Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Evenimentele lunii iunie 2017

Săptămâna 26 iunie - 02 iulie 2017 a fost bogata in evenimente,la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Busteni. Sambata 01 iulie, a avut loc in sala de spectacole lansarea monografiei ilustrate.. Detalii

Evenimentele lunii mai 2017

Sfârşitul de săptămâna 26-28 mai 2017, a fost marcat de o serie de evenimente culturale remarcabile, care s-au desfăşurat la Buşteni. Pe perioada celor trei zile a avut loc Simpozionul Internaţional "Educaţia în secolul XXI".. Detalii

Evenimentele lunii aprilie 2017

Vineri, 28 aprilie 2017 Centrul Cultural Aurel Stroe din Bușteni, se va alătura evenimentului internațional LA NOTTE DEL LAVORO NARRATO (Noaptea muncii și a creativității povestite).. Detalii

Evenimentele lunii martie 2017

Începând de miercuri, 22 martie şi până duminică, 26 martie 2017, la Centrul Cultural "Aurel Stroe" au avut loc lucrările celei de-a VI-a ediţii a Colocviului Naţional "Coregrafia dansului tradiţional astăzi".. Detalii

Evenimentele lunii februarie 2017

Sâmbăta, 25 februarie 2017, iubitorii de muzică au avut o întâlnire de suflet cu una din cele mai cunoscute capodopere ale lui Antonio Vivaldi, "Anotimpurile".. Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii decembrie 2016

Marţi 20 decembrie 2016, la ora 16.00 copiii de la cursul de dans sportive vor susţine un spectacol demonstrativ de dans în care părinţii, dar şi alţi spectatori, vor putea să le urmărească evoluţia.

Vineri, 23 decembrie 2016, la ora 18.00, Emy Drăgoi şi Grand Orchestra (peste 25 de muzicieni) vor susţine, la Centrul Cultural "Aurel Stroe" din Buşteni, un concert de jazz intitulat "Christmas Jazz". Alături de Emy Drăgoi vor cânta cunoscuţii jazzmani Raluca Drăgoi, Lucian Maxim, Robert Cina, Samy Daussat şi Marius Nicolae, precum şi talentata actriţa Medeea Marinescu, de data aceasta în calitate de cântăreaţă de jazz. Spectacolul este oferit tot de Primăria oraşului Buşteni şi dedicat sărbătorii Crăciunului.

În perioada premergătoare Crăciunului, Grupul coral "Sostenuto" al Centrului Cultural "Aurel Stroe" din Buşteni, condus de prof. Marin Guşter, va susţine tradiţionalele concerte de Crăciun, în diferite locuri din Buşteni, Sinaia şi Azuga, între care amintim: Centrul Cultural "Aurel Stroe" din Buşteni, Biserica Domnească din Buşteni, Mânăstirea de Maici din Buşteni, Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Azuga etc.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă colectivul Centrului Cultural "Aurel Stroe" din Buşteni urează tuturor colaboratorilor şi spectatorilor noştri Crăciun fericit şi un An Nou 2017 cu pace,împliniri şi bucurie.

Luni, 19 decembrie 2016, Teatrul "Act" a prezentat, pe scena Centrului Cultural "Aurel Stroe" din Buşteni, piesa "Absolut" în regia lui Alexandru Dabija, cu actorul Marcel Iureş. Piesa este o adaptare după povestea "Ivan Turbincă" de Ion Creangă.

"PRIMIŢI CU COLINDUL?"

Sâmbătă, 17 decembrie 2016, a avut loc a II-a ediţie din seria de conferinţe pe teme de educaţie muzicală organizate de Centrul Cultural "Aurel Stroe" cu sprijinul domnului prof. Marin Guşter şi a domnului ing. Horia Bârleanu. Tema acesteia a fost legată de sărbătorile de iarnă "Tradiţii româneşti şi universale. Colinde de Crăciun şi de Anul Nou." După ce domnul profesor Marin Guşter a prezentat informaţii legate de obiceiurile de iarnă, au urmat audiţii muzicale, proiecţii video şi exemplificări practice interactive: Corul elevilor de la şcolile din Buşteni condus de domnul profesor Marin Guşter, a cântat colinde traditionale de Crăciun. Lor li s-a alăturat şi grupului coral "Sostenuto" al Centrului Cultural "Aurel Stroe" din Buşteni după care au fost prezentate proiecţii video cu colinde interpretate de corul "Madrigal" şi proiecţii video cu orchestra condusă de Andre Rieu interpretând colinde din repertoriul internaţional.

Tot sâmbătă după-amiază, Asociaţia "Şcoala altfel" a organizat o serbare cu copiii de la cercurile aplicative şi cu elevi de la şcolile din Buşteni. După momentele artistice prezentate de copii a venit şi Moş Crăciun pentru a-i răsplăti cu daruri.

Joi, 8 decembrie 2016, la ora 12.00, Teatrul Mic "Suflet de copil" din Galaţi va prezenta, pentru copiii din Buşteni, un spectacol de revistă intitulat "Revista copiilor este deschisă". Sunt invitaţi să participe copii de la grădiniţele şi din clasele primare ale şcolilor din Buşteni şi Poiana Ţapului. Preţul biletului este de 10 lei.

Pentru Centrul Cultural "Aurel Stroe" din Buşteni, vacanţa prilejuită de sărbătoarea naţională a românilor de pretutindeni, "1 Decembrie", a fost bogată în evenimente culturale:

  • Pe data de 01 Decembrie 2016, la ora 10.30, Fundaţia "Pro Piano – România" împreună cu Muzeul Naţional "George Enescu" au organizat un recital muzical omagial, dedicat Zilei Naţionale a României, în cadrul unui Mini-Festival aflat la a VI-a ediţie. A fost impresionant şi înălţător să vezi tineri compozitori şi interpreţi talentaţi din Bucureşti, Cluj, Galaţi, Sibiu şi Tulcea, laureaţi ai Concursului şi Festivalului "Pro Piano - România", evoluând pe scena centrului cultural din Buşteni, unii dintre ei în costume populare şi purtând cocarde tricolore. În program au fost abordate lucrări din repertoriul românesc, universal, dar şi compoziţii în primă audiţie.
  • Tot joi, 01 Decembrie 2016, Grupul umoristic "Vouă", a prezentat, publicului buştenean, spectacolul "Reţeta de râs", o comedie în regia lui Adrian Fetecău, cu Jean Lemne, Andrei Necula, Vlad Jipa, Florin Nan, Ovidiu Mihăilescu, Dan Caramihai şi Adrian Fetecău. Spectacolul a fost oferit de Primăria oraşului Buşteni şi dedicat Zilei de 1 Decembrie.

Sâmbătă, 03 decembrie 2016, la Centrul Cultural "Aurel Stroe" a fost vernisată o expoziţie colectivă avându-i ca expozanţi pe prof. Tănase Mocănescu cu pasteluri, David Burcea cu desene şi Isabel Bănică cu goblenuri. Şi, deoarece ziua de 3 decembrie 2016 a fost declarată Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, la expoziţie s-a alăturat şi domnul Sorin Bârsan, persoană cu dizabilităţi, care a expus o serie de lucrări artizanale confecţionate din conuri de brad.

Vernisajul a fost urmat de o seară de muzică şi poezie, un preambul la sărbătorile de iarnă care se apropie, intitulată "Leru-i, Doamne ler…" cu colinde interpretate vocal şi la chitară de Ion Bănică şi copiii Karina Toescu, Maria Goran şi Ştefan Iordan şi poezii tematice recitate de Isabel Bănică.