Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Evenimentele lunii noiembrie 2018

Timp de patru zile, în perioada 31 octombrie – 04 noiembrie 2018, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, s-a desfăşurat cea de a IX-a ediţie a Colocviului Naţional „Coregrafia dansului tradiţional astăzi”... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2018

În perioada 26 – 27 octombrie 2018 a avut loc la Buşteni cea de a XIV-a ediţie a Galelor Teatrului Studenţesc „Seri în lumea Thaliei”.. Detalii

Evenimentele lunii septembrie 2018

n perioada 28-30 septembrie 2018, s-a desfăşurat la Buşteni (la Casa Memorială „Cezar Petrescu”, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” şi în şcolile din Buşteni) Festivalul Naţional de Literatură pentru Copii şi Tineret ,,Cezar Petrescu” - ediţia a IX-a.. Detalii

Evenimentele lunii august 2018

Vineri, 24 august 2018, la finalul unui masterclass de vioară cu profesorul Igor Petrusevschi de la Conservatorul Regal din Londra, a avut loc un concert de vioară în care studenţii participanţi la master au făcut dovada măiestriei.. Detalii

Evenimentele lunii iulie 2018

Sâmbătă, 28 iulie 2018, la Stagiunea Muzicală de la Buşteni, a concertat în cadrul unui „Recital de pian”, pianista Mădălina Dănilă.. Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii aprilie 2018

Sâmbăta, 28 aprilie 2018, la orele 11.00 membrii Cenaclului „Simion Bărbulescu” s-au întrunit într-o nouă şedinţa de lucru în care doamna Niculina Ţebes Haiducu, fostă elevă a celui care dă numele cenaclului, a lecturat câteva poezii din caiete, mai vechi şi mai noi, sub genericul „Amintiri”. Au urmat, ca de obicei, aprecierile critice ale membrilor cenaclului cu referire la cele citite.

În perioada 19 – 22 aprilie, a avut loc, la Buşteni, cea de a VIII-a ediţie a Colocviului Naţional „Coregrafia dansului tradiţional astăzi”, ediţie dedicată Centenariului Marii Uniri. A fost o lungă şi frumoasă poveste a folclorului românesc, desfăşurată pe scena Centrului Cultural „Aurel Stroe”, care a culminat, în seara de vineri 20 aprilie, cu un minunat spectacol folcloric, „Hai la hora românească”, ce a reunit dansuri din toate zonele folclorice ale ţării.

La spectacol au participat şi oficialităţi locale, senatorul de Prahova – domnul Emanoil Savin, Primarul oraşului Buşteni – domnul Irinel Ghiţă şi viceprimarul Buşteniului – domnul Nae Savel, care au făcut aprecieri referitoare la importanţa evenimentului şi au făcut fotografii cu participanţii la colocviu. A fost o activitate intensă în care, dansatori şi coregrafi din ţară, dar şi din Basarabia şi din Maramureşul istoric – Ucraina, au participat la workshopuri tematice cu dansuri din zona Codrului – Ardeal reprezentată de prof.coregraf Adrian Paşca de la Ansamblul folcloric „Cetăria” din Carei – Satu Mare, dansuri din zona Olteniei cu maestrul coregraf Ionel Garoafă de la Ansamblul folcloric „Maria Tănase” din Craiova şi dansuri din zona Prahovei prezentate de prof.coregraf Ion Colezea. Sâmbăta 21 aprilie, participanţii au asistat la un colocviul cu tema „100 de ani de folclor coregrafic” susţinut de prof.univ.dr. Zamfir Dejeu - cercetator ştiintific principal la Institutul "Arhiva de folclor a Academiei Romane” - filiala Cluj.

Tot sâmbătă 21 aprilie, seara, în cadrul Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni a avut loc un recital de pian, cu pianistul Nicolae Constantinescu, oferit de Centrul Cultural „Aurel Stroe”. Programul recitalului a cuprins lucrări de Mozart, Chopin, Enescu şi Debussy.

In zilele de 13,14 şi 15 aprilie 2018, a avut loc, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, Festivalul Naţioanl al Teatrelor de Revistă pentru Copii „Toată lumea râde, cântă şi dansează”, festival organizat de Palatul Copiilor Ploieşti şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova. Festivalul se află, anul acesta, la ediţia a XIII-a ediţie iar această ediţie este dedicată Centenarului Unirii.

Parteneri în organizarea festivalului sunt: Primăria Municipiului Ploieşti, Primăria oraşului Buşteni, Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, Colegiul „Ioan Kalinderu” Buşteni, şi Centrul de Pregătire a Personalului din Industrie Buşteni şi are ca sponsor SC Tymbark Maspex România SRL. Anul acesta au participat ansambluri de revistă formate din copii de la Palatul Copiilor Brăila, Palatul Copiilor Craiova, Şcoala Gimnazială nr.22 Galaţi, Clubul Copiilor Sighişoara, Clubul Copiilor Moreni, Clubul Copiilor Găieşti, Clubul Copiilor Sector 1 Bucureşti, Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” Constanţa, Şcoala de Teatru şi de Dans DIA FUN Ploieşti, Casa de Cultură „Pontus Euxinus” Năvodari, Palatul Copiilor Ploieşti, Clubul Copiilor Sector 6 Bucureşti şi Comunitatea Elenă din Prahova. Ansamblurile au prezentat spectacole de revistă realizate în regie proprie şi au concurat pentru premiile şi trofeele puse în joc de către organizatori. Intrarea la spactacole a publicului a fost liberă.

Sâmbătă, 14 aprilie 2018, la ora 11.00, va avea loc o nouă întrunire a Cenaclului Literar „Simion Bărbulescu”. Va lectura Grigore Golubeanu poezii din noul său volumul, aflat în lucru, intitulat „Pasăre arzând”, după care, ceilalţi membrii ai cenaclului vor exprima opinii critice referitor la cele citite. Participarea la lucrările ceneclului este liberă şi benevolă iar, prin aceasta, se dobândeşte calitatea de membru al cenaclului.

În Joia Mare, 05 aprilie 2018, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni s-a desfăşurat tradiţionalul concurs de încondeiat ouă de Paşti, „Un ou frumos pentru Hristos”, aflat la ediţia a XII-a. Au concurat copii din clasele I-VIII şi clasa pregătitoare de la cele patru şcoli din Buşteni. Concursul a fost organizat de Centrul Cultural „Aurel Stroe” cu sprijinul primăriei oraşului. La festivitatea de premiere a participat primarul oraşului Buşteni – domnul ing. Irinel Ghiţă care a înmânat câştigătorilor diplome şi premii.