Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Evenimentele lunii noiembrie 2018

Timp de patru zile, în perioada 31 octombrie – 04 noiembrie 2018, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, s-a desfăşurat cea de a IX-a ediţie a Colocviului Naţional „Coregrafia dansului tradiţional astăzi”... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2018

În perioada 26 – 27 octombrie 2018 a avut loc la Buşteni cea de a XIV-a ediţie a Galelor Teatrului Studenţesc „Seri în lumea Thaliei”.. Detalii

Evenimentele lunii septembrie 2018

n perioada 28-30 septembrie 2018, s-a desfăşurat la Buşteni (la Casa Memorială „Cezar Petrescu”, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” şi în şcolile din Buşteni) Festivalul Naţional de Literatură pentru Copii şi Tineret ,,Cezar Petrescu” - ediţia a IX-a.. Detalii

Evenimentele lunii august 2018

Vineri, 24 august 2018, la finalul unui masterclass de vioară cu profesorul Igor Petrusevschi de la Conservatorul Regal din Londra, a avut loc un concert de vioară în care studenţii participanţi la master au făcut dovada măiestriei.. Detalii

Evenimentele lunii iulie 2018

Sâmbătă, 28 iulie 2018, la Stagiunea Muzicală de la Buşteni, a concertat în cadrul unui „Recital de pian”, pianista Mădălina Dănilă.. Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii iunie 2016

Sâmbătă 02 iulie 2016, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, vor concerta, într-un Recital Cameral de pian la două şi la patru mâini, Cătalin Răducanu şi Fabiola Ioniţă, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. În program vor avea L.v. Beethoven-Sonata op. 110 în la bemol major, Fr. Chopin -24 Preludii op 28, Fr. Poulenc- Sonata pentru patru mâini (vezi afisul).

În continuare, iubitorii de artă vor putea să admire expoziţia de pictură cu lucrări ale pictoriţei din Repubica Moldova, Inga Edu, alte lucrări aparţinânand artistului plastic Tana Dinu şi o interesantă expoziţie de sculptură cu lucrări ale artistului Nicolae Lupu,profesor la Colegiul de Muzică şi Arte Plastice din Ploieşti.

Vineri, 24 iunie 2016, la Centrului Cultural „Aurel Stroe”, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor cu rezultate bune la învăţătură de la cele două şcoli generale din Buşteni. Un frumos bilanţ cu multe premii a marcat, astfel la Buşteni, sfărşitul de an şcolar 2015-2016.

Sâmbătă, 25 iunie 2016, melomanii, din Buşteni şi turiştii aflaţi în staţiuneau avut prilejul să participe, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, la un recital cameral, pian la 4 mîini, susţinut de Duo Quo Artis,grup format din pianistele Catrinel Ispas şi Ioana Cojuharov, care a avut ca invitaţi speciali şi trei micii muzicieni.Programul a fost atractiv cuprinzând lucrari de F.Poulenc, M. Ravel, E. Satie, G. Gershwin şi F.Say (vezi afisul).

În perioada 24 - 26 iunie 2016 s-a aflat la Buşteni, într-o minitabără, copii şi tineri cu sindromul Down ocazionată de Festivalul „Buşteni dragostea mea” organizat de Asociaţia Down plus Bucureşti în parteneriat cu Centrul Cultural „Aurel Stroe” cuntinuând o tradiţie de câţiva ani (vezi afisul). Copiii şi tinerii au participat la mai multe activităţi cultural-sportive în curtea centrului cultural şi în sala de spectacole. La aceste activităţi li s-au alăturat şi tineri de la Şcoala Sanatorială din Buşteni şi copii de la Asociaţia Şcoala Altfel. Sâmbătă a avut loc un spectacol folcloric interactiv care a avut ca invitat pe cântăreaţa de muzică populară Maria Marilena Pârvu.

Sâmbătă, 04 iunie 2016, Fundaţia Culturală „Remember Enescu” a organizat, împreună cu Centrul Cultural „Aurel Stroe” – Buşteni, un recital vocal şi instrumental. Evenimentul face parte din Proiectul „Ambasadorii Muzicii” din care, la Buşteni, au avut loc mai multe ediţii.

În cadrul recitalului au evoluat tineri interpreţi de la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti”, Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu”, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Universitatea „Spiru Haret” precum şi violonistul RADU ROPOTAN – invitat de onoare.

Iubitorii de artă vor putea să admire o nouă expoziţie de pictură cu lucrări ale pictoriţei din Repubica Moldova, Inga Edu. Artista s-a născut pe 19 iulie 1978, în orașul Chișinău. Și-a făcut studiile la Liceul de Arte Plastice „Igor Vieru”, după care a urmat cursurile Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”. Din anul 2004, artista a devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) România, filiala Ploieşti, iar din 2008 – și membru stagiar al UAP din R. Moldova. Artista are la activ trei importante premii şi numeroase prezenţe la expoziţii deschise în Chişinău, Bucureşti, Florenţa şi Heviz (Ungaria), precum şi lucrări în colecţii particulare din numeroase țări.
La Buşteni, expoziţia se află în holul expoziţional al Centrului Cultural „Aurel Stroe.
În continuare, vizitatorii Centrului Cultural „Aurel Stroe” vor putea viziona expoziţia de grafică şi pictură a Tanei Dinu, expoziţia sculptorului Nicolae Lupu precum şi expoziţia stradală cu imagini din Buşteniul de altă dată a lui Ionel Soare.