În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii
Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii
Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii
🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii
Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii
Timp de trei zile 17, 18 şi 19 iulie 2015, la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni s-a desfăşurat concursul naţional de şah “Cupa AUREL ZAMORA”. La concurs au participat 70 de jucători din toată ţara, care s-au întrecut pe grupe de diferite vârste: copii, juniori, tineret, seniori şi veterani +50, +65, +75.
Evenimentul face parte din Turneul de şah rapid şi este organizat de Asociaţia Şah Club C&C Bucureşti şi Federaţia Română de Şah.
Startul concursului a fost dat de către primarul oraşului Buşteni care a făcut prima mişcare.
Duminică 19 iulie, câştigătorii au fost premiaţi în prezenţa domnului Horia Barna, reprezentant al Institutului Cultural Român şi a autorităţilor buştenene, domnul Marian Ilie City-manager al oraşului Buşteni şi domnul Grigore Golubeanu, referent cultural, din partea Centrului Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni. S-au decernat multe premii reprezentând medalii, diplome, trofee şi bani. Toţi participanţii au primit medalii şi diplome de participare. Din partea Primăriei au fost acordate 6 premii special în bani.
În perioada următoare, toate eforturile parsonalului Centrului Cultural “Aurel Stroe” sunt îndreptate în vederea pregătirii celei de a VIII-a ediţii a Zilelor Culturii la Buşteni “Sărbătoarea Sfinxului” care se va desfăşura începând cu a doua decadă a lunii august.
Vineri 17 iulie 2015, în prezenţa domnului Emanoil Savin, primarul oraşului Buşteni, a câtorva din oficialităţi şi a unor cetăţeni de onoare ai oraşului Buşteni, printre care violonistul Gabriel Croitoru şi domnul profesor Marin Guşter, a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură cu lucrări ale pictorului Leo van Sluis din Olanda (vezi afisul). Bun prieten al instituţiei noastre, pictorul a mai expus, în repetate rânduri la Buşteni dar, de data aceasta, evenimentul a fost unul special şi de mare încărcătură emoţională întrucât, cu mare generozitate, artistul olandez a donat Centrului Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni, cele 21 de lucrări care compun expoziţia. Manifestările au fost deschise în prezenţa primarului oraşului, domnul Emanoil Savin, cu muzică de fanfară interpretată de Fanfara Consiliului Judeţean Prahova. În cadrul vernisajului au luat cuvântul directorul centrului cultural, domnul Constantin Spurcaciu precum şi primarul oraşului care au mulţumit autorului pentru generozitatea sa, iar sculptorul Nicolae Lupu şi pictoriţa Anita Rădulescu au făcut aprecieri despre valoarea lucrărilor. Pictorul Leo van Sluis şi-a explicat gestul prin faptul că donând lucrările, dumnealui, care locuieşte în majoritatea timpului în Olanda, atunci când vine la Buşteni vrea să aibă impresia că vine acasă.
Actul de donaţie a fost semnat, în faţa numeroasei audienţe, de autor şi de directorul instituţiei. În încheierea vernisajului, trei dintre masteranzii Ioanei şi Gabriel Croitoru (Raluca Constantin, absolventă a Liceului de Artă “Carmen Silva” din Ploieşti, Agata Ştefănescu, studentă la Univeritatea de Muzică Bucureşti şi Vlad Măzărel absolvent al Liceului de Muzica „Tudor Ciortea” Braşov) acompaniaţi la pian de asist.univ. Clementina Ciucu, au susţinut un recital cu lucrări de P. de Sarasate, Edward Elgar, G. Enescu şi D. Şostakovici.
Luni, 13 iulie 2015, peste 200 de copii din Buşteni, din taberele şcolare şi de la Sanatoriul Balneo-climateric pentru copii au participat la o acţiune organizată de Asociaţia „Şcoala Altfel” în colaborare cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, ocazie cu care, au fost instruiţi cum să se ferească de accidente şi de calamităţi.
Duminica, 12 iulie 2015, în cadrul unui parteneriat dintre Centrul Cultural “Aurel Stroe”, Asociaţia Down Plus Bucureşti, Asociaţia CARE Şcoala Altfel din Buşteni şi Colegiul Kainderu din Buşteni, au avut loc, în curtea centrului cultural şi în sala de spectacole, o serie de manifestări cultural artistice şi sportive, la care au participat copii cu sindromul Down de la mai multe asociaţii care se ocupă de socializarea acestora, aflaţi într-o mică tabără în staţiunea Buşteni. Este de menţionat faptul că, la această manifestare s-au implicat, ca voluntari, şi copii de la Asociaţia CARE Şcoala Altfel din Buşteni. Acţiunea, desfăşurată sub numele „Buşteni, dragostea mea” se află la ediţia I-a şi s-a bucurat de un real succes.
Duminică seara, studenţii participanţi la cursurile de vară de master-class vioară organizate de Ioana şi Gabriel Croitoru la Buşteni, au dat un adevărat regal de muzică, în cadrul Concertului Final. După o pregătire de zece zile, masteranzii participanţi la cursuri şi-au demonstrat măiestria şi cunoştinţele dobândite, reuşind să realizeze un eveniment de înaltă ţinută, apreciat ca atare şi de publicul aflat în sală, fiind răsplătiţi cu aplauze la scenă deschisă şi flori, şi rechemaţi, în repetate rânduri, la rampă.
Sâmbătă, 11 iulie 2015, pe scena Centrului Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni a avut loc un “Recital de familie”. Familia de muzicieni Cibişescu-Duran din Cluj, violoniştii Georgiana şi Eugen şi pianiştii Eugenia şi Iulia au susţinut un program cu lucrări din creaţia lui Beethoven, Mozart, Todiţă, Locatelli dar şi din creaţia personală (vezi afisul).
Sâmbătă, 04 iulie 2015, reprezentanţi din Cehia şi România ai Academiei Ramissio din Cehia, au prezentat publicului buştenean o serie de produse naturiste (suplimente alimentare) marca Ramissio (vezi afisul). În pauze şi la final, câţiva mici pianişti pregătiţi, în cadrul cursurilor de muzică instrumentală, de către domnul profesor Marin Guşter, precum şi Horia Bârleanu şi Eugen Ungureanu, au susţinut un program artistic cu muzică şi poezie.