Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Evenimentele lunii noiembrie 2018

Timp de patru zile, în perioada 31 octombrie – 04 noiembrie 2018, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, s-a desfăşurat cea de a IX-a ediţie a Colocviului Naţional „Coregrafia dansului tradiţional astăzi”... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2018

În perioada 26 – 27 octombrie 2018 a avut loc la Buşteni cea de a XIV-a ediţie a Galelor Teatrului Studenţesc „Seri în lumea Thaliei”.. Detalii

Evenimentele lunii septembrie 2018

n perioada 28-30 septembrie 2018, s-a desfăşurat la Buşteni (la Casa Memorială „Cezar Petrescu”, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” şi în şcolile din Buşteni) Festivalul Naţional de Literatură pentru Copii şi Tineret ,,Cezar Petrescu” - ediţia a IX-a.. Detalii

Evenimentele lunii august 2018

Vineri, 24 august 2018, la finalul unui masterclass de vioară cu profesorul Igor Petrusevschi de la Conservatorul Regal din Londra, a avut loc un concert de vioară în care studenţii participanţi la master au făcut dovada măiestriei.. Detalii

Evenimentele lunii iulie 2018

Sâmbătă, 28 iulie 2018, la Stagiunea Muzicală de la Buşteni, a concertat în cadrul unui „Recital de pian”, pianista Mădălina Dănilă.. Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii mai 2018

Miercuri, 30 mai 2018, a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului de desen „România mea – Centenarul Marii Uniri”, aflat la ediţia a XI-a şi care a fost organizat de către Clubul Rotary-Valea Prahovei. Premiile au constat în diplome, care să le ateste realizările, precum şi în frumoase obiecte (trotinete, seturi de pensule şi culori pentru pictat, rachete de badmingtoen, mingii...).

Joi, 31mai 2018, elevii olimpici ai şcolilor din Buşteni au fost premiaţi în cadru festiv, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni. Evenimentul a fost organizat de către Primăria oraşului Buşteni care a şi acordat elevilor olimpici premii substanţiale în bani. A fost încă un eveniment prin care autorităţile locale şi-au dovedit interesul pentru stimularea învăţământului buştenean.

Sâmbătă, 26 mai 2018, dimineaţa, în cadrul Cenaclului Literar Simion Bărbulescu a avut loc un „Maraton literar”, un eveniment în care membrii cenaclului, mai vechi şi mai noi, au avut posibilitatea să se cunoască reciproc, recitând, sau lecturând din creaţiile proprii.

Sâmbătă, 26 mai 2018, seara, în cadrul Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni a avut loc recitalul instrumental „Împreună pentru muzică”, susţinut de elevi, studenţi şi artiş

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ti de la Colegiul Naţional de Muzica “George Enescu”, Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti”, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Orchestra Naţională Radio s-au reunit pentru a susține un recital muzical instrumental – „Împreună pentru muzică”. Micii și marii artiști, Theodora Bianca PANĂ, Tudor Mihai ZELE, Ambra Alessia PANĂ, Ioana Maria ŞINDELI, Radu Damian FLORESCU, Dragoş Daniel SALIU, Matei POSTEA, Mirela Elena ŞINDELI, Carmen Săndulescu şi Adrian FLORESCU, au interpretat lucrări din creația muzicală românească și internațională, fiind apreciaţi de către public pentrul talentul şi virtuozitatea interpretării.

Sămbăta, 19 mai, în cadrul Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, clasa prof.univ.dr. Bianca Manoleanu, au susţinut un recital de muzică canto clasic - „Capodopere ale muzicii de operă”. Talentaţii artişti Andrada Vasilescu, Dajoski Dragancho, Milanka Noveska, Larisa Vasilache, Ioana Popa, Geanina Enache, Cristian Mircea Ruja, Ana Maria Bacanu, Irina Moșu Velciu şi Emanuela Sălăjan au prezentat un program cu arii celebre din opere. Ei au fost acompaniaţi la pian de Raluca Ouatu și Roman Manoleanu.

Joi 17 mai 2018, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni a avut loc un spectacol în cadrul parteneriatului Clubului Copiilor „Martha Bibescu” din Comarnic cu şcoli din Belgia, Grecia, Finlanda, Irlanda şi Spania. Este vorba despre musicalul „On a Journey with Jan, the artist”. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai instituţiilor partenere precum şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean – Prahova.

Sâmbătă, 12 mai 2018, a avut loc o nouă întrunire a Cenaclului Simion Bărbulescu în care poetul Eugen Serea şi-a prezentat recentul său volum de versuri intitulat „Călăreţul ultimei umbre”. Întrucât la cenaclu au participat oaspeţi de seamă precum poetul Sterian Vicol, redactor şef al revistei de cultură Porto-Franko din Galaţi şi poetul Florin Alexandru Stana din Braşov, în partea a II-a a evenimentului s-a realizat un fel de „maraton de poezie şi proză” în care participanţii au lecturat sau au recitat din creaţiile proprii.

Tot sâmbătă, seara, a fost vernisată expoziţia „Din suflet de copil...adult” a artistului plastic Neluţa Stăicuţ, o inedită expoziţie cu lucrări realizate din diverse materiale reciclabile.

După vernisaj a avut loc un recital instrumental în cadrul Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni. Au concertat, cu talent, tinerii muzicieni, studenţi ai prof.univ.dr. Alma Peter Apostoleanu de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti - pianistul Cătalin Răducanu şi violoncelistul Cornelius Zirbo, acompaniat la pian de Fabiola Ioniţă. Programul a cuprins piese de virtuozitate din creaţia lui George Enescu, Joseph Haydn, Franz Liszt, Zoltan Kodaly şi Johanes Brahms.

Luni, 14 mai 2018 a fost zi de teatru. Teatrul „Fantezia” din Galaţi a prezentat trei spectacole de teatru: Dimineaţa elevii claselor primare au vizionat spectacolul de teatru „George şi cheia secretă a universului”, elevii claselor V – VIII au vizionat, piesa de teatru „Hagi Tudose” după Barbu Ştefănescu Delavrancea, iar după amiază, actorii teatrului „Fantezia” au prezentat, pentru liceeni şi adulţi, spectacolul cu piesa „Ilie Moromete”, adaptare după romanul lui Marin Preda „Moromeţii”.