În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii
Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii
Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii
🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii
Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii
Vineri, 27 iunie 2014 la Buşteni a fost sărbătoare: Într-un cadru festiv, în prezenţa şi aplauzele îndelungate a unei săli pline de cetaţeni ai Buşteniului dar şi de turişti, primarul oraşului, domnul Emanoil Savin, a înmânat muzicianul prof.univ.dr.Matei Corvin şi profesorul Marin Guşter diplomele de „Cetăţean de onoare” al oraşului Buşteni precum şi alte trofee şi distincţii menite să consfinţească acest titlu. Au fost evidenţiate, cu această ocazie, meritele celor doi fii ai Buşteniului (Unul născut aici dar ducând faima ţării în lume – este vorba de Corvin Matei, profofesor universitar doctor la Universitatea de Muzică din Cape Town şi director şi prim dirijor al Orchestrei Cape Town Sinfonia din Africa de Sud; iar celălalt, domnul prof.Marin Guşter, născut în Teleorman dar adoptat ca fiu al Buşteniului, de vreme ce acum 50 de ani a fost încadrat ce profesor aici şi mai predă şi azi, deşi a ieşit de 8 ani la pensie, timp în care, a fost şi este sufletul activităţii muzicale din Buşteni.)
Ceremonia de decernare a titlurilor de „Cetăţean de onoare” a fost urmată de un minirecital la mandolină susţinut de profesorul Marin Guşter care ne-a plimbat prin istoria muzicii de la Bach la muzica populară românească; după care a avut loc CONCERTUL EXTRAORDINAR al orchestrei Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău sub bagheta dirijorului Corvin Matei care a încântat publicul şi cu un moment muzical de flaut solo în acompaniamentul orchestrei.Programul a fost unul specific momentelor festive, cu bijuterii muzicale atractive şi accesibile, din creaţia unor mari clasici ai muzicii universale. Concertul s-a încheiat cu „Radetzky Marsch”, a lui Johann Strauss, în aplauzele ritmate ale publicului.
Sâmbătă, 28 iunie 2014, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, pianista Ioana Enea, absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti la clasa prof. Vlad Dimulescu, a susţinut un recital de pian cu următorul program: J.S.Bach - Preludiu si Fuga in do # minor din Clavecinul binetemperat, vol I, L. van Beethoven - Sonata op. 110, J. Brahms - 6 Klavierstucke op. 118 şi Alban Berg – Sonata.
Recitalul a fost organizat prin amabilitatea doamnei prof Sanda Maistorovici în parteneriat cu Asociatia Culturala "Paul Constantinescu 2009" Ploieşti.
Sâmbătă 14 iunie 2014, la ora 17.30, a fost vernisată expoziţia colectivă de grafică şi fotografie a buştenenilor Cătălin Manoliu şi Jean Bocu „Instantanee montane”. Expoziţia cuprinde lucrări de grafică cu peisaje montane realizate de Cătălin Manoliu şi fotografii cu fenomene ale naturii din zona maontană imortalizate în ipostaze inedite de Cătălin Manoliu şi Jean Bocu. Despre autori şi lucrările lor au vorbit directorul Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, domnul Constantin Spurcaciu şi Alexandru Voinea, referent cultural şi coordonator al Cercului de Desen şi Pictură din cadrul centrului cultural. Oameni ai muntelui, Cătălin Manoliu fost lucrător silvic şi Jean Bocu salvamontist, au vrut, prin această expoziţie, să împărtăşească, fiecare în manieră proprie, dar cu talent şi perseverenţă, dragostea lor pentru natură surprinzând, grafic şi fotografic, peisaje şi aspecte inedite cu fauna şi flora montană. Tot în cadrul vernisajului a urmat apoi un minirecital cu cântece de munte susţinut de alţi doi iubitori ai muntelui, Carmen Bartsza (zis Ciocolată) şi Horia Bârleanu.
Vineri 09 iunie 2014, Circul Magic din Bucureşti a susţinut două reprezentaţii cu spectacol de magie , iluzionism, levitaţie, mentalism şi prestidigitaţie. Spectacolul s fost interactiv, persoane din public participând efectiv la realizarea unor numere de magie.
Duminică, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni au avut loc două evenimete:
Ziua de 1 iunie a fost a copiilor: Ea a debutat cu un concurs de desene pe asfalt organizat pe strada Fântânii. A urmat apoi un spectacol în care copii de la şcolile din oraş şi copii de la cercurile aplicative ale centrului cultural şi Asociaţiei „Scoala Altfel” şi-au manifestat bucuria pe scenă cântând, dansând, recitând versuri şi interpretând scenete.
La bucuria copiilor au contribuit premiile pe care Primăria oraşului Buşteni, în persoana primarului Emanoil Savin, le-au acordat copiilor cu rezultate bune la învăţătură şi la diferite concursuri şcolare.
La ora 12.00, Centrul Cultural „Aurel Stroe”, a găzduit recitalul de pian „Frumuseţe, Armonie, Copilărie” organizat împreună cu Centrul Cultural “Voci Îngereşti” din Bucureşti şi Colegiul Naţional de Muzică “George Enescu” – Bucureşti susţinut de copii şi tineri pianişti de la cele două instituţii organizatoare. Spectacolul dedicat Zilei Internaţionale a Copilului.
La ora 18.00, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, a avut loc un recital extraordinar de pian la patru mâini cu mai vechea noastră cunoştinţă Denis Ivanov din Federaţia Rusă, care a mai concertat pe scena Centrului Cultural „Aurel Stroe” în cadrul Festivalului „George Enescu”. Denis Ivaniv a concertat împruină cu pianista de origine română naturalizată în Franţa Léa-Yoanna Adam.