În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii
Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii
Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii
🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii
Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii
Sâmbăta care urmează, 23 februarie 2019 va fi bogată în evenimente culturale care se vor desfăşura la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni:
La ora 15.00 va avea loc o nouă întâlnire a Cenaclului literar „Simion Bărbulescu” în care scriitoarea Ioniţă Valeria va lectura fragmente din romanul la care lucrează intitulat „Un film de Oscar”. Lectura va fi urmată de aprecierile membrilor cenaclului.
La ora 17.30 va avea loc vernisajul expoziţiei de sculptură şi pictură (pastel) a artistului plastic Liviu Brezeanu membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Lucrările vor fi expuse în holul expoziţional al Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni şi vor putea fi vizionate în perioada 23 februarie - 31 martie 2019.
La ora 18.00, în cadrul Stagiunii Muzicale 2019 de la Buşteni va avea loc recitalul instrumental „Sfârşit de iarnă în suflete... de flaut” în care vor evolua tineri artişti de la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” din Bucureşti. Tinerii artişti vor interpreta, în cadrul recitalului, lucrări din repertoriul românesc şi universal. Ei vor fi acompaniaţi la pian de prof. Ozana Alexe.
Accesul publicului la toate cele trei evenimente este liber.
În perioada 14 – 23 februarie 2019, Asociația Klavier ART realizează un turneu, în șapte centre culturale ale României (București, Bușteni, Focșani, Pitești, Reghin, Sighișoara și Târgoviște) în cadrul unui proiect AFCN intitulat „Muzica românească – de la Rapsodiile române la Cântece de pustiu”, care îşi propune promovarea de valori culturale româneşti. Proiectul este dedicat, în general, muzicii românești și, în mod special, compozitorului și dirijorului Constantin SILVESTRI, de la a cărui dispariție se împlinesc 50 de ani.
Calendarul turneului este următorul:
Sâmbătă, 16 februarie 2019, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni a avut loc un eveniment cu adânci semnificaţii pentru muzica românească a secolului trecut. Este vorba de un eveniment în cadrul cadrul proiectului AFCN intitulat „Muzica românească – de la Rapsodiile române la Cântece de pustiu” prin care se urmăreşte promovarea de valori culturale româneşti, fiind dedicat, muzicii românești contemporeane și, în mod special, compozitorului și dirijorului Constantin SILVESTRI, de la a cărui dispariție se împlinesc 50 de ani. Interpreții, Ioana Voicu-Arnăuțoiu (vioară), Manuela Giosa (pian), Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu (pian la patru mâini) - au prezentat câteva lucrări de referinţă din creația compozitorilor George Enescu și Constantin Silvestri. Concertul a fost prefaţat de evocarea personalităţii, lui George Enescu, Mihail Jora şi Constantin Silvestri în cadrul unei expuneri realizate de violonista şi muzicoloaga Ioana Voicu-Arnăuțoiu şi s-a încheiat cu proiecţia filmului „Compozitorii și Securitatea” realizat de Monica Tănase, care a adus în atenția publicului elemente inedite din biografiile celor trei mari personalităţi.
Sâmbăta, 09 februarie 2019, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, o seară minunată, cu momente de suflet, în care poetul şi folkistul Ovidiu Scridon şi-a lansat cartea de versuri „Tu ce-ai făcut astăzi?” recitând poezii, cântând melodii pe versuri proprii sau din repertoriul folk românesc şi depănând amintiri din periplul său în America şi Marea Britanie. Cu astfel de ingrediente artistul a reuşit să pătrundă la sufletul spectatorilor care au interacţionat cu el aplaudând şi cântând împreună multe din refrenele şi cântecele prezentate. Interacţiunea cu publicul s-a prelungit mult timp după terminarea spectacolului prin interesante dialoguri, oferire de cărţi şi autografe.
Sâmbăta, 02 februarie 2019, în cadrul Stagiunii Muzicale 2019 de la Buşteni, şase tineri artişti de la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploieşti au susţinut un frumos recital instrumental intitulat „Să cânte viorile!”. Violoniştii Teona Zaharia, Mario Miclea, Ana Raicu, Răzvan Mișcă şi Beatrice Drăgoi şi pianistul Remus Șarpe, coordonaţi de profesorii Bogdan Cristea, Diana Icătoiu şi Cristina Cristea au interpretat, cu talent, lucrări de virtuozitate din creaţia lui Wolfgang Amadeus Mozart, Serghei Rahmaninov, Moritz Moszkowski, Joseph-Hector Fiocco, Boris Dubosarschi şi Pablo de Sarasate.Violoniştii au fost acompaniaţi la pian de prof. Ioana Malița.