Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Evenimentele lunii noiembrie 2018

Timp de patru zile, în perioada 31 octombrie – 04 noiembrie 2018, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, s-a desfăşurat cea de a IX-a ediţie a Colocviului Naţional „Coregrafia dansului tradiţional astăzi”... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2018

În perioada 26 – 27 octombrie 2018 a avut loc la Buşteni cea de a XIV-a ediţie a Galelor Teatrului Studenţesc „Seri în lumea Thaliei”.. Detalii

Evenimentele lunii septembrie 2018

n perioada 28-30 septembrie 2018, s-a desfăşurat la Buşteni (la Casa Memorială „Cezar Petrescu”, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” şi în şcolile din Buşteni) Festivalul Naţional de Literatură pentru Copii şi Tineret ,,Cezar Petrescu” - ediţia a IX-a.. Detalii

Evenimentele lunii august 2018

Vineri, 24 august 2018, la finalul unui masterclass de vioară cu profesorul Igor Petrusevschi de la Conservatorul Regal din Londra, a avut loc un concert de vioară în care studenţii participanţi la master au făcut dovada măiestriei.. Detalii

Evenimentele lunii iulie 2018

Sâmbătă, 28 iulie 2018, la Stagiunea Muzicală de la Buşteni, a concertat în cadrul unui „Recital de pian”, pianista Mădălina Dănilă.. Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii aprilie 2015

SPECTACOL MARCA BROADWAY LA BUŞTENI

Sâmbătă, 25 aprilie 2015, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” a avut loc un spectacol de teatru muzical 100% marca Broadway - „I love you, you’re perfect, now change!” - susţinut de o trupă de studenţi masteranzi de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Spectacolul este o producţie a Universitas Galatiensis şi Central Academy of Drama(din China), care a fost realizat în cadrul unui masterat organizat în China, într-un interval de trei luni, avându-l ca regizor pe Zhao Yangf Bin (China), după un scenariu de Joe di Pietro şi pe muzica lui Jimmy Roberts. Este un gen dramatic complex în care se îmbină într-un tot armonios arta dramatică, poezia, muzica şi dansul.

În România spectacolul s-a jucat, în cadrul unui miniturneu, la Hunedoara, Cluj şi Buşteni având ca scop promovarea, şi în rândul publicului românesc, a acestui gen de spectacol teatral.
Pentru publicul buştenean, spectacolul a fost, realmente, o provocare, fiind primit cu aplauze călduroase şi cu flori.

FESTIVALUL NAŢIONAL AL TEATRELOR DE REVISTĂ PENTRU COPII - EDIŢIA A XX-A

Aflat la ediţia a XX-a după o absenţă de doi ani, timp în care s-a desfăşurat la Ploieşti, Festivalul Teatrelor de Revistă pentru Copii s-a reântors la Buşteni, adică acolo unde-i era locul firesc, pentru că din cele 19 ediţii numai cinci, din diferite motive nu s-au ţinut la Buşteni.

Sub deviza de „Toată lumea, râde cântă şi dansează”, 12 echipe de la palate şi cluburi ale copiilor dar şi de la şcoli şi colegii din ţară s-au întrecut în a-şi certifica talentele muzicale, coregrafice şi actoriceşti într-un concurs care a durat două zile pline (sâmbătă şi dumunică). Spre deosebire de ediţiile trecute, când conta numai teatrul de revistă, anul acesta s-a introdus o secţiune nouă, cea de artă dramatică (vezi afisul).

Fiind ediţie jubiliară, s-au decernat multe diplome şi premii şi chiar dacă nu toţi au luat premiul cel mare, toată lumea a ieşit câştigătoare. Toţi participanţii au primit diplome de participare şi medalii jubiliare, s-au oferit diplome de excelenţă pentru profesorii care i-au format pe copii, pentru organizatori şi parteneri, s-au acordat premii pentru interpretare muzicală, pentru actorie şi pentru coregrafie, pentru regie, pentru scenografie şi costume, pentru debut, pentru cel mai tânăr participant, au fost oferite trofee formaţiilor care au ocupat locurile I, II şi III la cele două secţiuni, însă premiul cel mare a revenit, în mod tradiţional dar, incontestabil pe merit, trupei de revistă a Palatului Copiilor din Ploieşti.

PIANUL CĂLĂTOR A POPOSIT LA BUŞTENI

Aflat într-un turneu în care sunt vizate 22 de oraşe din ţară dar şi Chişinău, duminică, 19 aprilie, „Pianul călător” a poposit şi la Buşteni. Proiectul naţional „Pianul călător” a luat fiinţă în 2011, cu sprijinul Radio România, care a pus la dispoziţia pianistului Horia Mihail un pian, cu ideea generoasă de a porni, cu pian cu tot, pe urmele lui Franz Liszt. Mai multe amanunte aici, pe site-ul oficial: www.pianulcalator.ro De atunci pianul a colindat ţara în lung şi-n lat, poposind prin multe localităţi. Publicul buştenean a avut ocazia să-l revadă şi să-l asculte pe celebrul pianist Horia Mihail, de data aceasta, într-un recital cu lucrări ale unor compozitori romantici din perioade şi de coloraturi diferite - Fr. Liszt, J. Brahms, R. Schumann şi S. Rahmaninov (prima dată a concertat vara trecută în cadrul Zilelor Culturii alături de Gabriel Croitoru). Prestaţia de excepţie a artistului ca şi repertoriul abordat au fost apreciate unanim de spectatori, răsplătindu-l cu aplauze susţinute şi buchete de flori (vezi afisul).

PROGRAMUL NAŢIONAL „ŞCOALA ALTFEL” - Oferta Centrului Cultural „Aurel Stroe” - Buşteni

Săptămâna trecută, în zilele 06-10 aprilie 2015, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni s-au desfăşurat o serie de activităţi în cadrul Programului Naţional „Şcoala Altfel” după cum urmează:

  • Miercuri, 08 aprilie 2015, ora 11.00 – audiţie muzicală pe tema „Dragostea în muzică” – moderator domnul prof. Marin Guşter. Domnul profesor a vorbit copiilor despre iubire ca sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru marii compozitori, exemplificând cu pasaje din creaţiile acestora. Au cântat, deasemena, un grup coral de elevi condus de domnul profesor, şi la pian şi chitară, copii de la cursurile de muzică instrumentală.
  • Audiţia a continuat cu un concert educativ pentru copii mari şi mici „Orice meserie este cu ... cântec” susţinut de Ana şi Ciprian Heţea din Timişoara la pian şi alte instrumente surpriză. Audiţia a fost chiar o surpriză pentru copii, aceştia fiind antrenaţi în susţinerea concertului cântând la diferite”instrumente” surpriză : nicovală, baloane, tamburină, goarnă.
  • Joi, 09 aprilie 2015 a avut loc concursul de încondeiat ouă de Paşti – „Un ou frumos pentru Hristos”. Concursul, aflat la ediţia a X-a, a fost susţinut de către Primăria oraşului Buşteni cu numeroase premii şi diplome.
  • Vineri, 10 aprilie 2015, copii de la cercurile aplicative de dans de la Asociaţia „Şcoala altfel” au susţinut un program artistic în aşteptarea iepuraşului care a sosit cu cadouri pentru toţi participanţii.
    A urmat, apoi, recitalul Soniei Pigot din Tasmania, care a interpretat la pian două sonate de Beethoven.