Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Evenimentele lunii iunie 2017

Săptămâna 26 iunie - 02 iulie 2017 a fost bogata in evenimente,la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Busteni. Sambata 01 iulie, a avut loc in sala de spectacole lansarea monografiei ilustrate.. Detalii

Evenimentele lunii mai 2017

Sfârşitul de săptămâna 26-28 mai 2017, a fost marcat de o serie de evenimente culturale remarcabile, care s-au desfăşurat la Buşteni. Pe perioada celor trei zile a avut loc Simpozionul Internaţional "Educaţia în secolul XXI".. Detalii

Evenimentele lunii aprilie 2017

Vineri, 28 aprilie 2017 Centrul Cultural Aurel Stroe din Bușteni, se va alătura evenimentului internațional LA NOTTE DEL LAVORO NARRATO (Noaptea muncii și a creativității povestite).. Detalii

Evenimentele lunii martie 2017

Începând de miercuri, 22 martie şi până duminică, 26 martie 2017, la Centrul Cultural "Aurel Stroe" au avut loc lucrările celei de-a VI-a ediţii a Colocviului Naţional "Coregrafia dansului tradiţional astăzi".. Detalii

Evenimentele lunii februarie 2017

Sâmbăta, 25 februarie 2017, iubitorii de muzică au avut o întâlnire de suflet cu una din cele mai cunoscute capodopere ale lui Antonio Vivaldi, "Anotimpurile".. Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii mai 2016

Săptămâna aceasta se află în pregătire o nouă expoziţie de pictură cu lucrări ale pictoriţei din Repubica Moldova, Inga Edu. Artista s-a născut pe 19 iulie 1978, în orașul Chișinău. Și-a făcut studiile la Liceul de Arte Plastice „Igor Vieru”, după care a urmat cursurile Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din capitală. Din anul 2004, artista a devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) România, filiala Ploieşti, iar din 2008 – și membru stagiar al UAP din R. Moldova. Artista are la activ trei importante premii şi numeroase prezenţe la expoziţii deschise în Chişinău, Bucureşti, Florenţa şi Heviz (Ungaria), precum şi lucrări în colecţii particulare din numeroase țări.

La Buşteni, expoziţia va fi montată în holul expoziţional al Centrului Cultural „Aurel Stroe” şi va putea fi vizionată începând cu ziua de miercuri, 01 iunie 2016.

În continuare, vizitatorii Centrului Cultural „Aurel Stroe” vor putea viziona expoziţia de grafică şi pictură a Tanei Dinu, expoziţia sculptorului Nicolae Lupu precum şi expoziţia stradală cu imagini din Buşteniul de altă dată a lui Ionel Soare.

Sâmbătă, 28 mai 2016, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni artişti de la Palatul Copiilor din Municipiul Ploieşti coordonaţi de domnul profesor Bogdan Gazdac au susţinut un recital vocal şi instrumental. Au evoluat micii pianişti Rafael Nichita, David Nichita şi Dragoş Mihai precum şi prof. Mihai Nichita, fagotistele Andreea Ilie, Alexandra Stanciu şi Raluca Bogdan, chitariştii Mihai Daniel Mincu, David Pitei, Bianca Pitei şi prof. Bogdan Gazdac, mezzosoprana prof. Cristina Trandafir şi soprana Denisa Iamandi.

Duminică, 29 mai 2016, a avut loc, la Centrul Cultural „Aurel Stroe”, un nou concert Klavier Art din ciclul de concerte „Înălţimi pe portativ”. Concertul a fost dedicat Zilei Internaţionale a Copilului. Au evoluat corul de copii Kanticum sub bagheta lui Răzvan Dădos şi micii şi talentaţii pianişti membri ai Asociaţiei Klavier Art.

Vineri, 13 mai 2016, au avut loc la Buşteni, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” preselecţiile pentru faza zonală a Concursului Judeţean „SuperStar”. La preselecţie s-au prezentat mulţi cop[ii şi tineri talentaţi din zona Văii Superioare a Prahavei. Cei care au fost selectaţi vor intra în concursul Superstar faza zonală care va avea loc tot la Buşteni sâmbătă 21 mai 2016

Iubitorii de artă figurativă vor putea să vizioneze, în spaţiul expoziţional al Centrului Cultural „Aurel Stroe” trei expoziţii: O expoziţie de sculptură a sculptorului ploieştean Nicolae Lupu, o expoziţie de grafică şi pictură a pictoriţei Tana Dinu şi o expoziţie colectivă de goblenuri organizată de „Goblen Club” Ploieşti.

De asemenea, zilele acestea, se pregăteşte o espoziţie stradală cu imagini după cărţi poştele cu imagini din Buşteniul de altădată din colecţia lui Ionel Soare. Expoziţia se intitulează „Buşteni a fost, este şi va fi iubit” şi va fi panotată pe gardul Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni joi 19 mai 2016.

Luni, 09 mai 2016, a avut loc la Centrul Cultural „Aurel Stroe” o lansare de carte. Scriitoarea Irene Postolache şi-a prezentat a III-a carte de basme „Aiurilă şi Lenevilă” apărută la Editura Sinteze din Galaţi. Despre carte şi despre autoare au vorbit directorul Centrului Cultural „Aurel Stroe”, domnul Constantin Spurcaciu, scriitoarea Angela Baciu şi însăşi autoarea care a şi dat lecturii una din cele şapte poveşti care compun cartea. Vorbitorii au reuşit să creeze o atmosferă de basm captând atenţia micuţilor cititori.

Totodată amintim iubitorilor de artă figurativă că, în spaţiul expoziţional al Centrului Cultural „Aurel Stroe” trei expoziţii: O expoziţie de sculptură a sculptorului ploieştean Nicolae Lupu, o expoziţie de grafică şi pictură a pictoriţei Tana Dinu şi o expoziţie colectivă de goblenuri organizată de „Goblen Club” Ploieşti.