În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii
Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii
Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii
🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii
Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii
În perioada următoare, la Centrul Cultural „Aurel Stroe”, se lucrează intens la organizarea celei de-a XI-a ediţii a Zilelor Culturii la Buşteni „Sărbătoarea Sfinxului” care, anul acesta vor începe pe data de 07 august şi vor fi dedicate celor două mari sărbători: Centenarul Marii Uniri şi împlinirea a 110 ani de atestare documentară a localităţii Buşteni. Programul evenimentului va fi comunicat în curând.
Sâmbătă, 28 iulie 2018, la Stagiunea Muzicală de la Buşteni, a concertat în cadrul unui „Recital de pian”, pianista Mădălina Dănilă. Artista, doctorandă în anul III, este membră a Fundaţiei Culturale „Remember Enescu”, cu care Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni are un lung şi fructuos parteneriat. Programul a cuprins lucrări din repertoriul lui J.S. Bach, J. Haydn, A. Skriabin, de F. Chopin, R. Schumann şi B. Bartók interpretate cu forţă dar şi cu mare sensibilitate de tânăra artistă.
Timp de o săptămână, în perioada 23-27 iulie 2018, 12 cornişti elevi de la licee de muzică, studenţi şi artişti profesionişti de la diverse filarmonici din ţară (Iaşi, Bacău, Ploieşti) s-au pregătit intens într- o tabără de pregătire în cadrul unui proiect artistic organizat la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, sub îndrumarea domnului profesor Liviu Săvuţă. În această perioadă ei au susţinut mai multe concerte de muzică de promenadă în parcul central al oaşului şi pe terasa Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, iar pe data de vineri, 27 iulie 2018 au dat un recital în sala de spectacol a Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni. Ineditul concert a cuprins, în program, lucrări pentru muzică de corn din repertoriul internaţional fiind apreciate de publicul meloman aflat în sală.
Sâmbăta, 21 iulie 2018 a avut loc vernisarea expoziţiei de colaje din pai „Structuri în spaţiu” aparţinând lui Ion Ioniţă, un pasionat artist amator dar cu realizări artistice de excepţie şi o bogată activitate expoziţională. Expoziţia care cuprinde 22 de lucrări reprezentând structuri spaţiale şi 16 lucrări reprezentând troiţe pe care artistul le-a descoperit în diferite locuri din ţară şi pe care le-a realizat în manieră proprie din pai, va poposi în holul expoziţional al Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni pe toată durata lunii august fiind la dispoziţia vizitatorilor în mod gratuit.
După vernisaj, în cadrul Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni, a concertat pianistul Cătălin Răducanu în cadrul unui „Recital de pian”. Programul a cuprins: Preludiul și fuga nr 24 în si minor W.Kl I de Bach, Sonata op 53 în do major Waldstein de Beethoven, Vânătoare sălbatecă de Liszt, Studiul op 65 nr 3 de Skriabin şi Sonata nr 3 op 58 în si minor de Chopin. Programul deosebit dar şi virtuozitatea interpretării au fost apreciate de publicul aflat în număr mare în sală care la aplaudat pe artist şi a solicitat bisuri.
În perioada 13-15 iulie 2018 s-a desfăşurat, la Buşteni, Concursul Naţional de Creaţie şi Cultură Generală cu tematica „România 100 de ani de la Marea Unire” organizat în cadrul unei tabere de creaţie de către Asociaţia Naţională a Surzilor din România. Cu această ocazie, sâmbătă, 14 iulie, la Centrul Cultural „Aurel Stroe”, persoanele cu dizabilităţi şi de vorbire au organizat ateliere de creaţie şi au deschis standuri expoziţionale cu obiecte de artă şi artizanale realizate de ei.
Tot în perioada 13-15 iulie 2018, la Schitul Lespezi din Comarnic, a fost organizat, de către Primăria oraşului Comarnic şi Asociaţia Culturală „Lespezi 2000”, un Concurs Internaţional de Poezie dedicat Marii Uniri. Cu această ocazie au avut loc o serie de evenimente culturale şi artistice. La un astfel de eveniment, un moment literar artistic, au participat, vineri 13 iulie 2018, şi câţiva membri ai Cenaclului Literar „Simion Bărbulescu” din Buşteni care au recitat poezii din creaţiile proprii.
Sâmbătă, 14 iulie 2018, în cadrul Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni Doru Roman şi Grupul Percutissimo din Timişoara, alcătuit din Amelia Trifu, Daniel Jumugă - Cuibariu şi Patrick Cojerean studenţi la Facultatea de Muzică din Timişoara au susţinut un concert extraordinar de percuţie, „Când tobele vorbesc...”. Programul prezentat de ei a cuprins lucrări de R. Filz, R. Peck, M. Schmitt, N. J. Zivkovic, A. Gomez şi M.Minoru. Publicul a apreciat ineditul concert şi i-a răsplătit pe artişti cu aplauze şi flori.
Duminică, 15 iulie 2018, după o pregătire de o săptămâna (săptămâna 09-15 iulie), în cadrul şcolii de măestrie organizate de Ioana şi Gabriel Croitoru, studenţii pregătiţi de aceştia au prezentat cele învăţate în cadrul unui „Concert final”. Ei au interpretat lucrări de mare virtuozitate pentru vioară din creaţia muzicală internaţională, făcând dovada talentului dar şi a măestriei dobândite în cadrul acestor cursuri. Facem menţiunea că evenimentul se înscrie deja într-o fructuoasă tradiţie, anul acesta aflându-se la a XIV-a ediţie.
În perioada 06-08 iulie a avut loc, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, cea de a IV-a ediţie a Concursului Naţional de Şah Rapid „Cupa Aurel Zamora”, eveniment organizat de ACS Şah Club „C&C” Bucureşti. Peste 120 de participanţi, şahişti sportivi dar şi amatori, şi-au disputat iscusinţele în sportul minţii aspirând la marele trofeu al competiţiei: Cupa Aurel Zamora. Evenimentul a fost onorat de prezenţa unor personalităţi de seamă ai şahului românesc dintre care amntim pe renumitului şahist Florin Gheorghiu şi, desigur, pe Aurel Zamora, cel care dă numele competiţiei.