Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Evenimentele lunii iunie 2017

Săptămâna 26 iunie - 02 iulie 2017 a fost bogata in evenimente,la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Busteni. Sambata 01 iulie, a avut loc in sala de spectacole lansarea monografiei ilustrate.. Detalii

Evenimentele lunii mai 2017

Sfârşitul de săptămâna 26-28 mai 2017, a fost marcat de o serie de evenimente culturale remarcabile, care s-au desfăşurat la Buşteni. Pe perioada celor trei zile a avut loc Simpozionul Internaţional "Educaţia în secolul XXI".. Detalii

Evenimentele lunii aprilie 2017

Vineri, 28 aprilie 2017 Centrul Cultural Aurel Stroe din Bușteni, se va alătura evenimentului internațional LA NOTTE DEL LAVORO NARRATO (Noaptea muncii și a creativității povestite).. Detalii

Evenimentele lunii martie 2017

Începând de miercuri, 22 martie şi până duminică, 26 martie 2017, la Centrul Cultural "Aurel Stroe" au avut loc lucrările celei de-a VI-a ediţii a Colocviului Naţional "Coregrafia dansului tradiţional astăzi".. Detalii

Evenimentele lunii februarie 2017

Sâmbăta, 25 februarie 2017, iubitorii de muzică au avut o întâlnire de suflet cu una din cele mai cunoscute capodopere ale lui Antonio Vivaldi, "Anotimpurile".. Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii noiembrie 2015

Săptămâna care urmează, în perioada 28 – 30 noiembrie 2015, Asociaţia Multiculturală Dans Art Open din România organizează, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, un Concurs Naţional de Dans pentru Amatori intitulat „D’Aor Grand Prix”. Aşa cum arată şi numele, concursul este adresat amatorilor indiferent de vârstă, condiţia participării fiind aceea de a nu fi legitimat la vreun club sau asociaţie profesionistă de dans, sau de a nu activa în calitate de profesionist.

Cuncursul va fi organizat pe mai multe secţiuni, în funcţie de stilurile de dans: balet, dans contemporan, dans oriental, dans de cabaret, dans popular, dans inspirat din coregrafiile MTV.

Luni, 30 noiembrie 2015, la ora 10.30, Fundaţia Culturală “Pro Piano România” va organiza la Buşteni un recital de pian susţinut de membrii fundaţiei care au fost laureaţi la diferite concursuri naţionale şi internaţionale de pian. Recitalul face parte din cadrul unei mai veche cloaborări a Centrului Cultural „Aurel Stroe” cu Fundaţia „Pro Piano”.

Sâmbăta 21 noiembrie 2015, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, a avut loc recitalul “Înălţimi pe portativ”, în cadrul căruia au evoluat tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani. Recitalul face parte dintr-un parteneriat pe care Centrul Cultural „Aurel Stroe” îl are cu Asociaţia Culturală KlavierArt şi prin care se urmăreşte promovarea tinerilor muzicieni cântăreţi la diferite instrumente sau cu vocea, membri ai Asociaţiei KlavierArt.

După recital a avut loc un spectacol de dans şi muzică susţinut de tinerii perticipanţi la proiectul “Dance and sing your culture”, implementat de Asociaţia ASK Yourself în colaborare cu Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, Asociaţia „Zestrea Carpaţilor” din Comarnic, Şcoala de dans Ecstatic Expansion, pensiunea Bonsai, parteneri în cadrul proiectului. Proiectul îşi propune realizarea de schimburi culturale prin dans şi muzică între tineri din diferite ţări. Cei 24 de tineri din România, Turcia şi Italia au învăţat în perioada 12 – 22 noiembrie, dansuri populare din ţările participante cât şi muzică specifică celor trei culturi, interpretată de tineri la voce, chitară şi la instrumente specifice zonei din care provin, iar sâmbătă, au susţinut un frumos spectacol pe scena centrului cultural.

Proiectul este susţinut financiar de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

Sâmbăta, 14 noiembrie, în cadrul Stagiunii Muzicale da la Buşteni, a avut loc recitalul Ansamblului „TonArt” din Hamburg - Germania. Ansamblul din Germania abordează o gamă largă de stiluri muzicale (de la muzica clasică la jazz, kletzmer şi altele), dar sâmbătă a susţinut un concert de improvizaţie (vezi afisul). Conceptul acestui stil de muzică constă în faptul că muzicienii nu mai folosesc portative dinainte stabilite ci improvizează urmărind să creeze stări de spirit prin compoziţie instantanee.

Ineditul acestui concert a constat şi în faptul că, pe lângă instrumentele clasice (vioară, violoncel, contrabas, saxofon şi altele), muzicienii au folosit şi instrumente exotice ca berimbau, ferăstrău, banjo cu care au creat efecte sonore deosebite.

FESTIVAL FOLCLORIC PENTRU COPII LA BUŞTENI

Sâmbăta şi duminică 07 – 08 noiembrie 2015 a avut loc, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” Buşteni, Festivalul Concurs Interjudeţean de folclor pentru copii „Tradiţii şi folclor prin imagine şi desen” aflat la ediţia a II-a. Festivalul a fost organizat de Asociaţia „Şcoala Altfel” şi susţinut de Primăria oraşului Buşteni. La festival au participat 450 de copii de la Palatul Copiilor din Ploieşti, Căminul Cultural Ceptura, Căminul Cultural Gornet, Ansamblul „Condrule - Căminul Cultural Gornet, Ansamblul „Condruleţul” din Brăila, Asociaţia Culturală „Zestrea Carpaţilor” Comarnic, şi Cluburile Copiilor din Bucureşti sector II, Comarnic, Berca Buzău, Breaza, Câmpina şi Mâneciu şi, bineînţeles Formaţia „Floare de Colţ” de la Asociaţia „Şcoala Altfel” din Centrul Cultural „Aurel Stroe” – Buşteni, gazda festivalului.

Festivalul s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni şi grupe de vârstă după cum urmează: Muzică populară; Dans popular autentic şi stilizat; Obiceiuri, şezători; Atelier decreaţie tip „hand-made” şi Informatică. Festivalul a debutat cu o Paradă a costumelor populare care s-a desfăşurat în Amfiteatrul din Parcul Central al oraşului deplasându-se, apoi, către Centrul Cultural „Aurel Stroe” cu un mic program de dansuri în faţa Primăriei oraşului Buşteni. Concursul s-a desfăşurat sâmbătă toată ziua urmat premierea a câştigătorilor. S-au acordat multe premii, medalii, diplome şi trofee binemeritate. Din juriu au făcut parte maeştrii coregrafi Cristina şi Ionel Garoafă din Craiova, doamna Cristina Petre - inspector la IŞJ- Prahova, cântăreţele de muzică populară Raluca Burcea Diaconu şi Ofelia Florica Haranguş şi domnul Constantin Spurcaciu – directorul Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni

Duminică a avut loc Spectacolul de gală cu muzică populară şi dansuri interpretate de premianţi dar şi recitaluri ale Ralucăi Burcea Diaconu şi Ofelia Florica Haranguş.