În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii
Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii
Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii
🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii
Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii
SPECTACOL MARCA BROADWAY LA BUŞTENI
Sâmbătă, 25 aprilie 2015, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” a avut loc un spectacol de teatru muzical 100% marca Broadway - „I love you, you’re perfect, now change!” - susţinut de o trupă de studenţi masteranzi de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.
Spectacolul este o producţie a Universitas Galatiensis şi Central Academy of Drama(din China), care a fost realizat în cadrul unui masterat organizat în China, într-un interval de trei luni, avându-l ca regizor pe Zhao Yangf Bin (China), după un scenariu de Joe di Pietro şi pe muzica lui Jimmy Roberts. Este un gen dramatic complex în care se îmbină într-un tot armonios arta dramatică, poezia, muzica şi dansul.
În România spectacolul s-a jucat, în cadrul unui miniturneu, la Hunedoara, Cluj şi Buşteni având ca scop promovarea, şi în rândul publicului românesc, a acestui gen de spectacol teatral.
Pentru publicul buştenean, spectacolul a fost, realmente, o provocare, fiind primit cu aplauze călduroase şi cu flori.
Aflat la ediţia a XX-a după o absenţă de doi ani, timp în care s-a desfăşurat la Ploieşti, Festivalul Teatrelor de Revistă pentru Copii s-a reântors la Buşteni, adică acolo unde-i era locul firesc, pentru că din cele 19 ediţii numai cinci, din diferite motive nu s-au ţinut la Buşteni.
Sub deviza de „Toată lumea, râde cântă şi dansează”, 12 echipe de la palate şi cluburi ale copiilor dar şi de la şcoli şi colegii din ţară s-au întrecut în a-şi certifica talentele muzicale, coregrafice şi actoriceşti într-un concurs care a durat două zile pline (sâmbătă şi dumunică). Spre deosebire de ediţiile trecute, când conta numai teatrul de revistă, anul acesta s-a introdus o secţiune nouă, cea de artă dramatică (vezi afisul).
Fiind ediţie jubiliară, s-au decernat multe diplome şi premii şi chiar dacă nu toţi au luat premiul cel mare, toată lumea a ieşit câştigătoare. Toţi participanţii au primit diplome de participare şi medalii jubiliare, s-au oferit diplome de excelenţă pentru profesorii care i-au format pe copii, pentru organizatori şi parteneri, s-au acordat premii pentru interpretare muzicală, pentru actorie şi pentru coregrafie, pentru regie, pentru scenografie şi costume, pentru debut, pentru cel mai tânăr participant, au fost oferite trofee formaţiilor care au ocupat locurile I, II şi III la cele două secţiuni, însă premiul cel mare a revenit, în mod tradiţional dar, incontestabil pe merit, trupei de revistă a Palatului Copiilor din Ploieşti.
PIANUL CĂLĂTOR A POPOSIT LA BUŞTENIAflat într-un turneu în care sunt vizate 22 de oraşe din ţară dar şi Chişinău, duminică, 19 aprilie, „Pianul călător” a poposit şi la Buşteni. Proiectul naţional „Pianul călător” a luat fiinţă în 2011, cu sprijinul Radio România, care a pus la dispoziţia pianistului Horia Mihail un pian, cu ideea generoasă de a porni, cu pian cu tot, pe urmele lui Franz Liszt. Mai multe amanunte aici, pe site-ul oficial: www.pianulcalator.ro De atunci pianul a colindat ţara în lung şi-n lat, poposind prin multe localităţi. Publicul buştenean a avut ocazia să-l revadă şi să-l asculte pe celebrul pianist Horia Mihail, de data aceasta, într-un recital cu lucrări ale unor compozitori romantici din perioade şi de coloraturi diferite - Fr. Liszt, J. Brahms, R. Schumann şi S. Rahmaninov (prima dată a concertat vara trecută în cadrul Zilelor Culturii alături de Gabriel Croitoru). Prestaţia de excepţie a artistului ca şi repertoriul abordat au fost apreciate unanim de spectatori, răsplătindu-l cu aplauze susţinute şi buchete de flori (vezi afisul).
PROGRAMUL NAŢIONAL „ŞCOALA ALTFEL” - Oferta Centrului Cultural „Aurel Stroe” - Buşteni
Săptămâna trecută, în zilele 06-10 aprilie 2015, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni s-au desfăşurat o serie de activităţi în cadrul Programului Naţional „Şcoala Altfel” după cum urmează: