Evenimentele lunii aprilie 2023

În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii

Evenimentele lunii martie 2023

Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii

Evenimentele lunii ianuarie 2023

Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii

Evenimentele lunii decembrie 2022

🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2022

Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii aprilie 2018

Sâmbăta, 28 aprilie 2018, la orele 11.00 membrii Cenaclului „Simion Bărbulescu” s-au întrunit într-o nouă şedinţa de lucru în care doamna Niculina Ţebes Haiducu, fostă elevă a celui care dă numele cenaclului, a lecturat câteva poezii din caiete, mai vechi şi mai noi, sub genericul „Amintiri”. Au urmat, ca de obicei, aprecierile critice ale membrilor cenaclului cu referire la cele citite.

În perioada 19 – 22 aprilie, a avut loc, la Buşteni, cea de a VIII-a ediţie a Colocviului Naţional „Coregrafia dansului tradiţional astăzi”, ediţie dedicată Centenariului Marii Uniri. A fost o lungă şi frumoasă poveste a folclorului românesc, desfăşurată pe scena Centrului Cultural „Aurel Stroe”, care a culminat, în seara de vineri 20 aprilie, cu un minunat spectacol folcloric, „Hai la hora românească”, ce a reunit dansuri din toate zonele folclorice ale ţării.

La spectacol au participat şi oficialităţi locale, senatorul de Prahova – domnul Emanoil Savin, Primarul oraşului Buşteni – domnul Irinel Ghiţă şi viceprimarul Buşteniului – domnul Nae Savel, care au făcut aprecieri referitoare la importanţa evenimentului şi au făcut fotografii cu participanţii la colocviu. A fost o activitate intensă în care, dansatori şi coregrafi din ţară, dar şi din Basarabia şi din Maramureşul istoric – Ucraina, au participat la workshopuri tematice cu dansuri din zona Codrului – Ardeal reprezentată de prof.coregraf Adrian Paşca de la Ansamblul folcloric „Cetăria” din Carei – Satu Mare, dansuri din zona Olteniei cu maestrul coregraf Ionel Garoafă de la Ansamblul folcloric „Maria Tănase” din Craiova şi dansuri din zona Prahovei prezentate de prof.coregraf Ion Colezea. Sâmbăta 21 aprilie, participanţii au asistat la un colocviul cu tema „100 de ani de folclor coregrafic” susţinut de prof.univ.dr. Zamfir Dejeu - cercetator ştiintific principal la Institutul "Arhiva de folclor a Academiei Romane” - filiala Cluj.

Tot sâmbătă 21 aprilie, seara, în cadrul Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni a avut loc un recital de pian, cu pianistul Nicolae Constantinescu, oferit de Centrul Cultural „Aurel Stroe”. Programul recitalului a cuprins lucrări de Mozart, Chopin, Enescu şi Debussy.

In zilele de 13,14 şi 15 aprilie 2018, a avut loc, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, Festivalul Naţioanl al Teatrelor de Revistă pentru Copii „Toată lumea râde, cântă şi dansează”, festival organizat de Palatul Copiilor Ploieşti şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova. Festivalul se află, anul acesta, la ediţia a XIII-a ediţie iar această ediţie este dedicată Centenarului Unirii.

Parteneri în organizarea festivalului sunt: Primăria Municipiului Ploieşti, Primăria oraşului Buşteni, Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, Colegiul „Ioan Kalinderu” Buşteni, şi Centrul de Pregătire a Personalului din Industrie Buşteni şi are ca sponsor SC Tymbark Maspex România SRL. Anul acesta au participat ansambluri de revistă formate din copii de la Palatul Copiilor Brăila, Palatul Copiilor Craiova, Şcoala Gimnazială nr.22 Galaţi, Clubul Copiilor Sighişoara, Clubul Copiilor Moreni, Clubul Copiilor Găieşti, Clubul Copiilor Sector 1 Bucureşti, Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” Constanţa, Şcoala de Teatru şi de Dans DIA FUN Ploieşti, Casa de Cultură „Pontus Euxinus” Năvodari, Palatul Copiilor Ploieşti, Clubul Copiilor Sector 6 Bucureşti şi Comunitatea Elenă din Prahova. Ansamblurile au prezentat spectacole de revistă realizate în regie proprie şi au concurat pentru premiile şi trofeele puse în joc de către organizatori. Intrarea la spactacole a publicului a fost liberă.

Sâmbătă, 14 aprilie 2018, la ora 11.00, va avea loc o nouă întrunire a Cenaclului Literar „Simion Bărbulescu”. Va lectura Grigore Golubeanu poezii din noul său volumul, aflat în lucru, intitulat „Pasăre arzând”, după care, ceilalţi membrii ai cenaclului vor exprima opinii critice referitor la cele citite. Participarea la lucrările ceneclului este liberă şi benevolă iar, prin aceasta, se dobândeşte calitatea de membru al cenaclului.

În Joia Mare, 05 aprilie 2018, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni s-a desfăşurat tradiţionalul concurs de încondeiat ouă de Paşti, „Un ou frumos pentru Hristos”, aflat la ediţia a XII-a. Au concurat copii din clasele I-VIII şi clasa pregătitoare de la cele patru şcoli din Buşteni. Concursul a fost organizat de Centrul Cultural „Aurel Stroe” cu sprijinul primăriei oraşului. La festivitatea de premiere a participat primarul oraşului Buşteni – domnul ing. Irinel Ghiţă care a înmânat câştigătorilor diplome şi premii.