Evenimentele lunii aprilie 2023

În această perioadă, datoria noastră este să transmitem genarațiilor viitoare tradițiile și obiceiurile de Paște!🥚 În parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni și Consiliul Local Bușteni, în data de 13 Aprilie 2023, între orele 10:30-12:30, desfășurăm concursul de încondeiat ouă "Un ou frumos pentru Hristos", care este deja la a XV a ediție... Detalii

Evenimentele lunii martie 2023

Știm cât de importantă este magia în viața copiilor, de la Moș Crăciun până la supereroi, aceste lucruri bucură și fascinează copiii din întreaga lume, de foarte mulți ani! Vă invităm de această dată la un spectacol inedit de magie din partea Circului Toredo, intitulat "Misterele Copilăriei"... Detalii

Evenimentele lunii ianuarie 2023

Duminică, 15 Ianuarie 2023, ora 18:00 Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” Bușteni în colaborare cu Primăria Orașului Bușteni vă invită la primul eveniment al anului în cinstea marelui poet Mihai Eminescu. Trupa de Teatru ”Oglinzi”, sub atenta îndrumare a d-nei Roxana Manciulea, a pregătit pentru dvs un moment artistic extraordinar și vă invită să ne amintim împreună de operele inedite ale poetului Mihai Eminescu... Detalii

Evenimentele lunii decembrie 2022

🎄Sărbătorile de Iarnă sunt aproape! Cei mai talentați și dedicați copii de la Clubul de Dans Prime Dance, împreună cu instructorii Marian Sănduleasa și Sergiu Toader, v-au pregătit un moment excepțional de dans care are în prim plan magia și bucuria sărbătorilor în al căror prag suntem... Detalii

Evenimentele lunii octombrie 2022

Sâmbăta 15 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la...joc! Centrul Cultural Aurel Stroe găzduiește spectacolul "Hai la hora românească" din cadrul colocviului național"Coregrafia dansului popular astăzi", ediția a XIII-a. Intrarea este liberă... Detalii

Arhiva de articole

Evenimentele lunii iunie 2019

Având în vedere că, așa cum se întâmplă în fiecare an, Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Bușteni, împreună cu Primăria orașului Bușteni, va organiza un amplu eveniment, devenit tradițional și anume „Zilele Culturii la Bușteni – Sărbătoarea Sfinxului”, toate eforturile personalului centrului converg, în perioada următoare, spre alegerea celor mai reprezentative momente culturale, constând în spectacole teatrale, recitaluri muzicale și concerte, spectacole pentru copii, etc.

Sâmbătă 29 iunie 2019, la orele 11.00, a avut loc intalnirea membrilor Cenaclului Literar „Simion Bărbulescu”.Participanții au pregătit momentul literar , la evenimentul cultural care va avea loc în luna iulie la Lespezi (Posada), fiecare dintre ei recitând din compozitiile proprii.Doamna Valeria Ioniță a ales o tematică intitulată „Sfinxul”, urmând ca fiecare membru al cenaclului să o dezvolte și să-și prezinte creațiile proprii legate de această temă, la evenimentul ce va avea loc pe data de 12 iulie la Lespezi, Comarnic.

Sâmbătă, 22 iunie 2019, la orele 18.00, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Bușteni, a avut loc un recital de vioară și pian, suținut de Mădălina Dănilă – pian și Radu Ropotan – vioară.Artiștii, care au mai susținut, în trecut, recitaluri muzicale la Bușteni, au interpretat lucrări de Debussy,Bellini,Chopin și Grieg.Publicul a răsplătit cu numeroase aplauze, prestațiile artiștilor, iar la final artiștii au oferit un bis.

Sâmbătă, 15 iunie 2019, începând cu orele 13.00, Asociația Down Plus București a prezentat spectacolul „Bușteni, dragostea mea”, aflat la a VI- a ediție, în cadrul festivalului de talente „Eu pot!”, susținut de către copii cu sindromul down.A participat la acest eveniment, un număr mare de copii, care,în frumoase costume populare, au dansat, au cântat, delectând publicul spectator, format din părinți, localnici și turiști.După spectacol, toți copii au fost premiați și au primit cadouri.

Începând cu orele 18.00, Cristina Gârbea, absolventă a Universității de Muzică din București, a susținut un recital muzical de pian.Artista a interpretat lucrări de: J.S. Bach, F. Schubert, J. Brahms, L. Jancek.Recitalul s-a bucurat de un real succes, publicul răsplătind-o cu numeroase aplauze.

Vineri, 14 iunie 2019, sala de spectacole a centrului cultural, a găzduit serbarea tradițională la sfârșit de an școlar a elevilor de la Școala gimnazială „Nestor Urechia”.Învățători și profesori, alături de invitații speciali, Primarul orașului Bușteni și viceprimarul , au înmânat premii elevilor din clasele primare și gimnaziale.Premianții și nu numai,au primit aplauze și au făcut fotografii alături de profesori și oficialități.

Sâmbătă 8 iunie 2019, la orele 15.00, Cenaclul Literar „Simion Bărbulescu”, și-a deschis lucrările printr-un expozeu al scriitoarei Valeria Ioniță, prezentă la „Bookfest” București 2019.Alături de scriitoarea Valeria Ioniță, au participat membrii cenaclului, iar ca invitat dramaturgul Dinu Grigorescu.Au fost prezentate volumele lansate la Salonul Internațional de carte Bookfest 2019, „Fenomenul teatral Zamora” și „Doina Ghițescu, actrița Jolly Joker - periplu printre roluri” (Editura Inspirescu, 2019). În cadrul cenaclului doamna Valeria Ioniță, a făcut o prezentare a volumului de proză „Iubește și iartă”, al doamnei Niculina Țerbeș iar doamna Cristina Ghiauș a recitat din volumul „Sărutări”, apărut de curând.

Tot sâmbătă, 8 iunie 2019, la orele 18.00, a avut loc în cadrul stagiunii muzicale, un recital de pian și chitară susținut de tineri interpreți ai Liceului de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești.Sabina Ițcuș,Cătălin Iancu,Cătălin Madan, Andreea Borănescu, Gabriel Madan și Antonia Lemnete, au delectat publicul spectator, demonstrând parcursul bun, spre o carieră muzicală de succes.

Duminică 2 iunie 2019, la orele 10.30, centrul cultural, partener in organizarea Festivalului Național de Literatură pentru Copii și Tineret „Cezar Petrescu”, a găzduit festivitatea de premiere a elevilor participanți la concursurile de poezie și proză, secțiunile:Mircea Sântimbreanu (clasele V – XIII ) și Cezar Petrescu (clasele IX – XII ).Festivitatea de premiere a fost urmată de un program literar artistic susținut de elevi de la școlile din Simeria și din Bușteni, de un turnir de poezie pentru copii, susținut de elevi , studenți și scriitori consacrați și lansări de carte: Ana Dobre „Eu și celălalt”,Sina Spurcaciu „Cântecul stelelor”,Victor Ghestan „Flori la fereastra zborului”,Viorel Martin „La 65 de ani”,George Zarafu „Epigrame școlare”.Numeroșii scriitori, precum și cunoscutul cercetător de ufologie, Alexandru Mironov, au susținut alocuțiuni, au avut loc dezbateri și prezentări de carte de literatură pentru copii și tineret.

Sâmbătă 1 iunie 2019, la orele 16.30, copiii care frecventează cursurile de dans sportiv la centrul cultural, sub îndrumarea profesorului Sergiu Toader, au oferit părinților,bunicilor și celor prezenți în sala de spectacol un minunat program, cu dansuri care le-au adus numeroase aplauze.