Evenimentele lunii aprilie 2023

În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii

Evenimentele lunii martie 2023

Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii

Evenimentele lunii ianuarie 2023

Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii

Evenimentele lunii decembrie 2022

🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2022

Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii martie 2019

Sambata 30.03.2019, orele 18.00, a avut loc o seara de muzica si poezie „Ingerul blond coboara printre noi”, dedicata marelui poet Nichita Stanescu, la 86 ani de la nasterea acestuia. Au participat scriitorii Vasile Ciutacu, Grigore Golubeanu, Valeria Ionita, Eugen Serea, Niculina Terbes, Irene Postolache, membri ai cenaclului literar „Simion Barbulescu” (vezi afisul). S-a recitat din creatiile marelui poet Nichita Stanescu, dar si din creatiile proprii, iar profesorul Ion Banica si doamna Carmen Bartza au interpretat la chitara si voce, melodii proprii, legate de eveniment si din repertoriul universal.

Joi 28.03.2019,orele 12.00, la centrul cultural, a avut loc o lansare de carte pentru copii prescolari, apartinand scriitoarei Irene Postolache. Cartea poarta titlul „Hai sa citim prima poveste” si a aparut la editura Eikon,in acest an. Au fost prezenti peste 150 de copii, de la gradinite si scolile din oras. La eveniment, alaturi de autor au participat scriitoarea Angela Baciu si domnul Valentin Ajder, director la editura Eikon. A fost lecturata una din povestile cuprinse in volum, copiii au pus multe intrebari, au participat la un concurs legat de continutul povestii lecturate si au primit volumele „Hai sa citim prima poveste”.

Sambata 23.03. si duminica 24.03.2019,la Centrul Cultural „Aurel Stroe”din Busteni,s-a desfasurat Concursul National de dans modern pentru copii si adolescenti „Dance for you”,editia a VI-a – „Danseaza pentru tine”.A participat un numar impresionant de copii si tineri,iar un juriu select a apreciat prestatia artistica a acestora.Concursul a fost organizat de Asociatia Centru de Activitati Recreative si Educative „Scoala Altfel”,in colaborare cu Centrul Cultural „Aurel Stroe” Busteni si Primaria oras Busteni.

Sambata,16 martie 2019, au avut loc la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Busteni 3 evenimente.De la orele 11 s-au intalnit membrii cenaclului „Simion Barbulescu”,unde a fost prezentat volumul „Iubeste si iarta”,al doamnei Nina Terbes.
La orele 17.30,a avut loc o dubla lansare de carte,volumul „Natia in perindari tragice”,un volum de dramaturgie istorica,apartinand marelui dramaturg Paul Everac si volumul „Sa mearga si pisicuta” al doamnei Malina Madalina Stanescu,fiica regretatului dramaturg.Au fost cateva alocutiuni,iar publicul prezent a avut posibilitatea sa procure cele doua volume.

Lansarea a fost urmata de un recital instrumental intitulat „Toti pentru muzica, muzica pentru toti”,in cadrul stagiunii muzicale „Busteni 2019”,sustinut de elevi,profesori si artisti de la Colegiul National de Muzica „George Enescu”,Colegiul National de Arte „Dinu Lipatti” si Orchestra Nationala Radio.Recitalul s-a bucurat de un real succes,primind aplauze de la publicul prezent.

Miercuri, 06 martie 2019, la ora 18.00 la Centrul Cultural "Aurel Stroe" din Buşteni a avut loc spectacolul "Pentru tine doamnă!" ocazionat de apropiata Zi Internaţională a Femeii şi dedicat doamnelor şi domnişoarelor. Spectacolul s-a realizat în regie proprie, cu artişti amatori şi formaţii de muzică şi dans ale centrului cultural. Din program: momente vesele şi recitări cu artişti ai trupei de Teatru "Sfinx", dans latino şi etnodans cu dansatori de la Clubul de Dans "Prime Sport" şi un concert de muzică pop-rock cu formaţia "Alcor" (Horia Barleanu - chitara si voce, Romica Conciu - bass si voce, Sara Grapa - tobe si voce). La spectacol au fost invitate să ne onoreze cu prezenţa, în special, doamnele şi domnişoarele, intrarea fiind liberă.

Sâmbăta 02 martie 2019, la Buşteni s-au desfăşurat o serie de evenimente din cadrul Festivalului Internaţional de Film Alpin. Dintre evenimente amintim: expoziţia de tehnică militară a Jandarmeriei Montane organizată în curtea Centrului Cultural "Aurel Stroe", proiecţia filmului documentar “Pentru eroii care ne-au lasat o ţară” , lansarea cărţilor „Noi, cei de la Știința” de Petru Suciu şi „O croazieră pe Dunăre” de Niculae Petrescu, proiecţia filmului documentar “Bonington Mountaineer – MAREA BRITANIE – 2017”, dar evenimentul cel mai important l-a constituit Gala Alpinismului Românesc. La evenimente au participat o serie de oficialităţi centrale şi locale, dintre care amintim pe ministrul tineretului şi sportului domnul Bogdan Matei, Domnul Emanoil Savin, senator de Prahova şi domnul Irinel Ghiţă, primarul oraşului Buşteni.