Evenimentele lunii aprilie 2023

În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii

Evenimentele lunii martie 2023

Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii

Evenimentele lunii ianuarie 2023

Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii

Evenimentele lunii decembrie 2022

🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2022

Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii aprilie 2014

În Săptămâna Mare, în care ne aflăm, la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni se vor desfăşura următuarele activităţi:

  • În Joia Mare, pe 17 aprilie 2014, între orele 10.00 şi 13.00, se va desfăşura tradiţionalul concurs de încondeiat ouă de Paşti “Un ou frumos pentru Hristos” aflat la ediţia a IX-a, eveniment organizat de centrul cultural cu sprijinul Primăriei oraşului Buşteni. Cele mai frumoase ouă vor fi premiate.
  • Vineri, 18 aprilie 2014, la ora 17.00, trei studenţi pianişti ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti ne vor oferi o “Ofrandă muzicală Pascală” sub forma unui recital de pian cu lucrări ale unor compozitori celebri ca G.Fr. Handel, Fr. Chopin, R.Schumann, J.S.Bach, C.Debussy, Fr, Schubert, S. Prokofiev.

Colectivul Centrului Cultural “Aurel Stroe” foloseşte această ocazie pentru a ura tuturor colaboratorilor noştri Sărbători Pascale fericite!

Săptămâna care a trecut a fost marcată de proiectul naţional „Să ştii mai multe să fii mai bun. Şcoala altfel” Şi, cum era şi firesc, şi instituţia noastră s-a implicat activ în derularea acestui proiect. Zilnic am fost vizitaţi de clase de elevi de la şcolile din Buşteni, şi nu numai, care au luat cunoştinţă cu Centrul Cultural „Aurel Stroe” şi cu ofertele noastre educative şi recreative în colaborare cu Fundaţia „Şcoala altfel” (cercuri aplicative de desen şi pictură, de dans, cursuri de informatică, de muzică instrumentală, de limba engleză etc) precum şi ofertele artistice (spectacole de muzică, de teatru, expoziţii de pictură, sculptură şi altele). Odată cu aceste vizite copiii au avut posibilitatea de a participa la o serie de activităţi cum ar fi: jocuri de puzzle, au învăţat din ce este format şi cum funcţionează un computer, lecţie de informatică etc. Miercuri, 09 aprilie, în sala de spectacole a avut loc o lecţie de muzică având ca temă „Pacea oglindită în muzică” la care au participat elevi de la şcolile din Buşteni. Activitatea a fost coordonată de domnul prof.Marin Guşter şi a cuprins mai multe evenimente: o expoziţie tematică realizată cu lucrări ale elevilor din Buşteni şi Sinaia, recitări de poezii având ca temă pacea, interpretări corale având ca tema pacea realizate de corul reunit al elevilor din Buşteni şi s-a încheiat cu o audiţie muzicală cu „Fantezia pentru pian, cor şi orchestră” de L. Van Beethoven şi ultima parte a Simfoiei a IX-a de acelaşi autor.

Sâmbăta, 12 aprilie 2014, la ora 17.00 s-a vernisat expoziţia colectivă de goblenuri „Icoane şi flori”. Expoziţia aparţine membrilor Clubului de Creativitate Umană de pe lângă Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din Ploieşti şi se află, la noi, la a VI-a ediţie. Ca şi în alţi ani, expoziţia este dedicată Sărbătorilor Pascale, dar va poposi la Centrul Cultural o lună de zile.

Manifestările au continuat cu lansarea volumului de versuri „Ardere – poeme de vorbe şi linii” a domnului prof.Grigore Golubeanu – referent la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, ocazie cu care, s-a vernisat şi o mică expoziţie de grafică computerizată cu desene care ilustrează poeziile din volum.

Despre autor, ca şi despre lucrările sale poetice şi grafice, au vorbit directorul centrului cultural, poetul Eugen Serea din Buşteni şi sculptorul Nicolae Lupu, profesor la Liceul de Artă „Carmen Silva” din Ploieşti. Seara a continuat cu primul recital din cadrul ciclului "Cele mai frumoase cântece (lieduri)” susţinut de soţii Bianca şi Remus Manoleanu, soprană şi respective pianist. Programul s-a constituit din lieduri ale unor compozitori celebri (Antonin Dvorak, Leo Delibes, Charles Gounod, Jules Massenet, Henri Duparc şi Serghei Rachmaninov) pe versuri ale unor poeţi la fel de celebri ca Alfred de Musset, Michel Carre, Giuseppe Zafira, Charles Baudelaire, Alexander Puskin ş.a.

Vineri, 11 aprilie 2014, au avut loc premiile Clubului Rotary pentru desen. Au fost premiaţi copii din Azuga Buşteni şi Sinaia care au realizat cele mai frumoase desene în cadrul concursului „Paştele la români” organizat de club. Despre toate acestea vor vorbi în amănunt şi reporterii selectaţi în cadrul proiectului „Jurnalist pentru o zi” care s-au aflat în locurile „fierbinţi” ale proiectului „Să ştii mai multe să fii mai bun. Şcoala altfel” consemnând evenimentele şi luând interviuri de la protagonişti.

Sâmbătă, 05 aprilie 2014, ora 18.00, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni a avut loc un „Recital de pian la patru mâini” cu pianiştii Adina Cocărgeanu şi Jan Darrel Jensen-SUA. În program au fost lucrări de Mozart, Wagner, Arensky, Reger, Faure, Brahms, Dvorak şi Satie.

Recital de pian la patru mâini cu pianiştii Adina Cocărgeanu şi Jan Darrel Jensen-SUA

Virtuozitatea celor doi pianişti a încântat publicul aflat în număr mare în sală, care i-a răsplătit cu aplauze prelungite şi flori. Evenimentul, organizat în colaborare cu Filarmonica „George Enescu” şi UNIMIR-Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România,va fi reluat pe data de 09 aprilie în Sala Mică a Ateneului Român.