Evenimentele lunii aprilie 2023

În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii

Evenimentele lunii martie 2023

Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii

Evenimentele lunii ianuarie 2023

Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii

Evenimentele lunii decembrie 2022

🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2022

Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii martie 2018

Sâmbăta 31.03.2018, în cadrul Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni a avut loc un spectacol inedit de „Pian la şase mâini” cu Ansamblul „Trio Equilibrium” alcătuit din pianistele Ioana Valentina COJUHAROV, Mădălina CHIRIAC şi Marta - Claudia TUDOR, pianiste cu un bogat palmares concertistic. Programul recitalului de sâmbătă a cuprins lucrări pentru pian la şase mâini precum şi transcripţii după H. Ravina, C.Czerni, B.Arens, E.Doga, H.Hausser şi M.Smit.

Sâmbătă dimineaţa, 24 martie 2018, în cadrul Cenaclului Literar „Simion Bărbulescu”, scriitoarea Irene Postolache din Buşteni a prezentat câteva din povestirile care alcătuiesc volumul la care lucrează „Selfie cu vrăjitoare”. Este o carte de povestiri inspirate din realitatea rurală actuală pe care, în urmă cu câţiva ani, autoarea a avut posibilitatea să o cunoască direct, aşa după cum mărturiseşte domnia sa. Cele trei povestiri lecturate în cadrul întâlnirii de lucru de sâmbătă „Damigeana”, „Pelerinajul” şi „Sediul” au făcut deliciul celor prezenţi datorită umorului şi atmosferei picante pe care scriitoarea, un fin observator al caracterelor umane, a reuşit să le redea cu un incontestabil talent. Discuţiile critice, care au urmat, pe marginea celor prezentate, dintre care amintim intervenţia scriitoarei din Galaţi, Angela Baciu, oaspete al întâlniurii de sâmbătă, au scos în evidenţă talentul de povestitor al autoerei, uşurinţa cu care ştie să creioneze caractere, forţa cu care reuşeşte să capteze atenţia cititorului interoducăndu-l într-o autentică atmosferă a satului românesc actual, spiritul fin cu care redă comicul de situţie din întâmplările povestite etc. Concluzia unanimă a fost că avem de-a face cu un scriitor cu o scriere matură, bun mânuitor al condeiului.

Seara, la ora 18.00, în cadrul Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni, chitaristul Bogdan Găzdac, bass-baritonul Octavian Tudose şi pianistul Mihai Nichita au susţinut un frumos „Recitalul vocal şi instrumental”. Programul prezentat a cuprins lucrări de, Dilermando Reis, Napoleon Coste, Giuseppe Verdi, Johann Sebastian Bach, Benedetto Marcello, Fernando Sor, Franciosco Tarrega, Pascal Bentoiu, Samuel Barber, Mauro Giuliano şi Georg Friedrich Handel. Publicul iubitor de muzică, prezent la recital, a apreciat prestaţia artiştilor răsplătindu-i cu aplauze.

Tot sâmbătă la ora 20.00, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni a avut loc un spectacol de StandUp Comedy cu Tibi Neuronu, Ioana State şi Cristi Priza. Cunoscuţi de la emisiunea „iUmor”, protagoniştii au stârnit cascade de râs cu glume, mai cu perdea, mai fără, mai sărate dar şi cu mai puţină sare, specifice acestui gen de spectacol. Publicul, format în majoritate, din tineri peste 18 ani sau la limită, a fost încântat răsplătindu-i pe artişti cu ovaţii, râsete şi aplauze.

Timp de două zile, sâmbătă 17 şi duminică 18 martie 2018, la centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni s-a desfăşurat a V-a ediţie a Concursului Național de Dans „Dance For You”. Evenimentul a fost organizat de Asociația Centru de Activități Recreative și Educative ”Școala Altfel” în parteneriat cu Centrul Cultural "Aurel Stroe” și Primaria oraşului Bușteni. La concurs s-au întrecut în dans 450 de copii și adolescenți organizaţi pe grupe de vârstă (între 7 – 19 ani) şi stiluri de dans. Jurizarea a fost strânsă. S-au acordat multe premii, iar la premiere a participat şi primarul oraşului, domnul ing.Irinel Ghiţă.

Sâmbătă, 10 martie 2018, membrii Cenaclului „Simion Bărbulescu” din Buşteni, s-au întrunit din nou, pentru a asculta şi, ulterior, a comenta pe marginea poeziilor lecturate de poeta Cristina Ghiauş din Comarnic. Poeziile prezentate, rod al creaţiei proprii, au stârnit interes, făcând dovada unei maturităţi artistice şi a unei alese sensibilităţi, iar discuţiile şi aprecierile care au urmat, au scos în evidenţă aceste valenţe.

Seara, în cadrul Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni, studenţi ai Univrsităţii Naţionale de Muzică Bucureşti de la secţia de canto, clasa conf.univ.dr. Claudia Codreanu, au susţinut un recitalului vocal „Iubirea-i glas de primăvară”, ocazie cu care sopranele Anda BRĂDAN, Laura BALLA, Teodora CONSTANTINESCU, Diana HURJA, Ana RADU, Cristina ŞTEFAN, Ana-Maria SPĂTĂRIŞ, Bianca SUMĂNARIU şi Ana Maria GODOROJA, mezzosoprana Teodora ILINESCU şi basul Andrei HÂNCU au dat viaţă, cu talent, unor personaje din opere şi operete din repertoriul internaţional (H. Purcell, A. Vivaldi, G. F. Händel, W. A. Mozart, G. Rossini, G. Bizet, G. Donizetti, G. Puccini). Tinerii artişti au fost acompaniaţi la pian de pianista conf.univ.dr. Inna Oncescu. Prestaţia lor scenică a fost motiv de aplauze din partea publicului meloman din sală care a fost plăcut impresionat.

Sâmbătă, 03 martie 2018, Buşteniul a fost gazda celei de a III-a ediţii a Festivalului „Alpin Film Festival”. Pe parcursul întregii zile au avut loc o serie de evenimente care s-au desfăşurat la Centrul Cultural „Aurel Stroe” şi la Castelul Cantacuzino din Buşteni. Au avut loc proiecţii de filme, în care alpinişti români şi-au prezentat fascinantele experienţe alpine (de remarcat este şi filmul cu expediţia alpinistului buştenean Ciprian Aldea în Khan Tengri), s-a vernisat, la Castelul Cantacuzino, expoziţia de teracotă manuală „Teracota, mon amour”, a fost prezentată, tot la castel, cartea „Sinaia în vremea regilor”, au avut loc dezbateri şi împărtăşiri de experienţe din expediţii montane, iar evenimentul central a fost Gala Alpinismului Românesc, în cadrul căreia au fost evidenţiaţi şi premiaţi sportivi valoroşi ai alpinismului românesc, ocazie cu care a fost lansată şi cartea „Cronică salvamont” aparţinând lui Mihai Sârbu.