Evenimentele lunii aprilie 2023

În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii

Evenimentele lunii martie 2023

Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii

Evenimentele lunii ianuarie 2023

Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii

Evenimentele lunii decembrie 2022

🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2022

Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii martie 2015

Marţi, 31 martie 2015, Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni împreună cu Editura „Trei” din Bucureşti, au organizat la Colegiul „Kalinderu” din Buşteni lansarea carţii „40 de zile” a scriitoarei Chris Simion (vezi afisul). Cartea, apărută la Editura „Trei”, este un pasionant roman-basm fiind un joc al introspecţiei şi al regăsirii sinelui într-o lume atinsă de absurd şi inconsistenţă.

Cartea „40 de zile” a fost scrisă în 40 de zile, va fi lansată în 40 de localităţi (Buşteniul, iată, este una dintre ele), în cadru a 40 de întâlniri cu cititorii şi va fi distribuită în 40 de librării.

Autoarea, membră a Uniunii Scriitorilor din România, se află la a şaptea carte, fiind considerată de criticul George Pruteanu „un fel de pui de Cioran în fustă lungă şi neagră”. Este, de asemenea, semnatara a peste 30 de spectacole de teatru în calitate de regizor.

Miercuri, 25 martie 2015, la ora 17.00, Agenţia de Spectacole „Teatrul Şcolar” din Iaşi, a prezentat, pe scena Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, spectacolul de Teatru „Iona” de Marin Sorescu în regia şi scenografia lui Nicolae Munteanu de la Teatrul „Fix” din Iaşi.

Publicul, în majoritatea elevi de liceu, s-a bucurat de interpretarea magistrală a personajului Iona de către actorul ieşean, plecând de la spectacol, cu siguranţă, mai câştigaţi, întrucât, piesa lui Sorescu poate fi un subiect de examen la bacalaureat.

COLOCVIUL NAŢIONAL DE COREGRAFIE TRADIŢIONALĂ - EDIŢIA A II-A BUŞTENI 2015

În perioada 19 – 21 martie 2015, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, s-au desfăşurat lucrările cele de a II-a ediţii a Colocviului „Coregrafia Dansului Tradiţional Astăzi” organizat de către Centrul Judeţean de Cultură Prahova şi Asociaţia Aşezămintelor Culturale.

Coregrafi, dansatori şi reprezentanţi ai ansamblurilor folclorice din diferite zone etnografice ale ţării s-au întâlnit la Centrul Cultural „Asurel Stroe” din Buşteni, pentru a realiza schimburi de experienţă pe tema de conservării şi promovării zestrei folclorice naţionale.

În această ediţie au fost studiate dansuri tradiţionale din zona Olteniei şi Dobrogei.
Prezentarea şi coordonarea studiilor practice au fost realizate, pentru zona Olteniei, de către maestrul coregraf Ionel Garoafă – şef de secţie al ansamblului folcloric „Maria Tănase” din Craiova şi de către maestrul coregraf Ştefan Coman – director al ansamblului folcloric „Baladele Deltei” din Tulcea, pentru zona Dobrogei.

Sâmbătă, 21 martie 2015, lucrările colocviului au fost încununate de un frumos spectacol folcloric cu dansuri şi cântece din zona Prahovei, dar şi din alte zone ale ţării, susţinut de ansamblul folcloric, Salba Prahovei” al Casei de Cultură din Plopeni în coregrafia maestrului Niculae Chiriţă (vezi afisul).
Intrarea la spectacol a fost liberă, iar publicul şi-a manifestat admiraţia şi bucuria prin aplauze repetate şi susţinute.

Sâmbătă, 14 martie 2015, la ora 18.00 , la Centrul Cultural „Aurel Stroe”, fizicianul Ancu Dincă a conferenţiat, în cadrul ciclului Tradiţie şi Sănătate, pe tema „Infoenergia şi sănătatea integrativă” vorbind despre metodele de terapie şi medicină alternativă pe baza neutralizării câmpurilor energetice nocive produse de mijloacele tehnologice moderne sau existente în mediul înconjurător (vezi afisul).
În deschidere, scriitoarea şi scenarista Maria Munteanu a recitat două din poemele sale.

Vineri 13 martie 2015, au avut loc două reprezentaţii cu spectacolul de magie, mentalism, iluzionism şi levitaţie realizat de magicianul Dan David. Spectacolul a fost interactiv, la realizarea numerelor de magie fiind invitaţi să participe şi persoane din public. Publicul, în majoritate format din copii, a fost încântat de de spectacol răsplătindu-l pe magician cu aplauze şi exclamaţii de uimire şi apreciere. La final copiii au făcut poze cu Mickey Mouse şi au cumpărat baghete magice puse în vânzare de către magician.

PENTRU TINE... DRAGĂ MAMĂ

Sâmbătă 07 martie 2015, la Centrul Cultural „Aurel Stroe”, de la ora 11.00, timp de mai bine de patru ore, s-a desfăşurat a doua ediţie a Festivalului Interjudeţean „Pentru tine... mamă dragă” organizat de Asociaţia Centru de Activităţi Recreative şi Educative „Şcoala Altfel” în parteneriat cu Primăria oraşului Buşteni, Centrul Cultural „Aurel Stroe” – Buşteni, Palatul Copiilor Ploieşti şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova. La festival au participat peste 100 de copii de la Palatul Copiilor din Ploieşti, Palatul Copiilor din Bucureşti Sector 2, Clubul Copiilor „Martha Bibescu” - Comarnic, Clubul Copiilor - Băicoi, Asociaţia Zestrea Carpaţilor - Comarnic, Casa de Cultură - Comarnic, Asociaţia CARE „Şcoala Altfel” - Buşteni şi Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni. Festivalul a cuprins un concurs de coregrafie cu mai multe secţiuni (dans popular, dans modern şi balet) şi un atelier creativ – expoziţie cu lucrări tematice (marţişoare, felicitări, suveniruri...) ale copiilor de la atelierele aplicative de creaţie.

S-au acordat multe premii şi trofee, marele premiu fiind luat de copiii de la Palatul Copiilor Bucureşti Sector 2. Seara a avut loc spectacolul de teatru „Păi... despre ce vorbim noi aici, domnule?” de Cătălin Ştefănescu, adaptare după romanul „Moromeţii” de Marin Preda, în regia lui Alexandru Dabija şi interpretarea lui Marcel Iureş şi George Mihăiţă.

Spectacolul a avut un succes deosebit, spectatoarele (exclusiv doamne şi domnişoare invitate de către Primăria oraşului Buşteni cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii) care au făcut sala centrului cultural neîncăpătoare, au aplaudat cu entuziasm pe cei doi actori.