Evenimentele lunii aprilie 2023

În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii

Evenimentele lunii martie 2023

Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii

Evenimentele lunii ianuarie 2023

Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii

Evenimentele lunii decembrie 2022

🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2022

Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii august 2018

Sâmbătă, 01 septembrie 2018, la ora 18.00, Stagiunea Muzicală 2018 de la Buşteni va continua cu un recital instrumental (violoncel şi pian), „Fata cu păr bălai”, susţinut de violoncelistul Dan Cavasi şi pianistul Sorin Dogariu. Programul recitalului este constituit din lucrări pentru violoncel şi pian din creaţia lui Enescu, Debussy, Schuman şi Frescobaldi.

Sâmbătă 25 august 2018, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni 2018, tânăra pianistă Fabiola Ioniţă a interpretat, în cadrul unui program cu muzică rusească, 7 preludii şi o sonată de Alexander Scriabin şi o sonată de Sergei Rahmaninov, după care, tenorul Alin Stioca şi soprana Mădălina Ştefania Radu au interpretat, împreună, o serie de arii şi duete celebre din creaţia lirică universală. Recitalul celor doi artişti lirici s-a constituit, de fapt, într-o repetiţie generală în vederea participării, luna viitoare, la un fastival la Veneţia, la care au fost invitaţi.

Vineri, 24 august 2018, la finalul unui masterclass de vioară cu profesorul Igor Petrusevschi de la Conservatorul Regal din Londra, a avut loc un concert de vioară în care studenţii participanţi la master au făcut dovada măiestriei dobândite în cadrul masterului precum şi a talentului interpretativ; Ei au fost acompaniaţi la pian de pianista prof. Olga Babadgean.

Ca orice poveste frumoasă, Zilele Culturii La Buşteni au luat sfârşit cu o „Ştafetă a viorilor” în care maestrul Gabriel Croitoru ne-a propus un duo concertistic alături de talentata sa fiică Simina Croitorul), lăsând în memoria celor care au participat la această sărbătoare a culturii, amintirea unor seri de neuitat.

Programul Zilelor Culturii la Busteni

Marti, 7 august 2018, ora 19.00, Trio Equilibrium - Concert de pian la sase maini cu Madalina Dima, Ioana Cojuharov, Marta Claudia Baceanu Tudor. In program lucrari de larga popularitate si transcriptii pentru pian la sase maini.

Miercuri, 8 august 2018, ora 19.00, Jazz and Blues Evening "Out of the blue" - Concert de jazz avandu-i ca protagonisti pe Crin Grigore la chitara si pe Maria Radu la voce si percutie. Prezinta Alexandru Sipa - Fundatia "MUZZA".

Joi, 9 august 2018, ora 19.00, 100 Romanesc - Recital de pian la patru maini cu Klavier Art (Corina Raducanu, Eugen Dumitrescu). In program lucrari de George Enescu, Sabin Pautza, Dinu Lipatti, Constantin Silvestri, Nicolae Brandus, Liviu Dandara, Felicia Donceanu, Leon Klepper si Alexandru Pascanu.

Vineri, 10 august 2018, ora 19.00, Folk - Rock Concert Foerever - Protagonisti: Mihai Mosoi la chitara si voce, Alex Nichita la vioara. In program piese din repertoriul Phoenix, Beatles, Status Quo, The Troggs, Jimmy Hendrix.

Sambata, 11 august 2018, ora 19.00, Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti prezinta Concertul Tabara de Creatie (Editia a III-a) Bebe Astur si Invitatii. Invitat special: Andreea Lupascu. Printre protagonisti se mai numara de asemenea: Georgiana Dumitru, Catalin Cristea, Ana Istrate, Andrei Astur, Diana Francu, Diana Stoica, Ana Vladu, Flaviu si Andrei (Pop Brothers).

Duminica, 12 august 2018, ora 19.00, New Levites Gospel Music Band. In program muzica Gospel cu influente blues, rockabilly, jazzy, soul si country.

Luni, 13 august 2018, ora 19.00, Teatrul Particular Brasov o prezinta pe Dorina Roman in piesa "4 femei la Politie", un spectacol in regia lui Sorin Misirantu, o adaptare dupa Tudor Musatescu.

Marti, 14 august 2018, ora 19.00, Teatrul Zamora prezinta doua piese scurte: "Buletinul meteo" de Dinu Grigorescu si "Intalnire in parc" de Alexandra Ares. In distributie: Virgil Nicolae, Cristina Nicolae, Alina Cojocaru, Roxana Manciulea, Sara Grapa, Cristina Achim, Marius Bratosin, Mariela Sandru, Ana Maria Cojocaru, Valentina Pintoiu, Horia Barleanu, Paul Popa. Regia artistica si muzicala: Horia Barleanu.

Miercuri, 15 august 2018, ora 19.00, Teatrul Particular Brasov prezinta piesa "Placerile si chinul adulterului" cu Dorina Roman si Silviu Dudescu, un spectacol in regia Elvirei Platon Rimbu. Spectacolul este interzis copiilor si tinerilor sub 16 ani.

Joi, 16 august 2018, ora 11.00 (la matineu), Teatrul Voinicel din Targosviste prezinta spectacolul de teatru pentru copii "Secretul baghetei nazdravane".

Joi, 16 august 2018, ora 19.00, Spectacolul de teatru "Barbatul nr. 2" de Norm Foster cu Irina Luana si Laurentiu Stan, un spectacol in regia Silviei Ciobanu si a Mihaelei Triboi.

Vineri, 17 august 2018, ora 11.00 (la matineu), Teatrul Voinicel din Targosviste prezinta spectacolul de teatru pentru copii "Curatel si Murdarel". Spectacol recomandat pentru formarea si educarea copiilor prescolari si scolari.

Vineri, 17 august 2018, ora 19.00, "Eu raman ce am fost: Romantic! - un spectacol de muzica si poezie de Cristina Lascu. Interpreteaza Cristina Lascu - actrita, Claudia Codreanu - soprana, Oana Radulescu Velcovici - pian. In program versuri de Mihai Eminescu, piese de pian de Frederic Chopin, lieduri pe versuri de Mihai Eminescu din creatia compozitorilor: George Stephanescu, Nicolae Bretan, Tudor Ciortea, Diamandin Gheciu, Carmen Petra Basacopol, Doru Popovici.

Sambata, 18 august 2018, ora 19.00, India Fest - Calatorie pe malul Gangelui. Din program: Concert traditional, Video Show, Dans clasic, Bazar indian. Participantii beneficiaza de: gustare traditionala, carte cadou din intelepciunea indiana.

Duminica, 19 august 2018, ora 19.00, In umbra lui Enescu - Recital de pian sustinut de Catalin Raducanu. In program Joseph Haydn - Sonata in Do Hob XVI/48, George Enescu - Sonata nr.1 op 24 in Fa#, Frederic Chopin - Sonata nr.3 op 58.

Luni, 20 august 2018, ora 11.00 (matineu), Calatorie in lumea povestilor cu scriitoarea Irene Postolache - lectura publica din povestile autoarei.

Luni, 20 august 2018, ora 19.00, Valsuri si jocuri romanesti din saloanele anului 1918 interpretat la pian de Camelia Pavlenco.

Marti, 21 august 2018, ora 19.00, Rondoul verii cu Radu Ropotan la vioara si Ovidiu Parjol la pian. In program: Johanes Brahms: Sonata nr.2 in La major opus 100 pentru vioara si pian, Camille Saint Saens: Introducere si Rondo Capriccioso, opus 28, George Enescu: Sonata nr.2 opus 6 pentru vioara si pian, Franz Shubert: Rondo Brilliant opus 70.

Miercuri, 22 august 2018, ora 19.00, Seara Maestrilor cu Valentin Gheorghiu si Gabriel Croitoru.