În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii
Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii
Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii
🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii
Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii
Pe data de 01 Decembrie 2016, la ora 10.30 Fundaţia " Pro Piano – România " împreună cu Muzeul Naţional "George Enescu" vor prezenta, la Centrul Cultural "Aurel Stroe " din Buşteni, un recital, dedicat Zilei Naţionale a României, în cadrul unui Mini-Festival aflat la a VI-a ediţie. Îşi dau concursul tineri compozitori şi interpreţi din Bucureşti, Cluj, Galaţi, Sibiu şi Tulcea, laureaţi ai Concursului şi Festivalului "Pro Piano - România ". În program vor fi abordate lucrări din repertoriul românesc, universal şi compoziţii în primă audiţie.
Tot joi, 01 Decembrie 2016, cunoscutul Grup umoristic "Vouă", va susţine spectacolul "Reţeta de râs", o comedie reţeta Adrian Fetecău, cu Jean Lemne, Andrei Necula, Vlad Jipa, Florin Nan, Ovidiu Mihăilescu, Dan Caramihai şi Adrian Fetecău. Spectacolul este oferit de Primăria oraşului Buşteni şi dedicat Zilei de 1 Decembrie.
Sâmbătă, 03 decembrie 2016, ora 18.00, la Centrul Cultural " Aurel Stroe" se va vernisa o expoziţie colectivă avându-i ca expozanţi pe prof. Tănase Mocănescu cu pasteluri, David Burcea cu desene şi Isabel Bănică cu goblen.
Vernisajul va fi urmat de o seară de muzică şi poezie " Leru-i, Doamne ler…" cu colinde interpretate vocal şi la chitară de Ion Bănică şi copiii Karina Toescu, Maria Goran şi Ştefan Iordan şi poezii recitate de Isabel Bănică.
Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, la Centrul Cultural "Aurel Stroe" a avut loc un "Concert cameral" în cadrul Stagiunii Muzicale Buşteni 2016. Au concertat chitaristul Bogdan Găzdac – profesor de chitară la Palatul Copiilor din Ploieşti, bass-baritonul Octavian Tudose şi pianistul Mihai Nichita. În program au fost abordate lucrări de J.S. Bach, G.F. Haydn, W.A. Mozart, R. Schumann, Francesco Taregga, Fernando Sor , Pascal Bentoiu, Nicolae Bretan şi alţii.
Sâmbătă, 19 noiembrie 2016, pe scena Centrului Cultural "Aurel Stroe" din Buşteni a avut loc spectacolul de teatru "Bunica la Istanbul" de Dinu Grigorescu – autor şi regizor. Din distribuţia piesei au făcut parte actori amatori din Buşteni şi Sinaia reuniţi în cadrul Trupei de Teatru Satiric "Zamora". Spectacolul a fost realizat de Fundația "Spirit Românesc Pro-Arte şi Caritate" în colaborare cu Centrul Cultural "Aurel Stroe" care a asigurat spaţiul de repetiţie precum şi logistica necesară. Publicul a reacţionat pozitiv la scenele comice interpretate de actori care, ţinând cont de statutul lor de amatori, au jucat destul de bine, cu atât mai mult cu cât au avut la bază un text valoros.
Joi 10 noiembrie 2016, la Centrul Cultural "Aurel Stroe" din Buşteni a avut loc un spectacol de teatru "Sufrageria mă-sii de viaţă", producţie a lui Alexandru Bindea după texte de Teodor Mazilu, cu actorii Luminiţa Borta, Dan Ivănesei, Dan Andrei şi Alexandru Bindea. Spectacolul a fost oferit de Primăria oraşului Buşteni. Sâmbătă, 12 noiembrie 2016, la ora 12.00, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni a avut loc prima dintr-o serie de conferinţe pe teme de educaţie muzicală pe bază de prezentări, proiecţii şi audiţii sub genericul "Întâlniri cu muzica". Conferinţa a fost susţinută de domnul prof. Marin Guşter asistat tehnic de domnul ing. Horia Bârleanu, care a vorbit despre viaţa şi opera lui W.A.Mozart, George Enescu, Antonio Vivaldi, Maurice Ravel, Ludwig van Beethoven, J.S. Bach şi Fr. Handel cu exemplificări din creaţii de-ale lor.
Tot sâmbătă, 12 noiembrie, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, Fundaţia "Cavalerii Daciei" – Club UNESCO – preşedinte diplomat ecinomist Ionel Ilie Ciuclea - a prezentat un spectacol muzical cu Corul "Divina Armonie". În program au fost interpretate arii şi coruri celebre din cele mai frumoase opere, operete, şi musicall-uri din creaţia universală; un adevărat regal muzical cu interpreţi de excepţie care au încântat publicul cu farmecul vocilor lor şi cu minunatele selecţii din creaţia marilor compozitori de operă. Sufletul întregului spectacol a fost, însă, marea doamnă Paula Ciuclea care, cu dăruire şi pasiune, a întemeiat şi susţinut sub toate aspectele Corul "Divina Armonie" şi pe tinerii artiştii din echipă şi care a fost prezentatoarea spectacolului. Spectacolul a fost oferit, de asemenea, de Primăria oraşu lui Buşteni.
Săptămâna care a trecut, în perioada 02 - 06 noiembrie 2016, la Centrul Cultural "Aurel Stroe" din Buşteni, s-au desfăşurat lucrările celei de-a V-a ediţii a Colocviului Naţional "Coregrafia dansului tradiţional astăzi". Participanţii - coregrafi, instructori de dans şi dansatori din diferite zone etnografice ale ţării - au luat parte la wrkshop-urile prezentate de maeştrii coregrafi Gabriela şi Marin Hossu din Ardeal, zona Sălaj, Nicuşor Iancu din Bărăgan zona Ialomiţa şi Marian Rusu din Bărăgan zona Brăila.
Vineri şi sâmbătă, 04 şi respectiv 05 noiembrie, au fost prezentate două spectacole folclorice deschise publicului: vineri, un "Spectacol folcloric eveniment" susţinut de către ansamblurile şi dansatorii participanţi la colocviu şi sâmbătă un "Spectacol folcloric" susţinut de către Ansamblul Folcloric "Plaiuri Muscelene" din Câmpulung Muscel, coregraf Puiu Tarbă şi Ansamblul Folcloric "Datina Turdeană" din Turda-Cluj, coregraf Ioan Cuc.
În deschiderea spectacolului de vineri, Ansamblul "Imago Mundi", aflat într-un turneu naţional, a prezentat recitalul "Izvor George Enescu" cu "Rapsodiile române", muzică tradiţională şi folclor urban interpretate în stil propriu, într-o formulă inedită de sextet format din flaut, oboi, vioară, violoncel, chitară şi percuţie.