Evenimentele lunii aprilie 2023

În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii

Evenimentele lunii martie 2023

Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii

Evenimentele lunii ianuarie 2023

Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii

Evenimentele lunii decembrie 2022

🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2022

Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii noiembrie 2017

Joi, 30 noiembrie 2017, ora 10.30 Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni va găzdui un recital de pian care face parte din cadrul Mini-Festivalului ”1 decembrie - Ziua Națională a României” şi care se află la ediția a VII-a.
Pe lăngă recitalul de la Bușteni, vor mai avea loc alte două manifestări muzicale care vor completa festivalul și anume: unul la Muzeul Național ”George Enescu din București (luni 27 noiembrie) și celălalt la Casa Memorială ”George Enescu” din Sinaia (vineri 1 decembrie 2017).

D’AOR GRAND PRIX
Festival de dans la Buşteni

În perioada 01 - 03 decembrie 2017, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni se va desfăşura cea de a IV-a ediţie a Festivalului Concurs Naţional de Dans „D’Aor Grand Prix”. Evenimentul este organizat de Asociaţia Multiculturală „Dans Art Open – România” în parteneriat cu Centrul Cultural „Aurel Stroe” şi este cel mai bine cotat concurs de gen din ţară. Concursul este adresat copiilor, adolescenţilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 4 şi 25 de ani şi este organizat pe grupe de vârstă şi pe secţiuni, cuprinzând următoarele stiluri de dans: balet clasic, dans contemporan sau fantezie, dans oriental, dans indian, dans de cabaret, muzicall, dans inspirat din coregrafiile MTV.

Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, în cadrul Stagiunii Muzicale 2017 de la Buşteni, pianista Fabiola IONIŢĂ a susţinut un „Recital de pian”. Tânăra pianistă, este masterand în ultimul an la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.
Programul de sâmbătă va fi reluat într-un viitor recital la Ateneul Român şi a cuprins următoarele lucrări: Sonata op. 57 nr. 23 de Ludwig van Beethoven, 6 Klavierstucke op. 118 de Jhannes Brahms şi Sonata nr. 6 de Sergey Prokofiev. Interpretarea artistei a fost apreciată de public, fiind răsplătită cu aplauze şi flori.

Duminică, 19 noiembrie 2017, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” a avut loc un concert în cadrul Turneului de concerte al laureaților Festivalului-Concurs „Microcosmos Muzical”, festival adresat elevilor din clasele I-VIII care studiază pianul în instituțiile de stat și în sistemul privat din țară. Micii artişti au făcut dovada talentului lor interpretând, la pian, lucrări de referinţă ale unor compozitori de muzică clasică. Turneul este organizat de Asociaţia „Klavier Art” având ca partener, printre alţii, Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni.

CORULUI ACADEMIC „DIVINA ARMONIE” LA BUŞTENI
CONCERT ANIVERSAR

Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, în cadrul Stagiunii Muzicale 2017 de la Buşteni, Corul Academic „DIVINA ARMONIE” a susţinut un „CONCERT ANIVERSAR”, sub bagheta prof. Marius Firca, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţare. Corul este singurul cor particular din România, şi a fost înfiinţat şi susţinut, cu pasiune şi generozitate, de doamna profesor Paula CIUCLEA prin Fundaţia „Cavalerii Daciei”. Programul a cuprins muzică corală de inspiraţie folclorică, coruri celebre din opere, muzică gospel şi arii din opere şi operete. Invitatul special al concertului a fost tenorul Alin Stoica, proaspătul câştigător al PREMIULUI PAVAROTTI, decernat anul acesta chiar de către soţia marelui tenor şi care a fost membru al corului „Divina Armonie”.

La eveniment au participat şi oficialităţi locale: Primarul oraşului, domnul ing.Irinel Ghiţă, viceprimarul oraşului, domnul Nae Savel şi consilieri locali.

Sâmbătă, 11 noiembrie 2017, ora 18.00, în cadrul Stagiunii Muzicale 2017 de la Buşteni, a avut loc un recital intitulat „Toamna se numără... vocile” susţinut de elevi, studenţi şi masteranzi, dar şi artişti consacraţi actuali, sau foşti elevi ai doamnei prof.dr. Liliana Dumitrache. Programul a fost alcătuit din frumoase lied-uri şi arii din opere şi operete ale unor compozitori români şi străini, cum ar fi: Haendel, Lully, Mozart, Donizetti, Puccini, Massenet, Schubert, Ernesto de Curtis, Loewe, Debussy, Paul Abraham, Emil Montia, Tiberiu Brediceanu, Paul Constantinescu şi alţii. Tinerii artişti au fost acompaniaţi la pian de prof. Diana Spânu-Dănilă. Deşi programul a fost unul solicitant, durând peste două ore, publicul a fost tot timpul conectat la vibraţiile scenei recompensând artiştii cu aplauze sincere şi flori.