Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Evenimentele lunii noiembrie 2018

Timp de patru zile, în perioada 31 octombrie – 04 noiembrie 2018, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, s-a desfăşurat cea de a IX-a ediţie a Colocviului Naţional „Coregrafia dansului tradiţional astăzi”... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2018

În perioada 26 – 27 octombrie 2018 a avut loc la Buşteni cea de a XIV-a ediţie a Galelor Teatrului Studenţesc „Seri în lumea Thaliei”.. Detalii

Evenimentele lunii septembrie 2018

n perioada 28-30 septembrie 2018, s-a desfăşurat la Buşteni (la Casa Memorială „Cezar Petrescu”, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” şi în şcolile din Buşteni) Festivalul Naţional de Literatură pentru Copii şi Tineret ,,Cezar Petrescu” - ediţia a IX-a.. Detalii

Evenimentele lunii august 2018

Vineri, 24 august 2018, la finalul unui masterclass de vioară cu profesorul Igor Petrusevschi de la Conservatorul Regal din Londra, a avut loc un concert de vioară în care studenţii participanţi la master au făcut dovada măiestriei.. Detalii

Evenimentele lunii iulie 2018

Sâmbătă, 28 iulie 2018, la Stagiunea Muzicală de la Buşteni, a concertat în cadrul unui „Recital de pian”, pianista Mădălina Dănilă.. Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii ianuarie 2018

Sâmbătă, 27 ianuarie 2018, Asociaţia Medicover din Ploieşti a realizat, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, o serie de WorkShop-uri de prim ajutor, de igienizarea pădurii şi măsuri de prevenţie pe munte, la care au participat copii şi tineri din Buşteni, ocazie cu care au fost antrenaţi într-o serie de probe practice.
Acţiunea face parte dintr-un proiect mai amplu al Asociaţiei Medicover intitulat „ÎnCerc” şi care are la bază acţiuni de prevenţie în domeniul sănătăţii şi al mediului.

Sâmbătă, 27 ianuarie 2018, la ora 11.00, a avut loc întâlnirea Cenaclului „Simion Bărbulescu” de pe lângă Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni.Scriitoarea Valeria Ioniţă a prezentat câteva fragmente din al II-lea roman al domniei sale, aflat în lucru intitulat „Viaţa în roşu”.
Au mai lecturat Costin Petrea, poezii şi Vasile Ioan Ciutacu, o povestire. Pe marginea celor lecturate s-au făcut aprecieri.

Cenaclul „Simion Bărbulescu” a fost înfiinţat în anul 2010 cu scopul de a reuni talentele literare din zonă şi de a stimula creaţia literară. Conceput ca un „atelier” de creraţie, cenaclul îşi propune să promoveze valorile literare prin mijloace de care dispune: publicarea într-o foaie volantă, participarea la diferite spectacole cu recitări de poezii sau muzică folk, organizarea de spectacole tip cenaclu literar-muzical cu public, participarea la schimburi de experienţă cu alte cenacluri similare din judeţ şi din ţară, etc.
După o întrerupere de câţiva ani din diferite motive, iată că lucrările cenaclului se redeschid cu speranţa unei lungi şi fructuoase activităţi. La cenaclu pot participa, liber şi benevol creatorii, dar şi iubitorii de literatură şi muzică.

Tot sâmbătă, 27 ianuarie 2018, la ora 18.00, în cadrul Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni a avut loc un recital instrumental (pian şi flaut), susţinut de elevi ai Colegiului de Arte „Carmen Sylva” din Ploieşti. Tinerii artişti Anastasia Gheorghe, Sabina-Gabriela Iţcuş, Antonia Lemnete, Ştefan Ioniţă, Dragoş-Mihai Stan şi Ana-Antonia Tudose, pregătiţi de profesorii Anca Borcea, Tereza Sandu, Mircea Ițcuș, au făcut o bună impresie, fapt pentru care, au fost răsplătiţi cu aplauze şi flori.

Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, la ora 18.00, în cadrul Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni, a avut loc un recital de pian intitulat „Tablouri dintr-o expoziţie”. Faţă de programul anunţat, suita „Tablouri dintr-o expoziţie” de Modest Mussorgsky, interpretată la pian de Cătălin Răducanu, publicul a avut parte de o plăcută surpriză, programul fiind completat cu trei lucrări din ciclul „Anotimpurile” de P.I.Ceaikovski (Mai, August şi Noiembrie) interpretate la pian de Fabiola Ioniţă, „Dumka (scene din satul rusesc)” de P.I.Ceaikovski, interpretată de Cătălin Răducanu şi, la bis, „Dans chinezesc” din „Spărgătorul de nuci” de P.I.Ceaikovski interpretat la pian la 4 mâini de cei doi pianişti.

Vineri, 19 ianuarie 2018, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, Circul Toredo a susţinut o reprezentaţie cu spectacolul „Toredo magic show”. Au fost prezentate numere de magie, mentalism, prestidigitaţie, dresură şi momente vesele care au încântat publicul.

Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni a avut loc deschiderea Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni. Trei tineri violonişti talentaţi, elevi la Colegiul Naţioinal de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti (Ștefan APRODU, Helena IACOB şi Dragoș RUȘANU), acompaniaţi la pian de prof. Olga BABADJAN, au susţinut un recital de vioară intitulat „Seara viorilor”, interpretând cu virtuozitate lucrări de Manuel de Falla, Camille Saint-Saens, Maurice Ravel, Pablo de Sarasate, Ignaz Pleyel şi Henry Wieniawski. Pentru prestaţia lor, au fost răsplătiţi de public cu aplauze şi flori.