Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Evenimentele lunii iunie 2017

Săptămâna 26 iunie - 02 iulie 2017 a fost bogata in evenimente,la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Busteni. Sambata 01 iulie, a avut loc in sala de spectacole lansarea monografiei ilustrate.. Detalii

Evenimentele lunii mai 2017

Sfârşitul de săptămâna 26-28 mai 2017, a fost marcat de o serie de evenimente culturale remarcabile, care s-au desfăşurat la Buşteni. Pe perioada celor trei zile a avut loc Simpozionul Internaţional "Educaţia în secolul XXI".. Detalii

Evenimentele lunii aprilie 2017

Vineri, 28 aprilie 2017 Centrul Cultural Aurel Stroe din Bușteni, se va alătura evenimentului internațional LA NOTTE DEL LAVORO NARRATO (Noaptea muncii și a creativității povestite).. Detalii

Evenimentele lunii martie 2017

Începând de miercuri, 22 martie şi până duminică, 26 martie 2017, la Centrul Cultural "Aurel Stroe" au avut loc lucrările celei de-a VI-a ediţii a Colocviului Naţional "Coregrafia dansului tradiţional astăzi".. Detalii

Evenimentele lunii februarie 2017

Sâmbăta, 25 februarie 2017, iubitorii de muzică au avut o întâlnire de suflet cu una din cele mai cunoscute capodopere ale lui Antonio Vivaldi, "Anotimpurile".. Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii decembrie 2013

În preajma sărbătorilor de Crăciun, Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni a organizat, ca în fiecare an, o serie de evenimente spactacol dedicate Sfintei Sărbători.

24 decembrie 2013, Centrul Cultural „Aurel Stroe” a participat în colaborare cu Asiciaţia „Şcoala altfel” la o acţiune umanitară cu scopul de a aduce o rază de lumină copiilor defavorizaţi de la Centrul de Plasament „30 Decembrie” din Sinaia. Instituţiile amintite l-au convins pe Moş Crăciun să vină cu cadouri şi la aceşti copii cuminţi. În cadrul colaborării Moşul a fost „livrat” de Centrul Cultural, iar cadourile de către Asociaţia „Şcoala Altfel”

Luni 23 Decembrie 2013, ora 18.00 a avut loc tradiţionalul „Concert de Crăciun”, cu prietenul nostru VASILE ŞEICARU. Evenimentul a fi realizat cu sprijinul Primăriei oraşului Buşteni. Cu o sală subdimensionată în raport cu numărul de spectatori, cantautorul a interpretat colinde de Crăciun şi melodii din repertoriul mai vechi dar şi din ultimul album precum şi melodii din repertoriul internaţional. Vasile a fost acompaniat la orgă de către Nae Nicolae Matei. Ca de fiecare dată, atmosfera a fost incendiară, publicul cântând laolaltă cu artiştii. Concertul de Crăciun a fost precedat de vernisarea expoziţiei de pictură a Gabrielei Dobre una din admiratoarele lui Vasile Şeicaru dar, în acelaşi timp, şi prietenă a acestuia. Artista propune admiraţiei publicului o serie de lucrări cu o tentă uşor suprarealistă încărcate de simboluri dintre care un loc important îl ocupă treptele, deschiderile (ferestre, porţi), zidurile, dar şi o serie de simboluri ezoterice începând cu simboluri creştine şi continuând cu simboluri din mitologia chineză (Yin şi Yang, dragonul chinezesc) sau japoneză.

Duminică 22 Decembrie 2013, ora 18.00, Corul Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din Câmpina a prezentat un „Concert coral de colinde”. S-au cântat colinde creştine, s-au recitat poezii, s-a vorbit despre marele eveniment al naşterii Domnului cu ilustraţii proiectate pe ecran, toate contribuind la recreerea unei atmosfere de sărbătoare creştină. Corul în a cărei componenţă s-au reunit trei generaţii a fost apreciat unanim de către spectatori care au fost impresionaţi de melodicitatea lui.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă Centrul Cultural Buşteni vă urează Crăciun Fericit!

Miercuri 11 decembrie 2013, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la moartea academicianului Ioan L. Kalinderu, cel care a fost şi administratorul Domeniilor Coroanei şi, în această calitate, a coordonat edificarea de clădiri şi instituţii, inclusiv în Buşteni, aşezare umană de pe Domeniului Coroanei la timpul respectiv. Primăria oraşului Buşteni, Centrul Cultural „Aurel Stroe”, Biserica Domnească din Buşteni şi Grupul Şcolar „Ioan Kalinderu” au organizat o serie de acţiuni comemorative . Printre acestea amintim: la ora 11.00, slujbă de pomenire la Biserica Domnească (biserică ctitorită de regele Carol I în perioada administraţiei lui Ioan Kalinderu), la ora 12.00 depunere de coroane şi flori la bustul lui Ioan Kalinderu din curtea Colegiului ce-i poartă numele şi la ora 13.00, o conferinţă pe bază de proiecţii care va avea loc la Centrul Cultural „Aurel Stroe” şi în care prof. Virgiliu Z. Teodorescu (membru în comitetul de coordonare a Comisiei de Istoria Oraşelor din cadrul Academiei Române) a evocat activitatea şi personalitatea marelui om de cultură şi contribuţiile sale la propăşirea României.

Pe data de 06 decembrie 2013, de Sfântul Nicolae, copiii de ciclul primar, întrucât au fost cuminţi şi au învăţat bine, au primit, în dar, de la Moş Nicolae spectacolul „Ca să se supere oamenii gravi, gravi şi să se bucure copiii mici, mici”. Darul a fost adus la Buşteni de Compania teatrală "Cişmeaua Roşie din Bucureşti " prin persoana actorilor Candid Stoica şi Constantin Duicu şi a artiştilor păpuşari care au mânuit, în ritm de muzică şi atmosferă de poveste, o serie de păpuşi şi marionete reprezentând muzicanţi, pinguini, zebre şi ursuleţi. Spectacolul a fost interactiv, copiii participând efectiv şi bucuroşi la realizarea poveştii de pe scenă.

Dar printre mesagerii lui Moş Nicolae s-a numărat şi Primăria oraşului Buşteni care, la comanda Moşului, a aprins luminile de sărbătoare, noua haină festivă a oraşului. Toate acestea s-au făcut în cântec de fanfară, şi în atmosfera festivă creată de Ansamblul folcloric venit de la Câmpulung Muscel care a prezentat un program folcloric pe scena Amfiteatrului în aer liber din Parcul Central. Şi cum Moş Nicolae nu vine niciodată cu măna goală, „copiilor mici,mici” le-a dăruit peste 200 de pachete cu dulciuri, iar „oamenilor gravi, gravi”, ceai fierbinte.

Duminică 01 Decembrie 2013, a fost ziua maeştrilor. De data aceasta tot tineri muzicieni, membri ai Fundaţiei Culturale PRO-PIANO ROMÂNIA, dar laureaţi ai unor prestigioase concursuri de muzică naţionale şi internaţionale, majoritatea elevi ai unor şcoli de muzică din Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Tulcea, dar şi tineri care au studiat pe cont propriu, au susţinut, în cadrul unui „Atelier de interpretare” recitaluri muzicale la pian cu lucrări din mari compozitori ai lumii, recitaluri în care şi-au etalat virtuozitatea dobândită (vezi afisul). Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Muzeul Naţional „George Enescu” şi Fundaţia Culturală „PRO-PIANO ROMÂNIA” şi a fost dedicat Zilei Naţionale a Românilor.