Evenimentele lunii aprilie 2023

În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii

Evenimentele lunii martie 2023

Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii

Evenimentele lunii ianuarie 2023

Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii

Evenimentele lunii decembrie 2022

🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2022

Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii ianuarie 2018

Sâmbătă, 27 ianuarie 2018, Asociaţia Medicover din Ploieşti a realizat, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, o serie de WorkShop-uri de prim ajutor, de igienizarea pădurii şi măsuri de prevenţie pe munte, la care au participat copii şi tineri din Buşteni, ocazie cu care au fost antrenaţi într-o serie de probe practice.
Acţiunea face parte dintr-un proiect mai amplu al Asociaţiei Medicover intitulat „ÎnCerc” şi care are la bază acţiuni de prevenţie în domeniul sănătăţii şi al mediului.

Sâmbătă, 27 ianuarie 2018, la ora 11.00, a avut loc întâlnirea Cenaclului „Simion Bărbulescu” de pe lângă Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni.Scriitoarea Valeria Ioniţă a prezentat câteva fragmente din al II-lea roman al domniei sale, aflat în lucru intitulat „Viaţa în roşu”.
Au mai lecturat Costin Petrea, poezii şi Vasile Ioan Ciutacu, o povestire. Pe marginea celor lecturate s-au făcut aprecieri.

Cenaclul „Simion Bărbulescu” a fost înfiinţat în anul 2010 cu scopul de a reuni talentele literare din zonă şi de a stimula creaţia literară. Conceput ca un „atelier” de creraţie, cenaclul îşi propune să promoveze valorile literare prin mijloace de care dispune: publicarea într-o foaie volantă, participarea la diferite spectacole cu recitări de poezii sau muzică folk, organizarea de spectacole tip cenaclu literar-muzical cu public, participarea la schimburi de experienţă cu alte cenacluri similare din judeţ şi din ţară, etc.
După o întrerupere de câţiva ani din diferite motive, iată că lucrările cenaclului se redeschid cu speranţa unei lungi şi fructuoase activităţi. La cenaclu pot participa, liber şi benevol creatorii, dar şi iubitorii de literatură şi muzică.

Tot sâmbătă, 27 ianuarie 2018, la ora 18.00, în cadrul Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni a avut loc un recital instrumental (pian şi flaut), susţinut de elevi ai Colegiului de Arte „Carmen Sylva” din Ploieşti. Tinerii artişti Anastasia Gheorghe, Sabina-Gabriela Iţcuş, Antonia Lemnete, Ştefan Ioniţă, Dragoş-Mihai Stan şi Ana-Antonia Tudose, pregătiţi de profesorii Anca Borcea, Tereza Sandu, Mircea Ițcuș, au făcut o bună impresie, fapt pentru care, au fost răsplătiţi cu aplauze şi flori.

Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, la ora 18.00, în cadrul Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni, a avut loc un recital de pian intitulat „Tablouri dintr-o expoziţie”. Faţă de programul anunţat, suita „Tablouri dintr-o expoziţie” de Modest Mussorgsky, interpretată la pian de Cătălin Răducanu, publicul a avut parte de o plăcută surpriză, programul fiind completat cu trei lucrări din ciclul „Anotimpurile” de P.I.Ceaikovski (Mai, August şi Noiembrie) interpretate la pian de Fabiola Ioniţă, „Dumka (scene din satul rusesc)” de P.I.Ceaikovski, interpretată de Cătălin Răducanu şi, la bis, „Dans chinezesc” din „Spărgătorul de nuci” de P.I.Ceaikovski interpretat la pian la 4 mâini de cei doi pianişti.

Vineri, 19 ianuarie 2018, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, Circul Toredo a susţinut o reprezentaţie cu spectacolul „Toredo magic show”. Au fost prezentate numere de magie, mentalism, prestidigitaţie, dresură şi momente vesele care au încântat publicul.

Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni a avut loc deschiderea Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni. Trei tineri violonişti talentaţi, elevi la Colegiul Naţioinal de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti (Ștefan APRODU, Helena IACOB şi Dragoș RUȘANU), acompaniaţi la pian de prof. Olga BABADJAN, au susţinut un recital de vioară intitulat „Seara viorilor”, interpretând cu virtuozitate lucrări de Manuel de Falla, Camille Saint-Saens, Maurice Ravel, Pablo de Sarasate, Ignaz Pleyel şi Henry Wieniawski. Pentru prestaţia lor, au fost răsplătiţi de public cu aplauze şi flori.