Evenimentele lunii aprilie 2023

În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii

Evenimentele lunii martie 2023

Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii

Evenimentele lunii ianuarie 2023

Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii

Evenimentele lunii decembrie 2022

🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2022

Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii aprilie 2019

Joi, 25.04.2019, între orele 10-12, in holul centrului cultural, s-a desfășurat tradiționalul concurs de încondeiat ouă de Paște „Un ou frumos pentru Christos”.Concursul s-a bucurat de participarea unor elevi de la școlile din oraș (câte un elev din fiecare clasă), care si-au vor demonstrat măiestria de a decora ouăle pregătite din timp. Concursul a fost urmat de premierea câștigătorilor și acordarea de diplome.

Duminică, 21.04.2019, Asociația Klavier Art, a prezentat, pe scena Centrului Cultural recitalul, „Armonii de primăvară”,susținut de tineri solisti, studenți ai Universității Naționale de Muzică din București si elevi ai Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” din București (vezi afisul).In program au fost lucrări de Bach,Beethoven,H. Berens,F.Burgmuller,M.Clementi,C. Czerny,A. Diabelli,J.B. Duvernoy,J. Haydn,L. Janacek,L. Schytte si F. Say.

Sâmbătă, 20.04.2019,orele 18.00 a avut loc un recital de pian al Anei Maria Tudose, elevă a Colegiului de Artă „Carmen Sylva” din orașul Ploiești, clasa a XI-a, care a interpretat lucrări al unor mari compozitori : Franz Liszt,Ludwig van Beethoven,Serghei Prokofiev,Johann Sebastian Bach (vezi afisul).

De la orele 19.00, ansamblul „Floricica” al Asociației Cultural-Educative „Zestrea Carpaților” din orașul Comarnic, va prezenta spectacolul folcloric „Flori vii, de florii”.

Sâmbătă 13.04.2019, la orele 17.30, a avut loc un vernisaj de pictura, lucrări apartinând doamnei Rodica Scarlat, lucrări de pictură deosebite, cu rafinament si culori care fascinează ochiul privitorului. Lucrările se afla in holul Centrului Cultural „Aurel Stroe”, putând fi admirate până la jumătatea lunii mai 2019.
Sâmbătă, 13.04.2019, orele 18.00, a avut loc un recital instrumental in colaborare cu Fundatia Culturală „Remember Enescu”, Radio România Muzical si Centrul Cultural „Aurel Stroe”, intitulat „Ambasadorii muzicii”, unde și-au dat concursul tineri interpreti de la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”: Ștefan Tutu, Ana Maria, Teodora Tutu, Filip Irimia, Matei Badaruta, Anastasia Barbu, Izabela Dicu, Sebastian Cazan, Trio „Armonia” (vezi afisul). A acompaniat la pian doamna profesor Iudith Toth si a prezentat doamna profesor Mihaela Tomescu.

Sâmbătă,6.04.2019,la orele 18.00, participanții la colocviu,dar si publicul local,sau turistii aflati in stațiune, au avut ocazia să participe la recitalul muzical al pianistului Sandu Sandrin,un recital de excepție la mana stângă, avand in program lucrări aparținand compozitorilor Bach, Schumann, Scriabin si Saint-Saens (vezi afisul).Recitalul a fost urmărit cu interes de publicul spectator, mai ales prin particularitatea si ineditul său, pianistul Sandu Sandrin, printr-un accident regretabil neputând folosi partea dreaptă a corpului.

Vineri 5.04.2019, în centrul si parcul orasului s-a desfasurat o paradă a costumelor populare, urmărită cu interes de localnici si turiștii aflați in stațiune. La orele 18.00, spectacolul folcloric extraordinar „Hai la Hora Romaneasca!”, a scos in evidentă, calitățile, măestria dansului tradițional românesc,minunatele costume populare, fiind urmărit de un numeros public si răsplătit,deseori,cu puternice aplauze.

Săptămana trecută, in perioada 3 – 7 aprilie,la Centrul Cultural „Aurel Stroe”, a avut loc Colocviul National „Coregrafia dansului traditional astăzi”, organizat de Centrul Județean de Cultura Prahova si Asociația Asezămintelor Culturale, in colaborare cu Primaria orasului Busteni si centrul cultural. Participarea s-a bucurat de un număr impresionant de coregrafi, asistenți si maeștri coregrafi din foarte multe localitati din tara, dar și din Republica Moldova, Ucraina, Marea Britanie. În cadrul evenimentului au fost organizate ateliere de creație/workshop-uri,prezentări si studii practice de jocuri tradiționale, predate in editiile anterioare, jocuri noi din toate zonele etno folclorice romanesti,promovarea metodelor de predare a conceptului coregrafic pentru asistentii profesorilor si maestrilor coregrafi.