Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Evenimentele lunii iunie 2017

Săptămâna 26 iunie - 02 iulie 2017 a fost bogata in evenimente,la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Busteni. Sambata 01 iulie, a avut loc in sala de spectacole lansarea monografiei ilustrate.. Detalii

Evenimentele lunii mai 2017

Sfârşitul de săptămâna 26-28 mai 2017, a fost marcat de o serie de evenimente culturale remarcabile, care s-au desfăşurat la Buşteni. Pe perioada celor trei zile a avut loc Simpozionul Internaţional "Educaţia în secolul XXI".. Detalii

Evenimentele lunii aprilie 2017

Vineri, 28 aprilie 2017 Centrul Cultural Aurel Stroe din Bușteni, se va alătura evenimentului internațional LA NOTTE DEL LAVORO NARRATO (Noaptea muncii și a creativității povestite).. Detalii

Evenimentele lunii martie 2017

Începând de miercuri, 22 martie şi până duminică, 26 martie 2017, la Centrul Cultural "Aurel Stroe" au avut loc lucrările celei de-a VI-a ediţii a Colocviului Naţional "Coregrafia dansului tradiţional astăzi".. Detalii

Evenimentele lunii februarie 2017

Sâmbăta, 25 februarie 2017, iubitorii de muzică au avut o întâlnire de suflet cu una din cele mai cunoscute capodopere ale lui Antonio Vivaldi, "Anotimpurile".. Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii februarie 2015

MĂRŢIŞOR... ÎN CHEIA SOL

In data de 28 februarie 2015, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, a fost vernisată expoziţia comemorativă „Artişti rotarieni”, organizată de Clubul Rotary Valea Prahovei cu ocazia împlinirii a 110 ani de la înfiinţarea primului club Rotary din lume. Expoziţia este itinerantă, fiind expusă la Poieşti şi Buzău, la Buşteni a poposit două zile, pe 28 februarie şi 01 martie, iar de aici va pleca la Târgovişte. Expozanţii sunt artiştii rotarieni Alice Ana Neculea şi Valeriu Şuşnea care au expus lucrări de pictură şi Nicolae Dan Manea, care expune fotografie artistică cu peisaje montane.

După vernisaj, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, a avut loc recitalul ansamblului „Trio Gentis” din Timişoara, „Mărţişor... în cheia sol”.
Este vorba de prietenii noştri mai vechi, familia Roman - Laura la vioară, Lena la clarinet şi Doru percuţie. Programul a cuprins frumoase mărţişoare muzicale din toată lumea cu lucrări din creaţia lui G. Gershwin, D. Sostakovici, N. Zivkovici, I. Albeniz, N. Rota, R. Galliano şi A. Piazzolla.

Grandoare este termenul care ar putea caracteriza, într-un cuvânt, Recitalul Cameral din cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni de sâmbătă, 21 februarie 2015, atât în ceea ce priveşte recitalul în ansamblul său, cât şi fiecare din elementele sale constitutive:

Programul a fost unul de excepţie, cuprinzând sonate din creaţia a doi titani ai muzicii clasice germane - Wolfgang Amadeus Mozart şi Ludwig van Beethoven. Din Mozart au fost interpretate minunatele sonate pentru vioară şi pian în mi minor K304 şi, respectiv, în Mi bemol Major, K481, iar din Beethoven, sonata nr.9 în La Major, op.47, sau sonata Kreutzer, cum i se mai spune, sonată care l-a inspirat pe Tolstoi (dovadă că marile spirite rezonează la marile valori dincolo de spaţiu şi timp) scriind o superbă nuvelă care poartă numele sonatei beethoveniene.

Sonatele au fost interpretate cu mare virtuozitate de Mioara Moroianu, o mare doamnă a arcuşului românesc şi de virtuosul pianist prof. Viniciu Moroianu, care au reuşit să capteze interesul publicului numeros din sală, fiind răsplătiţi din abundenţă cu aplauze şi flori.

Joi, 05 februarie 2015, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, în cadrul „Zilelor oraşului Buşteni”, a avut loc spectacolul “VIVAT REVISTA!”, producţie a Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti (vezi afisul). Cu o distribuţie bogată, cu momente vesele, muzică, pantomimă şi dans spectacolul s-a bucurat de aprecierea publicului care a făcut ca sala să devină neîncăpătoare.
Spectacolul a fost organizat de Primăria oraşului Buşteni şi Centrul Cultural “Aurel Stroe”.

Sâmbătă, 07 februarie 2015, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni a avut loc un „Recital de pian” având-o ca protagonistă pe tânăra dar talentata pianistă Iulia Marin care, timp de aproximativ două ore, a încântat publicul prezent în sală cu lucrări aparţinând lui L.van Beethoven, Fr. Chopin, S. Prokofiev, J.S. Bach şi Ch. Debussy (vezi afisul).