Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Evenimentele lunii noiembrie 2018

Timp de patru zile, în perioada 31 octombrie – 04 noiembrie 2018, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, s-a desfăşurat cea de a IX-a ediţie a Colocviului Naţional „Coregrafia dansului tradiţional astăzi”... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2018

În perioada 26 – 27 octombrie 2018 a avut loc la Buşteni cea de a XIV-a ediţie a Galelor Teatrului Studenţesc „Seri în lumea Thaliei”.. Detalii

Evenimentele lunii septembrie 2018

n perioada 28-30 septembrie 2018, s-a desfăşurat la Buşteni (la Casa Memorială „Cezar Petrescu”, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” şi în şcolile din Buşteni) Festivalul Naţional de Literatură pentru Copii şi Tineret ,,Cezar Petrescu” - ediţia a IX-a.. Detalii

Evenimentele lunii august 2018

Vineri, 24 august 2018, la finalul unui masterclass de vioară cu profesorul Igor Petrusevschi de la Conservatorul Regal din Londra, a avut loc un concert de vioară în care studenţii participanţi la master au făcut dovada măiestriei.. Detalii

Evenimentele lunii iulie 2018

Sâmbătă, 28 iulie 2018, la Stagiunea Muzicală de la Buşteni, a concertat în cadrul unui „Recital de pian”, pianista Mădălina Dănilă.. Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii noiembrie 2016

Pe data de 01 Decembrie 2016, la ora 10.30 Fundaţia " Pro Piano – România " împreună cu Muzeul Naţional "George Enescu" vor prezenta, la Centrul Cultural "Aurel Stroe " din Buşteni, un recital, dedicat Zilei Naţionale a României, în cadrul unui Mini-Festival aflat la a VI-a ediţie. Îşi dau concursul tineri compozitori şi interpreţi din Bucureşti, Cluj, Galaţi, Sibiu şi Tulcea, laureaţi ai Concursului şi Festivalului "Pro Piano - România ". În program vor fi abordate lucrări din repertoriul românesc, universal şi compoziţii în primă audiţie.

Tot joi, 01 Decembrie 2016, cunoscutul Grup umoristic "Vouă", va susţine spectacolul "Reţeta de râs", o comedie reţeta Adrian Fetecău, cu Jean Lemne, Andrei Necula, Vlad Jipa, Florin Nan, Ovidiu Mihăilescu, Dan Caramihai şi Adrian Fetecău. Spectacolul este oferit de Primăria oraşului Buşteni şi dedicat Zilei de 1 Decembrie.

Sâmbătă, 03 decembrie 2016, ora 18.00, la Centrul Cultural " Aurel Stroe" se va vernisa o expoziţie colectivă avându-i ca expozanţi pe prof. Tănase Mocănescu cu pasteluri, David Burcea cu desene şi Isabel Bănică cu goblen.

Vernisajul va fi urmat de o seară de muzică şi poezie " Leru-i, Doamne ler…" cu colinde interpretate vocal şi la chitară de Ion Bănică şi copiii Karina Toescu, Maria Goran şi Ştefan Iordan şi poezii recitate de Isabel Bănică.

Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, la Centrul Cultural "Aurel Stroe" a avut loc un "Concert cameral" în cadrul Stagiunii Muzicale Buşteni 2016. Au concertat chitaristul Bogdan Găzdac – profesor de chitară la Palatul Copiilor din Ploieşti, bass-baritonul Octavian Tudose şi pianistul Mihai Nichita. În program au fost abordate lucrări de J.S. Bach, G.F. Haydn, W.A. Mozart, R. Schumann, Francesco Taregga, Fernando Sor , Pascal Bentoiu, Nicolae Bretan şi alţii.

Sâmbătă, 19 noiembrie 2016, pe scena Centrului Cultural "Aurel Stroe" din Buşteni a avut loc spectacolul de teatru "Bunica la Istanbul" de Dinu Grigorescu – autor şi regizor. Din distribuţia piesei au făcut parte actori amatori din Buşteni şi Sinaia reuniţi în cadrul Trupei de Teatru Satiric "Zamora". Spectacolul a fost realizat de Fundația "Spirit Românesc Pro-Arte şi Caritate" în colaborare cu Centrul Cultural "Aurel Stroe" care a asigurat spaţiul de repetiţie precum şi logistica necesară. Publicul a reacţionat pozitiv la scenele comice interpretate de actori care, ţinând cont de statutul lor de amatori, au jucat destul de bine, cu atât mai mult cu cât au avut la bază un text valoros.

Joi 10 noiembrie 2016, la Centrul Cultural "Aurel Stroe" din Buşteni a avut loc un spectacol de teatru "Sufrageria mă-sii de viaţă", producţie a lui Alexandru Bindea după texte de Teodor Mazilu, cu actorii Luminiţa Borta, Dan Ivănesei, Dan Andrei şi Alexandru Bindea. Spectacolul a fost oferit de Primăria oraşului Buşteni. Sâmbătă, 12 noiembrie 2016, la ora 12.00, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni a avut loc prima dintr-o serie de conferinţe pe teme de educaţie muzicală pe bază de prezentări, proiecţii şi audiţii sub genericul "Întâlniri cu muzica". Conferinţa a fost susţinută de domnul prof. Marin Guşter asistat tehnic de domnul ing. Horia Bârleanu, care a vorbit despre viaţa şi opera lui W.A.Mozart, George Enescu, Antonio Vivaldi, Maurice Ravel, Ludwig van Beethoven, J.S. Bach şi Fr. Handel cu exemplificări din creaţii de-ale lor.

Tot sâmbătă, 12 noiembrie, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, Fundaţia "Cavalerii Daciei" – Club UNESCO – preşedinte diplomat ecinomist Ionel Ilie Ciuclea - a prezentat un spectacol muzical cu Corul "Divina Armonie". În program au fost interpretate arii şi coruri celebre din cele mai frumoase opere, operete, şi musicall-uri din creaţia universală; un adevărat regal muzical cu interpreţi de excepţie care au încântat publicul cu farmecul vocilor lor şi cu minunatele selecţii din creaţia marilor compozitori de operă. Sufletul întregului spectacol a fost, însă, marea doamnă Paula Ciuclea care, cu dăruire şi pasiune, a întemeiat şi susţinut sub toate aspectele Corul "Divina Armonie" şi pe tinerii artiştii din echipă şi care a fost prezentatoarea spectacolului. Spectacolul a fost oferit, de asemenea, de Primăria oraşu lui Buşteni.

COLOCVIUL NAŢIONAL "COREGRAFIA DANSULUI TRADIŢIONAL ASTĂZI"
(Buşteni Ediţia a V-a 2016)

Săptămâna care a trecut, în perioada 02 - 06 noiembrie 2016, la Centrul Cultural "Aurel Stroe" din Buşteni, s-au desfăşurat lucrările celei de-a V-a ediţii a Colocviului Naţional "Coregrafia dansului tradiţional astăzi". Participanţii - coregrafi, instructori de dans şi dansatori din diferite zone etnografice ale ţării - au luat parte la wrkshop-urile prezentate de maeştrii coregrafi Gabriela şi Marin Hossu din Ardeal, zona Sălaj, Nicuşor Iancu din Bărăgan zona Ialomiţa şi Marian Rusu din Bărăgan zona Brăila.

Vineri şi sâmbătă, 04 şi respectiv 05 noiembrie, au fost prezentate două spectacole folclorice deschise publicului: vineri, un "Spectacol folcloric eveniment" susţinut de către ansamblurile şi dansatorii participanţi la colocviu şi sâmbătă un "Spectacol folcloric" susţinut de către Ansamblul Folcloric "Plaiuri Muscelene" din Câmpulung Muscel, coregraf Puiu Tarbă şi Ansamblul Folcloric "Datina Turdeană" din Turda-Cluj, coregraf Ioan Cuc.

În deschiderea spectacolului de vineri, Ansamblul "Imago Mundi", aflat într-un turneu naţional, a prezentat recitalul "Izvor George Enescu" cu "Rapsodiile române", muzică tradiţională şi folclor urban interpretate în stil propriu, într-o formulă inedită de sextet format din flaut, oboi, vioară, violoncel, chitară şi percuţie.