În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii
Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii
Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii
🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii
Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii
ZILELE CULTURII LA BUŞTENI - SĂRBĂTOAREA SFINXULUI LA BILANŢ
Duminică 24 August 2014, Zilele Culturii la Buşteni s-au încheiat cu recitalul de excepţie „Seară a maeştrilor” cu violonistul Gabriel Croitoru şi Horia Mihail la pian.
Pe parcursul a 16 zile, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni s-a întâmplat o frumoasă poveste, unanim apreciată de publicul participant, care, seară de seară, s-a putut delecta cu spectacole de teatru, muzică dintr-o gamă largă de genuri (muzică clasică, simfonică, de cameră, jazz, folk şi pop), spectacol de circ şi un festival de muzică pop pentru copii şi adolescenţi.
Ar fi nevoie de prea mult spaţiu pentru a face o cronică exhaustivă a întregii manifestări şi a fiecărui eveniment în parte, aşa că, ne vom limita la o serie de aprecieri de ordin general.
O altă modificare neprevăzută iniţial s-a petrecut la recitalul „Seara Maeştrilor” din data de 24 august când, maestrul Valentin Gheorghiu nu a putut onora invitaţia noastră, recitalul desfăşurându-se cu Gabriel Croitoru la vioară şi Horia Mihail la pian şi cu un alt program faţă de cel anunţat iniţial, respectiv cu lucrări de largă popularitate din creaţia lui Fritz Kreisler, Pablo Sarasate, Jules Massenet şi Edward Elgar. Aceste modificări nu au diminuat, însă, ţinuta evenumentului şi nici aşteptările publicului care a fost generos în aplauze şi au solicitat repetete bisuri. Ca o concluzie generală, în perfect acord cu părerea publicului spectator, putem spune ca , şi anul acesta Zilele Culturii la Buşteni – Sărbătoarea Sfinxului, au fost o reuşită, fapt care ne dă convingerea, că au devenit un brand care va atrage, şi pe viitor, un număr mare de spactatori din localitate, din împrejurimi dar şi, mai ales, din rândul turiştipor aflaţi în tranzit prin staţiune sau care vor veni special pentru acest eveniment.
Lăsând la o parte Zilele Culturii la Buşteni, vom merge înainte cu evenimenmtele culturale, şi anume cu Masterclass-ul de vioară organizat împreună cu Primăria Buşteni, cu Orchestra de Cameră Philarmonia, cu Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română şi cu Centrul de Perfecţionare a Personalului din Industrie Buşteni, care s-a desfăşurat şi se desfăşoară în perioada 18 – 28 august la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni sub îndrumarea prof. Tatiana Anatolyevna Polozova – profesor emerit din Moscova, şi care se va finaliza cu un Concert Final pe data de 27 august ora 19.00 la Castelul Cantacuzino din Buşteni şi unul pe data de joi, 28 august, ora 18.00, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni.
Mai menţionăm încă un eveniment care va avea loc miercuri, 27 august, ora 18.00, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, şi anume Concertul de Muzică Clasică Veche Indiană cu Formaţia „Atmavan” din Timişoara. Cu această ocazie va fi organizată şi o expoziţie de artă culinară indiană iar participanţii plătitori de bilet (10 lei) vor primi câte o carte cu texte din înţelepciunea indiană.
Duminică 17 august, spectacolul de muzică „Călător fără bilet” cu trupa Strada Mare, cu Mihai Ochiu la chitară doublesix şi voce, Bogdan Stancov la chitară, muzicuţă şi voce şi cu Ciprian Postolache la keybords şi voce, vechi membri ai fostului Cenaclu Flacăra, a reuşit să trezească printre spectatorii mai în vârstă, nostalgia după vremurile în care muzic folk era la mare vogă iar spectatorilor tineri să le insufle gustul pentru acest gen de muzică.
Sâmbătă 16 august, recitalul de pian la patru mâini „În ritm de dans” cu Klavir Art (Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu) a reuşit să încânte o sală plină şi generoasă în aplauze.
Vineri 15 august, „Viva España”, o frumoasă seară spaniolă cu mezzosoprana Claudia Codreanu şi Costin Soare la chitară clasică, care ne-a purtat prin creaţia unor compozitori spanioli ca Frederico Garcia Lorca, Manuel de Falla, Francisco Terrega, Fernando Sar şi alţii;
Joi 14 august, seară de jazz cu o voce de excepţie, Irina Popa şi trupa The Sinners (Relu Biţulescu la baterie, Iulian Vrabete la chiutară bas şi Cornel Cristei la clape) introduşi în scenă şi prezentaţi de cunoscutul inpresar şi organizator de spectacole de jazz, Alexandru Şipa;
Miercuri, 13 august, un inedit recital cu farmaţia „trio Gentis” cu Laura Roman la vioară, Lena Roman la clarinet şi Doru Roman la marimbă. Spectacolul a fost inedit pentru că o astfel de combinaţie de instrumente este unică în lume.
Marti 12 august, tinerii actori Andrei Vasilescu şi Andra Iulia Stoicescu au pus în scenă, cu mult talent, piesa de teatru „Doi pe un balansoar” de William Gibson. Pe parcursul a două ore artiştii au dat viaţă unei delicioase peveşti de dragoste ratată, care a încântat publicul generos în aplauze. Spectacolul este producţia Companiei de Teatru Cristi Toma din Bucureşti în regia lui Cristi Tomacu;
Luni 11 august, Bianca şi Stanca Manoleanu (mamă şi fiică, soprane amândouă) acompaniate de Remus Manoleanu ne-au încântat cu o minunată salbă sonoră de lieduri şi arii din opere celebre, în cadrul recitalului muzical „Astă seară cântăm în familie”.
Duminică 10 august studenţii participanţi la masterclass-ul de canto al Mariei Diaconu – profesor la Haute Ecole de Musique din Geneva, au susţinut concertul final. Evenimentul s-a aflat la a II-a ediţie şi s-a situat, ca şi anul trecut, la un înalt nivel artistic. Programul a cuprins lucrări ale unor compozitori din toate perioadele (preclasică, clasică, romantică şi modernă), reuşind să pună în valoare calităţile vocale ale artiştilor precum şi abilităţile dobândite în cadrul masterclass-ului.
Sâmbătă, 09 august, Teatrul Particular Braşov a prezentat spectacolul „Actriţa” cu Dorina Roman şi Monica Codreanu în regia Elvirei Platon Rîmbu. Piesa prezintă micile drame ale unei actriţe faimoase, cu roluri importante, adulată de public si bărbati. Are o vârstă, n-are familie, dar îl are pe „Motănel” al ei, un amant care-i… satisfăcător, dar despre care, află, însă, că este soţul şi tatăl copiilor cabinierei personale. Şocul pe care îl trăieşte la aflarea veştii se consumă într-un savuros show al actriţei înainte de intrarea în spectacolul propriu-zis.
Începând cu data de sâmbătă, 09 august 2014, şi pâna duminică, 24 august inclusiv, la Centrul Cultural „Aurel Strtoe” din Buşteni va avea loc evenimentul, devenit tradiţional, al „Zilelor Culturii la Buşteni – Sărbătoarea Sfinxului”. Evenimenul se află la a VII-a ediţie şi va cuprinde o gamă variată de manifestăi cultural-artistice de înaltă ţinută care se adresează unui public larg cu vârste şi sensibilităţi artistice diferite (vezi afisul).
Pentru o prezentare a tuturor evenimentelor accesati pagina noastra de "Program".
Vineri 08 august 2014, la ora 18.00, continuă seria de de cursuri pe teme de dezvoltare personală şi spiritualitate cu maestra în iniţiere spirituală Maria Munteanu.
Cursurile vor avea un caracter preponderent practic cuprinzând teatru ritualic, iniţierea prin sunet, dans şi cuvânt şi având ca finalitate investirea cu Ordinul Soarelui şi al Lunii.
Cursurile de iniţiere sunt structurate pe o perioadă de 6 luni, cu întâlniri săptămânale şi cu o durată de două ore fiecare iar taxa de curs este de 50 lei.
Se aşteaptă, în continuare, înscrieri.