Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Evenimentele lunii noiembrie 2018

Timp de patru zile, în perioada 31 octombrie – 04 noiembrie 2018, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, s-a desfăşurat cea de a IX-a ediţie a Colocviului Naţional „Coregrafia dansului tradiţional astăzi”... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2018

În perioada 26 – 27 octombrie 2018 a avut loc la Buşteni cea de a XIV-a ediţie a Galelor Teatrului Studenţesc „Seri în lumea Thaliei”.. Detalii

Evenimentele lunii septembrie 2018

n perioada 28-30 septembrie 2018, s-a desfăşurat la Buşteni (la Casa Memorială „Cezar Petrescu”, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” şi în şcolile din Buşteni) Festivalul Naţional de Literatură pentru Copii şi Tineret ,,Cezar Petrescu” - ediţia a IX-a.. Detalii

Evenimentele lunii august 2018

Vineri, 24 august 2018, la finalul unui masterclass de vioară cu profesorul Igor Petrusevschi de la Conservatorul Regal din Londra, a avut loc un concert de vioară în care studenţii participanţi la master au făcut dovada măiestriei.. Detalii

Evenimentele lunii iulie 2018

Sâmbătă, 28 iulie 2018, la Stagiunea Muzicală de la Buşteni, a concertat în cadrul unui „Recital de pian”, pianista Mădălina Dănilă.. Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii mai 2015

Sâmbătă, 30 mai 2015, a avut loc un recital vocal-instrumental intitulat “Vă place… vocea sau vioara?”. Manifestarea este o acţiune în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni care a fost realizată în parteneriat cu Colegiul Naţional de Muzică “George Enescu” din Bucureşti.

Anastasia Ghiţă, soprană, absolventă a Colegiului Naţional de Muzică “George Enescu” din Bucureşti promoţia 2015, secţia canto, şi-a prezentat, la Centrul Cultural “Aurel Stroe”, Recitalul de Absolvenţă (vezi afisul).
Tânăra artistă a fost susţinută şi acompaniată de invitaţii săi Diana Spânu Dănilă la pian şi Lucian Gabriel Dănilă la vioară. Aceştia au intrat, cu tânăra artistă, într-un dialog muzical interpretând o serie de lucrări pentru vioară şi pian.
Programul, format din lucrări de largă popularitate din repertoriul universal, a fost apreciat de publicul aflat în sală, care a răsplătit virtuoazitatea protagoniştilor cu aplauze susţinute şi flori.

Sâmbătă, 16 mai 2015, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, pe scena Centrului Cultural “Aurel Stroe” au concertat pianista Monica Florescu şi violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev (vezi afisul). Aflaţi pentru a II-a oară la Buşteni, prima dată în 2010, artiştii au prezentat un program de excepţie cu trei sonate pentru violoncel şi pian ale unor compozitori din perioade şi de genuri diferite.

Prima sonată Fantomas - Fantasia pentru violoncel şi pian de Vincent GHADIMI, un compozitor contemporan din Belgia, cu care artiştii au colaborat în pregătirea sonatei şi pe care, în ţara noastră au cântat-o pentru a II-a oară. A II-a a fost Sonata nr.1 pentru pian si violoncel in Mi Minor, op.38 de Johannes BRAHMS, un romantic târziu din Austria şi, la final, Sonata nr.1 pentru pian si violoncel în Fa Minor, op.26, nr.1 de George ENESCU scrisă de compozitor în tinereţe, la 17-18 ani, pe când se afla la Sinaia şi când încă nu îşi definitivase stilul personal, fiind într-o perioadă de căutări. De aceea se oservă influienţe beethoveniene în această sonată.

Interpretarea a fost magistrală, iar publicul din sală a apreciat prestaţia artiştilor prin aplauze şi flori, reuşind să obţină un bis cu o „Doină” scrisă de Vladimir Cosma, un comozitor român stabilit în America.

Sâmbătă, 09 mai 2015, după ce o viaţă întreagă a cântat pe cele mai renumite scene ale lumii, dând viaţă la peste 140 de roluri de operă şi operetă în compania celor mai mari cântăreţi şi sub bagheta celor mai mari dirijori, marele bass, George Emil Crăsnaru a poposit la Centrul Cultural „Aurel Stroe”, într-un recital de lied-uri, „Să fie sara’n asfinţit” fiind acompaniat de maestrul pianist şi fost coleg de conservator, prof.dr. Remus Manoleanu.

În programul recitalului de la Buşteni au fost interpretate frumoase lied-uri de Schumann, Ravel, Radu Paladi şi Pascal Bentoiu, pe versuri de H. Heine, Paul Morand, Mihai Eminescu, George Coşbuc şi Șt. O. Iosif, iar maestrul Remus Manoleanu a cântat, magistral, la pian solo partea Andante molto espressivo din Sonata nr.1 în fa# minor, op. 24 de George Enescu.
Publicul aflat în sală s-a bucurat de momentele artistice de mare sensibilitate care le-au generat autentice emoţionante estetice făcându-l să-i recompenseze pe cei doi artişti cu aplauze susţinute şi buchete de flori..