Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Evenimentele lunii noiembrie 2018

Timp de patru zile, în perioada 31 octombrie – 04 noiembrie 2018, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, s-a desfăşurat cea de a IX-a ediţie a Colocviului Naţional „Coregrafia dansului tradiţional astăzi”... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2018

În perioada 26 – 27 octombrie 2018 a avut loc la Buşteni cea de a XIV-a ediţie a Galelor Teatrului Studenţesc „Seri în lumea Thaliei”.. Detalii

Evenimentele lunii septembrie 2018

n perioada 28-30 septembrie 2018, s-a desfăşurat la Buşteni (la Casa Memorială „Cezar Petrescu”, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” şi în şcolile din Buşteni) Festivalul Naţional de Literatură pentru Copii şi Tineret ,,Cezar Petrescu” - ediţia a IX-a.. Detalii

Evenimentele lunii august 2018

Vineri, 24 august 2018, la finalul unui masterclass de vioară cu profesorul Igor Petrusevschi de la Conservatorul Regal din Londra, a avut loc un concert de vioară în care studenţii participanţi la master au făcut dovada măiestriei.. Detalii

Evenimentele lunii iulie 2018

Sâmbătă, 28 iulie 2018, la Stagiunea Muzicală de la Buşteni, a concertat în cadrul unui „Recital de pian”, pianista Mădălina Dănilă.. Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii mai 2016

Săptămâna aceasta se află în pregătire o nouă expoziţie de pictură cu lucrări ale pictoriţei din Repubica Moldova, Inga Edu. Artista s-a născut pe 19 iulie 1978, în orașul Chișinău. Și-a făcut studiile la Liceul de Arte Plastice „Igor Vieru”, după care a urmat cursurile Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din capitală. Din anul 2004, artista a devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) România, filiala Ploieşti, iar din 2008 – și membru stagiar al UAP din R. Moldova. Artista are la activ trei importante premii şi numeroase prezenţe la expoziţii deschise în Chişinău, Bucureşti, Florenţa şi Heviz (Ungaria), precum şi lucrări în colecţii particulare din numeroase țări.

La Buşteni, expoziţia va fi montată în holul expoziţional al Centrului Cultural „Aurel Stroe” şi va putea fi vizionată începând cu ziua de miercuri, 01 iunie 2016.

În continuare, vizitatorii Centrului Cultural „Aurel Stroe” vor putea viziona expoziţia de grafică şi pictură a Tanei Dinu, expoziţia sculptorului Nicolae Lupu precum şi expoziţia stradală cu imagini din Buşteniul de altă dată a lui Ionel Soare.

Sâmbătă, 28 mai 2016, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni artişti de la Palatul Copiilor din Municipiul Ploieşti coordonaţi de domnul profesor Bogdan Gazdac au susţinut un recital vocal şi instrumental. Au evoluat micii pianişti Rafael Nichita, David Nichita şi Dragoş Mihai precum şi prof. Mihai Nichita, fagotistele Andreea Ilie, Alexandra Stanciu şi Raluca Bogdan, chitariştii Mihai Daniel Mincu, David Pitei, Bianca Pitei şi prof. Bogdan Gazdac, mezzosoprana prof. Cristina Trandafir şi soprana Denisa Iamandi.

Duminică, 29 mai 2016, a avut loc, la Centrul Cultural „Aurel Stroe”, un nou concert Klavier Art din ciclul de concerte „Înălţimi pe portativ”. Concertul a fost dedicat Zilei Internaţionale a Copilului. Au evoluat corul de copii Kanticum sub bagheta lui Răzvan Dădos şi micii şi talentaţii pianişti membri ai Asociaţiei Klavier Art.

Vineri, 13 mai 2016, au avut loc la Buşteni, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” preselecţiile pentru faza zonală a Concursului Judeţean „SuperStar”. La preselecţie s-au prezentat mulţi cop[ii şi tineri talentaţi din zona Văii Superioare a Prahavei. Cei care au fost selectaţi vor intra în concursul Superstar faza zonală care va avea loc tot la Buşteni sâmbătă 21 mai 2016

Iubitorii de artă figurativă vor putea să vizioneze, în spaţiul expoziţional al Centrului Cultural „Aurel Stroe” trei expoziţii: O expoziţie de sculptură a sculptorului ploieştean Nicolae Lupu, o expoziţie de grafică şi pictură a pictoriţei Tana Dinu şi o expoziţie colectivă de goblenuri organizată de „Goblen Club” Ploieşti.

De asemenea, zilele acestea, se pregăteşte o espoziţie stradală cu imagini după cărţi poştele cu imagini din Buşteniul de altădată din colecţia lui Ionel Soare. Expoziţia se intitulează „Buşteni a fost, este şi va fi iubit” şi va fi panotată pe gardul Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni joi 19 mai 2016.

Luni, 09 mai 2016, a avut loc la Centrul Cultural „Aurel Stroe” o lansare de carte. Scriitoarea Irene Postolache şi-a prezentat a III-a carte de basme „Aiurilă şi Lenevilă” apărută la Editura Sinteze din Galaţi. Despre carte şi despre autoare au vorbit directorul Centrului Cultural „Aurel Stroe”, domnul Constantin Spurcaciu, scriitoarea Angela Baciu şi însăşi autoarea care a şi dat lecturii una din cele şapte poveşti care compun cartea. Vorbitorii au reuşit să creeze o atmosferă de basm captând atenţia micuţilor cititori.

Totodată amintim iubitorilor de artă figurativă că, în spaţiul expoziţional al Centrului Cultural „Aurel Stroe” trei expoziţii: O expoziţie de sculptură a sculptorului ploieştean Nicolae Lupu, o expoziţie de grafică şi pictură a pictoriţei Tana Dinu şi o expoziţie colectivă de goblenuri organizată de „Goblen Club” Ploieşti.