Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Evenimentele lunii iunie 2017

Săptămâna 26 iunie - 02 iulie 2017 a fost bogata in evenimente,la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Busteni. Sambata 01 iulie, a avut loc in sala de spectacole lansarea monografiei ilustrate.. Detalii

Evenimentele lunii mai 2017

Sfârşitul de săptămâna 26-28 mai 2017, a fost marcat de o serie de evenimente culturale remarcabile, care s-au desfăşurat la Buşteni. Pe perioada celor trei zile a avut loc Simpozionul Internaţional "Educaţia în secolul XXI".. Detalii

Evenimentele lunii aprilie 2017

Vineri, 28 aprilie 2017 Centrul Cultural Aurel Stroe din Bușteni, se va alătura evenimentului internațional LA NOTTE DEL LAVORO NARRATO (Noaptea muncii și a creativității povestite).. Detalii

Evenimentele lunii martie 2017

Începând de miercuri, 22 martie şi până duminică, 26 martie 2017, la Centrul Cultural "Aurel Stroe" au avut loc lucrările celei de-a VI-a ediţii a Colocviului Naţional "Coregrafia dansului tradiţional astăzi".. Detalii

Evenimentele lunii februarie 2017

Sâmbăta, 25 februarie 2017, iubitorii de muzică au avut o întâlnire de suflet cu una din cele mai cunoscute capodopere ale lui Antonio Vivaldi, "Anotimpurile".. Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii aprilie 2015

SPECTACOL MARCA BROADWAY LA BUŞTENI

Sâmbătă, 25 aprilie 2015, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” a avut loc un spectacol de teatru muzical 100% marca Broadway - „I love you, you’re perfect, now change!” - susţinut de o trupă de studenţi masteranzi de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Spectacolul este o producţie a Universitas Galatiensis şi Central Academy of Drama(din China), care a fost realizat în cadrul unui masterat organizat în China, într-un interval de trei luni, avându-l ca regizor pe Zhao Yangf Bin (China), după un scenariu de Joe di Pietro şi pe muzica lui Jimmy Roberts. Este un gen dramatic complex în care se îmbină într-un tot armonios arta dramatică, poezia, muzica şi dansul.

În România spectacolul s-a jucat, în cadrul unui miniturneu, la Hunedoara, Cluj şi Buşteni având ca scop promovarea, şi în rândul publicului românesc, a acestui gen de spectacol teatral.
Pentru publicul buştenean, spectacolul a fost, realmente, o provocare, fiind primit cu aplauze călduroase şi cu flori.

FESTIVALUL NAŢIONAL AL TEATRELOR DE REVISTĂ PENTRU COPII - EDIŢIA A XX-A

Aflat la ediţia a XX-a după o absenţă de doi ani, timp în care s-a desfăşurat la Ploieşti, Festivalul Teatrelor de Revistă pentru Copii s-a reântors la Buşteni, adică acolo unde-i era locul firesc, pentru că din cele 19 ediţii numai cinci, din diferite motive nu s-au ţinut la Buşteni.

Sub deviza de „Toată lumea, râde cântă şi dansează”, 12 echipe de la palate şi cluburi ale copiilor dar şi de la şcoli şi colegii din ţară s-au întrecut în a-şi certifica talentele muzicale, coregrafice şi actoriceşti într-un concurs care a durat două zile pline (sâmbătă şi dumunică). Spre deosebire de ediţiile trecute, când conta numai teatrul de revistă, anul acesta s-a introdus o secţiune nouă, cea de artă dramatică (vezi afisul).

Fiind ediţie jubiliară, s-au decernat multe diplome şi premii şi chiar dacă nu toţi au luat premiul cel mare, toată lumea a ieşit câştigătoare. Toţi participanţii au primit diplome de participare şi medalii jubiliare, s-au oferit diplome de excelenţă pentru profesorii care i-au format pe copii, pentru organizatori şi parteneri, s-au acordat premii pentru interpretare muzicală, pentru actorie şi pentru coregrafie, pentru regie, pentru scenografie şi costume, pentru debut, pentru cel mai tânăr participant, au fost oferite trofee formaţiilor care au ocupat locurile I, II şi III la cele două secţiuni, însă premiul cel mare a revenit, în mod tradiţional dar, incontestabil pe merit, trupei de revistă a Palatului Copiilor din Ploieşti.

PIANUL CĂLĂTOR A POPOSIT LA BUŞTENI

Aflat într-un turneu în care sunt vizate 22 de oraşe din ţară dar şi Chişinău, duminică, 19 aprilie, „Pianul călător” a poposit şi la Buşteni. Proiectul naţional „Pianul călător” a luat fiinţă în 2011, cu sprijinul Radio România, care a pus la dispoziţia pianistului Horia Mihail un pian, cu ideea generoasă de a porni, cu pian cu tot, pe urmele lui Franz Liszt. Mai multe amanunte aici, pe site-ul oficial: www.pianulcalator.ro De atunci pianul a colindat ţara în lung şi-n lat, poposind prin multe localităţi. Publicul buştenean a avut ocazia să-l revadă şi să-l asculte pe celebrul pianist Horia Mihail, de data aceasta, într-un recital cu lucrări ale unor compozitori romantici din perioade şi de coloraturi diferite - Fr. Liszt, J. Brahms, R. Schumann şi S. Rahmaninov (prima dată a concertat vara trecută în cadrul Zilelor Culturii alături de Gabriel Croitoru). Prestaţia de excepţie a artistului ca şi repertoriul abordat au fost apreciate unanim de spectatori, răsplătindu-l cu aplauze susţinute şi buchete de flori (vezi afisul).

PROGRAMUL NAŢIONAL „ŞCOALA ALTFEL” - Oferta Centrului Cultural „Aurel Stroe” - Buşteni

Săptămâna trecută, în zilele 06-10 aprilie 2015, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni s-au desfăşurat o serie de activităţi în cadrul Programului Naţional „Şcoala Altfel” după cum urmează:

  • Miercuri, 08 aprilie 2015, ora 11.00 – audiţie muzicală pe tema „Dragostea în muzică” – moderator domnul prof. Marin Guşter. Domnul profesor a vorbit copiilor despre iubire ca sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru marii compozitori, exemplificând cu pasaje din creaţiile acestora. Au cântat, deasemena, un grup coral de elevi condus de domnul profesor, şi la pian şi chitară, copii de la cursurile de muzică instrumentală.
  • Audiţia a continuat cu un concert educativ pentru copii mari şi mici „Orice meserie este cu ... cântec” susţinut de Ana şi Ciprian Heţea din Timişoara la pian şi alte instrumente surpriză. Audiţia a fost chiar o surpriză pentru copii, aceştia fiind antrenaţi în susţinerea concertului cântând la diferite”instrumente” surpriză : nicovală, baloane, tamburină, goarnă.
  • Joi, 09 aprilie 2015 a avut loc concursul de încondeiat ouă de Paşti – „Un ou frumos pentru Hristos”. Concursul, aflat la ediţia a X-a, a fost susţinut de către Primăria oraşului Buşteni cu numeroase premii şi diplome.
  • Vineri, 10 aprilie 2015, copii de la cercurile aplicative de dans de la Asociaţia „Şcoala altfel” au susţinut un program artistic în aşteptarea iepuraşului care a sosit cu cadouri pentru toţi participanţii.
    A urmat, apoi, recitalul Soniei Pigot din Tasmania, care a interpretat la pian două sonate de Beethoven.