În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii
Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii
Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii
🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii
Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii
Cu ocazia Sarbătorilor de Iarnă şi a Anului Nou 2016, colectivul Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni vă urează La mulţi ani!
În preajma şi în perioada Crăciunului, Grupul Vocal „Sostenuto” al Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni va susţine concerte de colinde în diferite locaţii din Buşteni, Sinaia şi Azuga.
Miercuri 23 decembrie 2015, la ora 18.00, Trupa de Comedie „Vouă” va prezenta spectacolul de comedie şi momente muzicale „Şcoala de angajaţi”. Spectacolul este oferit de Primăria oraşului Buşteni cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă iar intrarea va fi liberă.
Pe 21 decembrie, va avea loc închiderea festivă a taberei, ocazie cu care, se va face bilanţul activităţilor. La închiderea festivă vor participa invitaţi de onoare ca Mircea Paşoi, dublu medaliat cu aur şi argint la Olimpiade Internaţionale de Informatică, actualmente om de afeceri în SUA, Radu Borneanu student la Cambridge şi Ilie Andrei, student la Oxford.
Duminică 20 decembrie 2015, Asociaţia cultural-educativă „Zestrea Carpaţilor” din Comarnic a susţinut un spectacol cu copiii care frecventează cursurile cu profil artistic ale asociaţiei. La spectacol au fost invitaţi să participe cu dansuri Clubul Copiilor „Martha Bibescu” din Comarnic şi copii de la Sinaia şi Buşteni.
Sâmbătă 19 decembrie 2015, a avut loc serbarea copiilor care participă la cursurile şi cercurile aplicative în cadrulrul Centrului Cultural „Aurel Stroe” şi Asociaţiei „Şcoala altfel”.
În perioada 17-22 decembrie 2015, la Buşteni sa desfăşurat o tabără a elevilor olimpici din judeţul Prahova, organizată de Centrul Județean de Excelență Prahova. În cadrul taberei, 146 de elevi au desfăşurat diverse activităţi (cursuri la disciplinele matematică, informatică, limba romană, fizică-astronomie, biologie, chimie, geografie, istorie şi franceză, susţinute de profesori de la Centrul de Excelenţă şi alte activităţi educative). Cursurile au fost găzduite de Şcoala Gimnazială Cezar Petrescu din Bușteni, iar activităţile educative s-au desfăşurat în sălile de conferinţe ale Hotelului Silva şi la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni.
Între activităţile educative, la care tinerii olimpici au participat, amintim vizionarea piesei de teatru „Toxic love”, producţie a Teatrului Particular Braşov, cu actorii Dorina Roman şi Dan Zorilă, care s-a jucat la Centrul Cultural „Aurel Stroe”. Spectacolul de teatru a fost precedat de lansarea cărţii „Regina Maria în amintirile Branului” scrisă de Emil Stoian. Cartea este o istorie memorialistică bazată pe documente şi mărturii despre perioada în care Regina Maria a locuit în Cetatea Branului şi despre relaţiile cu brănenii.