În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii
Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii
Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii
🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii
Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii
Sâmbătă, 30 mai 2015, a avut loc un recital vocal-instrumental intitulat “Vă place… vocea sau vioara?”. Manifestarea este o acţiune în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni care a fost realizată în parteneriat cu Colegiul Naţional de Muzică “George Enescu” din Bucureşti.
Anastasia Ghiţă, soprană, absolventă a Colegiului Naţional de Muzică “George Enescu” din Bucureşti promoţia 2015, secţia canto, şi-a prezentat, la Centrul Cultural “Aurel Stroe”, Recitalul de Absolvenţă (vezi afisul).
Tânăra artistă a fost susţinută şi acompaniată de invitaţii săi Diana Spânu Dănilă la pian şi Lucian Gabriel Dănilă la vioară. Aceştia au intrat, cu tânăra artistă, într-un dialog muzical interpretând o serie de lucrări pentru vioară şi pian.
Programul, format din lucrări de largă popularitate din repertoriul universal, a fost apreciat de publicul aflat în sală, care a răsplătit virtuoazitatea protagoniştilor cu aplauze susţinute şi flori.
Sâmbătă, 16 mai 2015, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, pe scena Centrului Cultural “Aurel Stroe” au concertat pianista Monica Florescu şi violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev (vezi afisul). Aflaţi pentru a II-a oară la Buşteni, prima dată în 2010, artiştii au prezentat un program de excepţie cu trei sonate pentru violoncel şi pian ale unor compozitori din perioade şi de genuri diferite.
Prima sonată Fantomas - Fantasia pentru violoncel şi pian de Vincent GHADIMI, un compozitor contemporan din Belgia, cu care artiştii au colaborat în pregătirea sonatei şi pe care, în ţara noastră au cântat-o pentru a II-a oară. A II-a a fost Sonata nr.1 pentru pian si violoncel in Mi Minor, op.38 de Johannes BRAHMS, un romantic târziu din Austria şi, la final, Sonata nr.1 pentru pian si violoncel în Fa Minor, op.26, nr.1 de George ENESCU scrisă de compozitor în tinereţe, la 17-18 ani, pe când se afla la Sinaia şi când încă nu îşi definitivase stilul personal, fiind într-o perioadă de căutări. De aceea se oservă influienţe beethoveniene în această sonată.
Interpretarea a fost magistrală, iar publicul din sală a apreciat prestaţia artiştilor prin aplauze şi flori, reuşind să obţină un bis cu o „Doină” scrisă de Vladimir Cosma, un comozitor român stabilit în America.
Sâmbătă, 09 mai 2015, după ce o viaţă întreagă a cântat pe cele mai renumite scene ale lumii, dând viaţă la peste 140 de roluri de operă şi operetă în compania celor mai mari cântăreţi şi sub bagheta celor mai mari dirijori, marele bass, George Emil Crăsnaru a poposit la Centrul Cultural „Aurel Stroe”, într-un recital de lied-uri, „Să fie sara’n asfinţit” fiind acompaniat de maestrul pianist şi fost coleg de conservator, prof.dr. Remus Manoleanu.
În programul recitalului de la Buşteni au fost interpretate frumoase lied-uri de Schumann, Ravel, Radu Paladi şi Pascal Bentoiu, pe versuri de H. Heine, Paul Morand, Mihai Eminescu, George Coşbuc şi Șt. O. Iosif, iar maestrul Remus Manoleanu a cântat, magistral, la pian solo partea Andante molto espressivo din Sonata nr.1 în fa# minor, op. 24 de George Enescu.
Publicul aflat în sală s-a bucurat de momentele artistice de mare sensibilitate care le-au generat autentice emoţionante estetice făcându-l să-i recompenseze pe cei doi artişti cu aplauze susţinute şi buchete de flori..