Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Evenimentele lunii noiembrie 2018

Timp de patru zile, în perioada 31 octombrie – 04 noiembrie 2018, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, s-a desfăşurat cea de a IX-a ediţie a Colocviului Naţional „Coregrafia dansului tradiţional astăzi”... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2018

În perioada 26 – 27 octombrie 2018 a avut loc la Buşteni cea de a XIV-a ediţie a Galelor Teatrului Studenţesc „Seri în lumea Thaliei”.. Detalii

Evenimentele lunii septembrie 2018

n perioada 28-30 septembrie 2018, s-a desfăşurat la Buşteni (la Casa Memorială „Cezar Petrescu”, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” şi în şcolile din Buşteni) Festivalul Naţional de Literatură pentru Copii şi Tineret ,,Cezar Petrescu” - ediţia a IX-a.. Detalii

Evenimentele lunii august 2018

Vineri, 24 august 2018, la finalul unui masterclass de vioară cu profesorul Igor Petrusevschi de la Conservatorul Regal din Londra, a avut loc un concert de vioară în care studenţii participanţi la master au făcut dovada măiestriei.. Detalii

Evenimentele lunii iulie 2018

Sâmbătă, 28 iulie 2018, la Stagiunea Muzicală de la Buşteni, a concertat în cadrul unui „Recital de pian”, pianista Mădălina Dănilă.. Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii mai 2014

În zilele de 27 şi 31 mai s-au desfăşurat la Buşteni primele două etape ale concursului de muzică „Superstar” organizat de către VP-TV, destinat copiilor şi adolescentilor, cu vârste intre 7 si 18 (preselecţia şi faza zonală). Şi-au disputat talentele muzicale şi/sau coregrafice copii din zona Văii Superioare a Prahovei, respectiv Comarnic, Sinaia, Buşteni şi Azuga. În prima etapă au fost selectaţi 20 de concurenţi (10 la secţiunea interpretare şi 10 la secţiunea coregrafie) care au perticipat, apoi, la faza zonală unde s-au calificat pentru faza judeţeană de la Ploieşti 6 concurenţi (trei de la secţiunea coregrafie şi trei de la interpretare). Lupta a fost strânsă fapt care a dat de lucru şi juriului dar până la urmă s-au calificat cei mai buni. O bună figură au făcut-o copii de la Comarnic, în special, pe partea de coregrafie cu ansamblurile „Floricica Roşie”, „Floricica Albă”, „Floricica” şi „Codruleţu” dintre care, de altfel, două s-au şi calificat. Le urăm succes la faza judeţeană.

Între 21 şi 23 mai, la Buşteni a avut loc a V-a ediţie a Festivalului Naţional de Literatură pentru Copii şi Tineret, "CEZAR PETRESCU” – Buşteni organizat în colaborare cu Muzeul Memorial CEZAR PETRESCU-Buşteni şi cu Filiala Bucureşti- Literatură pentru copii şi tineret a UNIUNII SCRIITORILOR DIN ROMÂNI. Manifestările festivalului s-au desfăşurat, miercuri şi joi la Casa memorială „Cezar Petrescu şi vineri la Centrul Cultural „Aurel Stroe” – Buşteni. Printre manifestări menţionăm colocviul pe tema „Din tainele scrisului”, prezentări şi lansări de carte, concursurile de poezie Mircea Sântimbreanu (elevi clasele IV-VIII) şi Cezar Petrescu (elevi clasele IX-XII), târguri de carte şi un spectacol artistic susţinut de elevi din Buşteni şi elevi din Vintileasca judeţul Vrancea.

Sâmbătă 24 mai 2014, orele 16.00, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, a avut loc recitalul ”Din muzica lumii” cu lucrări inspirate din muzica popoarelor ale unor renumiţi compozitori şi interpretate la pian şi instrumente de percuţie de pianistul Sorin Petrescu şi percuţionistul Doru Roman de la Filarmonica Banatul din Timişoara.

Înainte de recital a fost vernisată expoziţia colectivă de pictură aparţinând unor tineri artişti plastici, elevi la Colegiul de Artă „Carmen Silva” din Ploieşti coordonaţi de pasionatul pictor Ioan Titus Drăghicescu în cadrul cenaclului de artă plastică condus de acesta la Ploieşti.

Tot sâmbătă 24 mai 2014 la orele 18.00 a mai avut loc concertul – atelier ”Mozartinno la Înălţime” cu recitaluri de pian ale mai micilor şi mai marilor muzicieni de la Atelierul de muzică şi creativitate Mozartinno. Totodată, a fost vernisată expoziţia „In memoriam Filip Lazăr”. Expoziţia este organizată de Muzeul Naţional „George Enescu”, Bucureşti.

Minivacanţa ocazionată de Ziua Mondială a Muncii a fost o bună ocazie pentru Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni de a oferi turiştilor aflaţi în staţiune posibilitatea de a vizita Târgul meşterilor populari, cu produse tradiţionale româneşti, organizat în curtea centrului.

În ciuda vremii nefavorabile, printre picăturile de ploaie, de-a lungul celor patru zile, turiştii au mai avut posibilitatea să viziteze şi expoziţiile de goblenuri, de grafică şi de sculptură din holul expoziţional al centrului dar şi să asculte muzica de promenadă oferită de Fanfara Centrului Judeţean de Cultură Prahova care a cântat pe terasă instituţiei.

Vineri 09 Mai 2014, zi de triplă istorie (Ziua Independenţei, Ziua Victoriei şi Ziua Europei), colectivul Centrului Cultural „Aurel Stroe” va participa, împreună cu celelalte instituţii din Buşteni la evenimentele organizate împreună cu Primăria oraşului Buşteni şi Consiliul Local (defilare, depinere de coroane la monumentul „Ultima grenadă” şi la Cimitirul Eroilor, alocuţiuni despre cele trei momente istorice, muzică de fanfară şi corală). Mai menţionăm că în această perioadă, la Centrul Cultural, se pregătesc o serie de participanţi la preselecţia şi faza zonală a concursului „Superstar” organizat de postul de televiziune VP Tv.