Evenimentele lunii aprilie 2023

În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii

Evenimentele lunii martie 2023

Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii

Evenimentele lunii ianuarie 2023

Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii

Evenimentele lunii decembrie 2022

🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2022

Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii mai 2016

Săptămâna aceasta se află în pregătire o nouă expoziţie de pictură cu lucrări ale pictoriţei din Repubica Moldova, Inga Edu. Artista s-a născut pe 19 iulie 1978, în orașul Chișinău. Și-a făcut studiile la Liceul de Arte Plastice „Igor Vieru”, după care a urmat cursurile Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din capitală. Din anul 2004, artista a devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) România, filiala Ploieşti, iar din 2008 – și membru stagiar al UAP din R. Moldova. Artista are la activ trei importante premii şi numeroase prezenţe la expoziţii deschise în Chişinău, Bucureşti, Florenţa şi Heviz (Ungaria), precum şi lucrări în colecţii particulare din numeroase țări.

La Buşteni, expoziţia va fi montată în holul expoziţional al Centrului Cultural „Aurel Stroe” şi va putea fi vizionată începând cu ziua de miercuri, 01 iunie 2016.

În continuare, vizitatorii Centrului Cultural „Aurel Stroe” vor putea viziona expoziţia de grafică şi pictură a Tanei Dinu, expoziţia sculptorului Nicolae Lupu precum şi expoziţia stradală cu imagini din Buşteniul de altă dată a lui Ionel Soare.

Sâmbătă, 28 mai 2016, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni artişti de la Palatul Copiilor din Municipiul Ploieşti coordonaţi de domnul profesor Bogdan Gazdac au susţinut un recital vocal şi instrumental. Au evoluat micii pianişti Rafael Nichita, David Nichita şi Dragoş Mihai precum şi prof. Mihai Nichita, fagotistele Andreea Ilie, Alexandra Stanciu şi Raluca Bogdan, chitariştii Mihai Daniel Mincu, David Pitei, Bianca Pitei şi prof. Bogdan Gazdac, mezzosoprana prof. Cristina Trandafir şi soprana Denisa Iamandi.

Duminică, 29 mai 2016, a avut loc, la Centrul Cultural „Aurel Stroe”, un nou concert Klavier Art din ciclul de concerte „Înălţimi pe portativ”. Concertul a fost dedicat Zilei Internaţionale a Copilului. Au evoluat corul de copii Kanticum sub bagheta lui Răzvan Dădos şi micii şi talentaţii pianişti membri ai Asociaţiei Klavier Art.

Vineri, 13 mai 2016, au avut loc la Buşteni, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” preselecţiile pentru faza zonală a Concursului Judeţean „SuperStar”. La preselecţie s-au prezentat mulţi cop[ii şi tineri talentaţi din zona Văii Superioare a Prahavei. Cei care au fost selectaţi vor intra în concursul Superstar faza zonală care va avea loc tot la Buşteni sâmbătă 21 mai 2016

Iubitorii de artă figurativă vor putea să vizioneze, în spaţiul expoziţional al Centrului Cultural „Aurel Stroe” trei expoziţii: O expoziţie de sculptură a sculptorului ploieştean Nicolae Lupu, o expoziţie de grafică şi pictură a pictoriţei Tana Dinu şi o expoziţie colectivă de goblenuri organizată de „Goblen Club” Ploieşti.

De asemenea, zilele acestea, se pregăteşte o espoziţie stradală cu imagini după cărţi poştele cu imagini din Buşteniul de altădată din colecţia lui Ionel Soare. Expoziţia se intitulează „Buşteni a fost, este şi va fi iubit” şi va fi panotată pe gardul Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni joi 19 mai 2016.

Luni, 09 mai 2016, a avut loc la Centrul Cultural „Aurel Stroe” o lansare de carte. Scriitoarea Irene Postolache şi-a prezentat a III-a carte de basme „Aiurilă şi Lenevilă” apărută la Editura Sinteze din Galaţi. Despre carte şi despre autoare au vorbit directorul Centrului Cultural „Aurel Stroe”, domnul Constantin Spurcaciu, scriitoarea Angela Baciu şi însăşi autoarea care a şi dat lecturii una din cele şapte poveşti care compun cartea. Vorbitorii au reuşit să creeze o atmosferă de basm captând atenţia micuţilor cititori.

Totodată amintim iubitorilor de artă figurativă că, în spaţiul expoziţional al Centrului Cultural „Aurel Stroe” trei expoziţii: O expoziţie de sculptură a sculptorului ploieştean Nicolae Lupu, o expoziţie de grafică şi pictură a pictoriţei Tana Dinu şi o expoziţie colectivă de goblenuri organizată de „Goblen Club” Ploieşti.