Evenimentele lunii aprilie 2023

În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii

Evenimentele lunii martie 2023

Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii

Evenimentele lunii ianuarie 2023

Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii

Evenimentele lunii decembrie 2022

🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2022

Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii august 2022

Chiar daca "Zilele Culturii la Busteni au ajuns la final, evenimentele culturale continua la Centrul Cultural Aurel Stroe. Duminica 21 august, ora 17:30, va invitam la recital de muzica clasica sub egida "Omagiu lui George Enescu la 141 de ani de la nasterea sa". Recitalul de pian si voce va fi sustinut de pianista Anna Heller si soprana Daniela Ciociea, prezentarea fiind facuta de actrita Raluca Gheorghiu.
Intrarea este libera, va asteptam in numar cat mai mare.


10 august 2022

In 10 august 2022, prima dintre cele 5 Zile ale Culturii la Busteni debuteaza cu reprezentatii teatrale.

Membrii teatrului “Oglinzi” al Colegiului Mihail Cantacuzino din Sinaia au pregatit o selectie de scenete amuzante si relaxante care insa pun in valoare talentul, pasiunea si dragostea lor pentru scena.

Vom urmari apoi o piesa de teatru in regia si interpretarea trupei de actori a Centrului Cultural Aurel Stroe Busteni, Trupa Sfinx. Ii veti revedea pe Horia Barleanu (atat in rolul de actor cat si de regizor), Paul Popa, Roxana Manciulea, Briana Stefania Oneata in piesa “Chemarea stelelor” de Alexandru Manzat.

Accesul in sala de spectacole se face cu bilet de intrare, pretul acestuia fiind de 10 lei/persoana. Biletele se pot achizitiona zilnic de luni pana vineri intre orele 9-15 de la sediul Centrului Cultural Aurel Stroe sau inainte de spectacol, la intrarea in sala. Va asteptam!

11 august 2022

Spectacolul-recital pregatit de Ioana Valentina Cojuharov & Friends pentru 11 august 2022, a doua dintre cele 5 zile ale Culturii la Busteni, se numeste „Te Iubesc”

Nascuta in anul 1988, Ioana Valentina Cojuharov este la numai 34 de ani Doctor in Muzica la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. Este membră a Fundației “Pro-Piano-România” si a susținut concerte cu orchestrele Filarmonicii din Iași și cu Orchestra “Universitaria” a Universității Naționale de Muzică București.

A participat la nenumarate concursuri de profil in tara si in starinatate, dragostea si pasiunea pentru arta interpretarii la pian traducandu-se prin premii de inalta valoare si apreciere internationala.

A susținut recitaluri in sala mare a Ateneului Român, în Sala Mică a Ateneului Român, la Centrul Cultural Aurel Stroe, Bușteni; Ateneul din Focșani, la Muzeul de Artă din Bârlad; Palatul Mogoșoaia, Palatul Șuțu; Festivalul “George Enescu”; Universitatea Națională de Muzică din București; Sala de concerte din Codroipo, Italia; Centrul Cultural Parohial Român din München, Germania; Centro Civico de Tavagnacco, Italia; la Institutele Culturale Române din Italia, Germania, Ungaria, Franța, Cehia, Olanda.

A obținut titlul de Doctor în Muzică la Universitatea Națională de Muzică din București, pe data de 6 februarie 2017, cu teza “Serghei Rahmaninov creația pentru pian solo, concertant și cameral”, având drept coordonator științific prof. univ. dr. Șerban-Dimitrie Soreanu.

În anul 2020 a publicat volumul intitulat Borne ale traseului pianistic în creația lui Rahmaninov, la Editura Muzicală.

În anul 2021 am obținut titlul de lector universitar doctor în cadrul departamentului Canto și Artele Spectacolului la Universitatea Națională de Muzică din București.

Daniel Andrei Găină este tenor, absolvent al studiilor de canto la Universitatea Națională de Muzică din București și doctorand în cadrul aceleași instituții. Colaborează în calitate de asistent de regie cu lect. univ. dr. Daniel-Prallea Blaga și activează la Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” din București încă din anul 2019. A interpretat roluri solistice precum Don Basilio din opera Nunta lui Figaro, Il Podestà din opera La Finta Giardiniera de Woflgang Amadeus Mozart, Don Jose din opera Carmen de Georges Bizet, Ducele de Mantova din opera Rigoletto de Giuseppe Verdi, Rică Venturiano din opera O noapte furtunoasă de Paul Constantinescu, Ionică din opera Motanul încălțat de Cornel Trăilescu, Lorenzo din opera Amorul Doctor și Hamlet din opera cu același nume de Pascal Bentoiu, Freddy din musicalul My Fair Lady, Ottokar din opereta Voievodul Țiganilor de Johann Strauss, Marele Inchizitor din opereta Candide de Leonard Bernstein, Gremio și Hortensio din musicalul Kiss me Kate de Cole Poerter. A participat la numeroase cursuri de măiestrie vocală, concursuri naționale și internaționale, recitaluri.

Cristina Elena Popa este artist liric la Teatrul Național de Operetă și Musical "Ion Dacian" din București unde abordează rolurile solistice Cenușăreasa din musicalul cu același nume de GianPaolo Mazzoli, Pericola și Picchilio din spectacolul Povestirile lui Offenbach. Alte roluri abordate: Susanna din opera Nunta lui Figaro, Sandrina din opera La Finta Giardiniera de Wolfgang Amadeus Mozart, Gilda din opera Rigoletto de Giuseppe Verdi, Zița din opera O noapte furtunoasă de Paul Constantinescu. Activitatea sa artistică este completată și de participarea la numeroase concerte și recitaluri organizate pe scene importante din România.

“PS Arta” sau “pe scurt arta” este un proiect pornit de un grup de artisti pasionati de dans si dornici de a experimenta ramurile artei in profunzimea ei. Trupa a luat nastere la finele anului 2021 pentru a aduce un plus societatii din Romania si a arata adevarata valoare a street art-ului. Membrii trupei sunt Irina Florea, Eduard Nanu, Bărbieru Alexandru Daniel, Iulia Alexandra Vasile.

Program spectacol 11 august 2022

J. Strauss – Mein herr Marquis din opereta Liliacul
G. Donizetti – Quanto e bella din opera Elixirul dragostei
V. Bellini – Eccomi in lieta vesta...Oh! Quante volte din opera I Capuleti e i Montecchi
F. Lehár – Lippen schweigen din opereta Văduva veselă
T. Brediceanu – Sub fereastra mândrei mele
Mândrulița mea-i la față
I. Cojuharov – Suita pentru pian Parabole din Bucovina și Basarabia
J. Massenet – Adieu notre petite table din opera Manon
F. Lehár – Când săracul tatăl meu din opereta Vânzătorul de păsări
G. Verdi – Parigi, o cara din opera La Traviata
G. Verdi – Noi siamo zingarelle din opera La Traviata
P. Sorozabál – No puede ser din opereta La tabernera del Puerto
G. Dendrino – Te iubesc din opereta Lăsați-mă să cânt

Interpreți:
Cristina Popa – soprană
Daniel Andrei Găină – tenor
Ioana Cojuharov – pian Bărbieru Alexandru Daniel
Eduard Nanu

Coregrafie:
Irina Florea
Iulia Alexandra Vasile
Bărbieru Alexandru Daniel
Eduard Nanu

Accesul in sala de spectacole se face cu bilet de intrare, pretul acestuia fiind de 15 lei/persoana. Biletele se pot achizitiona zilnic de luni pana vineri intre orele 9-15 de la sediul Centrului Cultural Aurel Stroe sau inainte de spectacol, la intrarea in sala. Va asteptam!

12 august 2022

Trupa de teatru „Amprente“ a Colegiului de Stiinte „Grigore Antipa“ din Brasov, coordonata de profesoara Anca Bacanu, a repurtat numeroase succese pe scenele festivalurilor de profil. Teatrul de liceu a crescut foarte mult in ultimii ani in Romania, astfel ca cei care il practica se iau foarte in serios.

Experienta teatrului le-a schimbat tinerilor perspectivele iar conducerea scolii le incurajeaza talentul si daruirea, mai ales ca trupa a adus numeroase premii nationale colegiului.

Trupa de teatru "Amprente" prezintă in 12 august 2022, in cadrul evenimentului “Zilele Culturii la Busteni”, spectacolul ZBOR, o adaptare după ,,Zbor deasupra unui cuib de cuci'' de Ken Kesey Sinopsis:< /br> „Un pacient dintr-un spital de psihiatrie îl întreabă pe medicul său curant: «Doctore, de ce considerați că voi sunteți normali, iar noi anormali?» Făcând pe naivul, medicul afirmă că nu știe, dar ar fi interesat să afle răspunsul. «E foarte simplu, spune pacientul. Voi sunteți considerați normali pentru că sunteți mai mulți, iar noi anormali pentru ca suntem mai puțini. Dacă acest raport ar fi invers, atunci noi am fi cei normali și voi cei anormali.»

Monotonia dintr-un spital de psihiatrie pentru tineri este întreruptă de un nou pacient. Acesta înfruntă autoritatea și reușește să câștige simpatia celorlalți pacienți demonstrând că nebunia e cea mai sinceră înfățișare a realității. < /br> Societatea și sistemul îngroapă, nu vindecă

DISTRIBUȚIA: Daria Bugnar, Sebastian Luca, Ana Băjenescu, Alexandru Radu, David Gătejel, Andrei Amitrului, Andrei Coca, Marta Puiu, Maria Boghian-Nistor, Andrei Măhălean, Teodor Petriceanu REGIA: Anca Maria Băcanu

Evenimentele lunii iulie 2022