au susţinut, în cadrul Stagiunii muzicale de la Buşteni un recital de pian „Mozartinno la înălţime” (vezi afisul).Micii şi micuţii muzicieni (cel mai mic având 4 ani), aflaţi în faza de iniţiere în tainele muzicii instrumentale, au arătat părinţilor şi publicului susţinător din sală progresele dobândite în cadrul activităţii de la Atelierul de muzică şi creativitate „Mozartinno”, hotărârea cu care s-au angajat în studiul muzicii şi, de ce nu, talentul din dotare. Concertul lor a fost presărat cu recitaluri ale unor invitaţi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Muzeul Naţional „George Enescu” şi Fundaţia Culturală „PRO-PIANO ROMÂNIA” şi se desfăşura în două locaţii: sâmbătă pe 30 noiembrie 2013 la ora 11.00 la Casa Memorială „George Enescu” din Sinaia şi duminică 01 Decembrie 2013 la aceiaşi oră, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni Intrarea, atât la evenimentele de sâmbătă cât şi la cel de dumunică va fi liberă.

Sâmbătă, 23 noiembrie 2013, la ora 18.00, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, a avut loc la recitalul de canto şi chitară clasică „Despre dragoste şi alţi demoni – de la Mozart la Beatles” susţinut de mezzosoprana Claudia Codreanu şi chitaristul Costin Soare (vezi afisul). În program au fost abordate lucrări de Mozart, Mauro Giuliani, John Lennon/Paul McCartney, Fr. Schubert şi Joseph Kosma.

Vineri, 22 noiembrie 2013, la ora 18.00, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni a avut loc un „Recital şi Atelier Internaţional de Interpretare” susţinut de Aliz Szabó la vioară şi Yukari Mori la pian din Budapesta (vezi afisul). Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Muzeul Naţional „George Enescu” din Bucureşti şi cu Institutul Balassi, Institutul Maghiar din Bucureşti. În program Aliz Szabó a interpret „Chaconne” în re minor pentru vioară de J.S.Bach, Yukari Mori a interpretat la pian „15 cântece ţărăneşti maghiare” de B. Bartók şi împreună, cele două artiste au interpretat „Sonata” în do minor op.5, nr.3 de E. Grieg.

Sâmbăta 09 noiembrie 2013, la ora 17.30 a avut loc lansarea primului număr din revista de cultură INFINITEZIMAL editată de Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa Năsăud. Publicaţia va avea o apariţie trimestrială şi îşi propune să promoveze personalităţile şi noile curente din cultura contemporană. Astfel în acest prim număr al editorialului vom regăsi teri nume de seamă ale culturii româneşti care au deschis drumuri noi în domeniile culturale în care au activat. Este vorba de Aurel Stroe, pentru muzică, Mircea Cărtărescu pentru proza literară şi Silviu Purcărete în teatru. Revista s-a bucurat de aprecierea publicului care a participat la eveniment.

În continuare, la ora 18.00, în cadrul Stagiunii Muzicale 2013 de la Buşteni, a avut loc recitalul „Beethoven, Brahms – Lucrări pentru trio”. Prof. Sandu Sandrin, la pian, alături de Diana Moş, la vioară, Bogdan Popa, la violoncel şi Leontin Boanţă la clarinet au interpretat Trio op.11 în si bemol major pentru clarinet vioiloncel şi pian şi Trio op.70 nr.1, în re major ("Geistertrio") pentru vioară, violoncel şi pian de Ludwig van Beethoven şi Trio op.101, în do minor Johannes Brahms pentru vioară, violoncel şi pian. Recitalul s-a bucurat de aprecierea publicului care a chemat în repetate rânduri artiştii la rampă îar aceştia, la rândul lor, au răsplătit publicul cu un bis în care au interpretat un trio pentru clarinet, pian şi violoncel de Aurel Stroe.

Sâmbăta 02 noiembrie 2013, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni a avut loc o manifestare artistică complexă de mare sensibilitate, „Emoţii de toamnă”, a cărei protagonistă a fost familia Isabel şi Ioan Bănică din Sinaia. Este vorba de vernisarea expoziţiei personale de goblenuri a Isabelei Bănică, urmată de un recital de muzică şi poezie susţinut de ambii soţi. Expoziţia, care a fost vernisată în prezenţa unui public numeros, este rodul unei pasionante activităţi de 30 de ani, în care autoarea, denumită în cercurile de specialitate „Doamna celor un milion de împunsături” a realizat, în varianta goblen, reproduceri după lucrări ale unor pictori celebrii, Nicolae Grigorescu, Leonardo da Vinci, Kandinski, Delacroix, ş.a.

Recitalul care a urmat a cuprins lucrări de muzică folk interpretat cu talent, din voce şi chitară, de Ioan Bănică, intercalat de poezii din creaţia lui Ion Minulescu, Lucian Avramescu, Miron Radu Paraschivescu, Marin Sorescu ş.a. recitate cu un desăvârşit talent actoricesc de Isabel Bănică.