În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii
Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii
Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii
🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii
Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii
Întrucât pe 31 martie se împlinesc 81 de ani de la naşterea lui Nichita Stănescu. sâmbătă, 29 martie 2014, recitalul din cadrul Stagiunii Muzicale da la Buşteni a fost dedicat parelui poet. Folkistul Mircea Bodolan (vezi afisul) a susţinut un RECITAL DE MUZICĂ ŞI POEZIE, în cadrul căruia, a interpretat melodii folk din repertoriul personal şi a recitat poezii ale unor celebrii poeţi români (Marin Sorescu, Augustin Doainaş şi, desigur, Nichita Stănescu).
Cantautorul la va avut ca invitat şi pe prof. Grigore Golubeanu, referent la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, care a recitat câteva poezii din recentul său volumul de versuri „ARDERE (poeme de vorbe şi linii)”. (Volumul, apărut în octombrie anul trecut, va fi lansat pe data de 12 aprilie înaintea recitalului vocal-instrumental al Biancăi şi al lui Remus Manoleanu.)
Prin conţinutul pieselor muzicale şi al poeziilor, ca şi prin atmosfera creată, spectacolul de sâmbătă a fost unul de suflet, iar publicul aflat în sală a apreciat prin aplauze generoase prestaţia artistică a celor doi protagonişti.
Duminică, 30 martie 2014, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, s-a desfăşurat prima etepă din cadrul prioectului pilot „Jurnalist pentru o zi”; şi anume faza de preselecţie. În această etapă s-au întrecut 16 elevi care au realizat reportaje tematice urmând ca miercuri, 02 aprilie, să aibă loc jurizarea, în urma căreea, vor fi selectaţi 10 reporteri. Proiectul, iniţiat de Asociaţia educativă „Şcoala altfel”, va avea ca finalitate raealizarea unui „Jurnal de ştiri”, alcătuit din reportaje despre activităţile extraşcolare organizate la nivelul şcolilor în săptămâna „Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”, reportaje realizate de către cei 10 jurnalişti selectaţi. Jurnalul va fi difuzat pe postul de televiziune VP la o dată pe care o vom comunica ulterior.
Sâmbătă, 22 martie 2014, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, a avut loc un Recital de Pian cu Daria Tudor, o tânără şi talentată pianistă care a început studiul pianului la vârsta de 4 ani cu Prof. Anca Florentina Borcea de la Liceul de Arte “Carmen Sylva” din Ploieşti. Din 2006 se mută la Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti” din Bucureşti, la clasa Prof.Dr. Adriana Bocăneanu. Încă din 2002 începe colaborarea cu Prof.Univ.Dr. Şerban-Dimitrie Soreanu de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, colaborare care continuă şi în prezent.
Daria îşi face debutul artistic în 2002, obţinând premiul I la Concursul Naţional “Paul Constantinescu”, iar activitatea concertistica o începe la numai 9 ani, alături de Orchestra de Cameră Radio şi de dirijorul Alexandru Ganea, în Studioul “Mihail Jora” al Radiodifuziunii Române. Folosim acest prilej pentru a rectifica informaţia eronată din comunicatul promoţional de săptămăna trecută, în care afirmam că Daria ar fi absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică, masterandă în SUA, cu convingera că, evoluţia scenică a Dariei a atenuat în mare parte eroarea de informaţie.
Programul prezentat a fost generos cu lucrări celebre din Beethoven, Bach, Liszt şi Chopin iar în sală au fost prezenţi alături de publicul buştenean obişnuit, familia, prieteni şi cunoscuţi ai Dariei din Bucureşti şi Ploieşti care au apreciat şi au aplaudat cu generozitate evoluţia artistei (vezi afisul).
Sâmbătă 15 martie ora 18.00, pe scena Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, a avut loc un Recital de pian cu prof.Sandu Sandrin. Maestrul a interpretat Sonatina de Ravel, Fantezia op. 17 în Do Major de Schumann, 3 Poeme şi Sonata a VII-a op. 64 de Scriabin, Nocturna op. 55 nr.1 în fa minor şi Fantezia op. 49 în fa minor de Chopin.
Duminică 16 martie la ora 16.00, trupa de folk „Focul viu” din Baia Mare a concertat şi la Buşteni venind de la Bucureşti unde a susţinut două concerte. Ei au interpretat câteva melodii din noul lor album „Trup de Fum” dar şi piese mai vechi din repertoriul propriu (vezi afisul). Nu au lipsit şi piesele de folk haiducesc prin care s-au făcut cunoscuţi dar şi din repertoriul lui Valeriu Sterian.
Sâmbătă, 08 Martie la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni s-a scris o frumoasă poveste dedicată mamelor (vezi afisul). Totul a început la ora 10.00 dimineaţă când un grup de copii din Buşteni la care s-au alăturat copii din Comarnic, împărţiţi pe trei ateliere de creativitate: unii copii au pictat portretul mamei, alţii au făcut felicitări de 8 Martie iar alţii mărţişoare. Lucrările realizate au fost strânse într-o expoziţie care s-a adăugat la, deja, existentele expoziţii de mărţişoare din holul Centrului Cultural „Aurel Stroe”.
La ora 13.00 povestea s-a mutat în sala de spectacole când mamele şi ceilalţi spectatori au fost surprinsi plăcut de copiii de la corul elevilor condus de dl. prof. Marin Guşter, „ínfiltraţi” în sală printre spectatori, care au început să cânte cântece dedicate mamelor.
A urmat recompensarea copiilor care au realizat cele mai frumoase lucrări la atelierele de creaţie dar şi a altor copii din Buşteni şi Azuga, membri ai cercului de informatică, care au obţinut rezultate frumoase la concursuri naţionale. Au fost acordate, diplome, medalii, cupe, dar şi cadouri oferite de sponsorii Festivalului (Simba, Vopo SRL, Koh-I-Noor). Premiile au fost înmânate de către dl. Ilie Marian – city manager al Primăriei Buşteni şi de către dna. Prof. Laura Buzatu – preşedinte al Asociaţiei „Şcoala altfel”. După aceea copiii s-au dezlănţuit într-un spectacol de muzică şi dans care a durat două ore şi jumătate timp în care spectatorii n-au avut timp să se plictisească: au evoluat pe scenă copii de la cercurilor aplicative de muzică instrumentală şi de dans ale centrului cultural din Buşteni, copii de la Clulbul Copiilor Sectorul 2 Bucureşti membri ai trupelor „Amadeus”, „Ritm Dance” şi „Ritm Junior”, copii de la Clulbul Copiilor „Martha Bibescu” din Comarnic cu Ansamblul „Floricica”, Asociaţia „Zestrea Carpaţilor” din Comarnic cu trupele „Blue” şi „Milenium” precum şi trupa „Jokers Crew”.
Spectacolul s-a încheiat în mod apoteotic, când toţi copiii care au evoluat (peste 100 de copii) au urcat pe scenă şi împreună cu spectatorii au cântat „De ziua ta mămico” iar mamele au defilat pe scenă primind, din partea Primăriei oraşului Buşteni, flori înmânate de către dl. Ilie Marian – city managerul Primăriei Buşteni.