În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii
Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii
Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii
🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii
Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii
Sfârşitul de săptămână, respectiv zilele de 28, 29, 30 iunie şi 01 iulie, a fost marcat de „Zilele Buşteniului”, eveniment organizat de către Primăria oraşului Buşteni cu ocazia împlinirii a 110 ani de atestare documentară a localităţii.
Au fost parade ale costumelor populare, spectacole folclorice, spectacole de teatru, spectacol de muzică folk cu Cenaclul „Flacăra” al lui Andrei Păunescu, totul încheindu-se duminică cu un spectacol muzical susţinut de actriţa Miruna Ionescu şi violoncelistul Valentin Albeşteanu, urmat de un „Bal al cetăţenilor de onoare” evenimente care au avut loc la Castelul „Cantacuzino”. Vezi programul manifestărilor în afişul ataşat.
Sâmbătă, 23 iunie 2018, a avut loc o nouă întrunire de lucru a Cenaclului literar „Simion Bărbulescu”. Grigore Golubeanu a prezentat un eseu de teorie literară intitulat „Aspecte ale comunicării în opera poetică”. Dezbatera, care a avut loc, a dus la clarificarea unor aspecte dintre cele prezentate în eseu dar şi la dezvoltarea altora în cadrul problematicii comunicării artistice şi, pentru că la cenaclu am avut printre oaspeţi şi copii, s-au exemplificat cele comentate cu creaţii ale membrilor cenaclului adresate copiilor (scriitoarele Irene Postolache şi Niculina Ţerbes au citit câte o poveste, poetele Cristina Geambaşu şi Cristina Gehauş au citit poezii pentru copii, Florin Bârsan a recitat fabula „Gura lumii” de Vasile Militaru, Grigore Golubeanu a recitat o poezie pentru copii din creaţia personală ...). La şedinţa de sâmbătă au fost şi alţi oaspeţi de seamă de la Curtea de Argeş, de la Râmnicu Vâlcea de la Galaţi şi din Bucureşti dintre care amintim pe scriitorul Paul Adrian Cristescu, criticul de artă Mihaela Rădulescu, directorul Casei de Cultură de la Curtea de Argeş, pictorul Lucian Scăraru şi alţii.
Sâmbătă, 23 iunie 2018, după amiază, pianistul Ştefan Lovin a susţinut un „Recital de pian” în cadrul Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni. Programul a inclus lucrări din creaţia compozitorilor Serghei Rachmaninoff, Alexander Skriabin, Robert Schumann, Franz Liszt şi Ludwig van Beethoven interpretate cu măestrie de către virtuosul pianist.
Sâmbăta, 16 iunie 2018, sopranele Amaia Arrieta Vargas şi Teodora Constantinescu, mezzosoprana Teodora Ilinescu şi bas-baritonul Andrei-Ovidiu Hâncu, studenţi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti la clasa conf.univ.dr. Claudia Codreanu au susţinut, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, un frumos recital vocal intitulat „Muzica, graiul sufletului meu...”. Ei au interpretat, acompoaniaţi de conf.univ.dr. Inna Oncescu, frumoase arii din opere dar şi lied-uri din creaţia unor renumiţi compozitori ca G. F. Haendel, G. Rossini, G. Bizet, G. Donizetti, G. Verdi, L. Bernstein, P. Bentoiu, F. Donceanu, şi alţii.
Prestaţia artistică a proaspeţilor absolvenţi a făcut, încă odată, dovada nivelului înalt la care se găseşte şcoala românească de muzică, iar publicul a răsplătit evoluţia tinerilor artişti cu aplauze şi flori.
Sâmbătă, 09 iunie 2018, dimineaţa, în cadrul întâlnirii de lucru a Cenaclului „Simion Bărbulescu”, poeta Cristina Geambaşu a recitat poezii din ciclurile „Motive medievale” şi „Cioburi”. După aprecierile critice făcute de ceilalţi membri ai cenaclului, au mai lecturat din creaţiile lor scriitoarea Irene Postoleche şi Grigore Golubeanu.
Tot sâmbăta, 09 iunie 2018, seara, în cadrul Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni pianistul Sorin Petrescu a interpretat câteva „Capodopere romantice” din creaţia lui Johannes Brahms şi a lui Frederich Chopin. La final, virtuosul pianist timişorean, a primit aprecierea publicului care l-a aplaudat şi i-a dăruit flori.
Sâmbăta, pe 02 iunie 2018, la ora 18.00, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, artiştii studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Ioana Demetra Gîrleanu – pianistă şi Mihai Petre – chitarist au susţinut un recital muzical în cadrul prioectului „Ambasadorii muzicii”. Ei l-au avut ca invitat pe violonistului Radu Ropotan. Programul a cuprins lucrări de J.S.Bach, V.Bellini, L.Boccherini, N.Paganini, F.Chopin, E.Ysaye, R.Dyens, D.Bogdanovici şi G.Enescu. Evenimentul a fost organizat de către Fundaţia Culturală „Remember Enescu” în cadrul tradiţionalului festival „Remember Enescu”.