Evenimentele lunii aprilie 2023

În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii

Evenimentele lunii martie 2023

Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii

Evenimentele lunii ianuarie 2023

Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii

Evenimentele lunii decembrie 2022

🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2022

Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii februarie 2015

MĂRŢIŞOR... ÎN CHEIA SOL

In data de 28 februarie 2015, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, a fost vernisată expoziţia comemorativă „Artişti rotarieni”, organizată de Clubul Rotary Valea Prahovei cu ocazia împlinirii a 110 ani de la înfiinţarea primului club Rotary din lume. Expoziţia este itinerantă, fiind expusă la Poieşti şi Buzău, la Buşteni a poposit două zile, pe 28 februarie şi 01 martie, iar de aici va pleca la Târgovişte. Expozanţii sunt artiştii rotarieni Alice Ana Neculea şi Valeriu Şuşnea care au expus lucrări de pictură şi Nicolae Dan Manea, care expune fotografie artistică cu peisaje montane.

După vernisaj, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, a avut loc recitalul ansamblului „Trio Gentis” din Timişoara, „Mărţişor... în cheia sol”.
Este vorba de prietenii noştri mai vechi, familia Roman - Laura la vioară, Lena la clarinet şi Doru percuţie. Programul a cuprins frumoase mărţişoare muzicale din toată lumea cu lucrări din creaţia lui G. Gershwin, D. Sostakovici, N. Zivkovici, I. Albeniz, N. Rota, R. Galliano şi A. Piazzolla.

Grandoare este termenul care ar putea caracteriza, într-un cuvânt, Recitalul Cameral din cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni de sâmbătă, 21 februarie 2015, atât în ceea ce priveşte recitalul în ansamblul său, cât şi fiecare din elementele sale constitutive:

Programul a fost unul de excepţie, cuprinzând sonate din creaţia a doi titani ai muzicii clasice germane - Wolfgang Amadeus Mozart şi Ludwig van Beethoven. Din Mozart au fost interpretate minunatele sonate pentru vioară şi pian în mi minor K304 şi, respectiv, în Mi bemol Major, K481, iar din Beethoven, sonata nr.9 în La Major, op.47, sau sonata Kreutzer, cum i se mai spune, sonată care l-a inspirat pe Tolstoi (dovadă că marile spirite rezonează la marile valori dincolo de spaţiu şi timp) scriind o superbă nuvelă care poartă numele sonatei beethoveniene.

Sonatele au fost interpretate cu mare virtuozitate de Mioara Moroianu, o mare doamnă a arcuşului românesc şi de virtuosul pianist prof. Viniciu Moroianu, care au reuşit să capteze interesul publicului numeros din sală, fiind răsplătiţi din abundenţă cu aplauze şi flori.

Joi, 05 februarie 2015, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, în cadrul „Zilelor oraşului Buşteni”, a avut loc spectacolul “VIVAT REVISTA!”, producţie a Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti (vezi afisul). Cu o distribuţie bogată, cu momente vesele, muzică, pantomimă şi dans spectacolul s-a bucurat de aprecierea publicului care a făcut ca sala să devină neîncăpătoare.
Spectacolul a fost organizat de Primăria oraşului Buşteni şi Centrul Cultural “Aurel Stroe”.

Sâmbătă, 07 februarie 2015, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni a avut loc un „Recital de pian” având-o ca protagonistă pe tânăra dar talentata pianistă Iulia Marin care, timp de aproximativ două ore, a încântat publicul prezent în sală cu lucrări aparţinând lui L.van Beethoven, Fr. Chopin, S. Prokofiev, J.S. Bach şi Ch. Debussy (vezi afisul).